jw. W tym kraju to już chyba nic nie zdziwi skoro mając pewną sprzedaż po 8,25 ktoś sprzedaje po 7,9 ha ha ha. No i tacy później opowiadają, że poszli sobie płyn wstrzyknąć bo na wakacje chcieli polecieć ha ha ha to jest nie możliwe co za naiwny naród.
Tak sobie myślę: co do pewnej sprzedaży po 8,25 to tylko w przypadku jeżeli min 95% akcji znajdzie się w odpowiedzi na wezwanie. Jeżeli nie, to prawdopodobny okaże się przymusowy wykup, a tej ceny to jeszcze nikt nie zna. Czy ewentualna niska cena IPF.UK i naszego IPF może być ustawiana dużo poniżej wezwania by wezwanie po 8,25 spotkało się odpowiedzią inwestorów na GPW. Hipotetyczna sytuacja: cena giełdowa IPF 6 zł za papier, wezwanie nieskuteczne (wystarczy, że nie będzie odzewu od inwestorów z 105000 akcji, a na to mogą mieć wpływ właściciele spółki) i co dalej? Wiem teoria spiskowa, ale czy nie realna?
A czy możliwość sprzedaży akcji w tej całej sytuacji nie dotyczy akcji na rachunku di 21 sierpnia? https://www.bankier.pl/wiadomosc/INTERNATIONAL-PERSONAL-FINANCE-Notice-of-General-Meeting-Ogloszenie-o-zwolaniu-Walnego-Zgromadzenia-8172992.html
Wystarczy podpuścić i już widać kto tutaj jest i z jaką wiedzą. Przykre to ale właśnie na bananowej idą największe wały, ponieważ infestory są tutaj niesamowite. Szkoda że ludzie tutaj nie szanują własnego kapitału i mało wiedzą o inwestowaniu. Natomiast super jest zniżyć się i zobaczyć co w trawie piszczy.
Swoje akcje mam i spokojnie czekam na rozwój sytuacji. Natomiast z dobraniem tylko chciałem zobaczyć co kto wie tutaj na temat skupu i jakie zachowanie będzie Kowalskiego. Nie pomyliłem się co do poziomu. Jest tutaj bardzo dużo inteligentnych osób od których można coś się dowiedzieć ale większość to niestety osoby które chyba nie mają akcji tylko lubią pisać lub osoby grające za kieszonkowe i oczywiście na całym banksterze multum baranów !
Myślę że każdy mający akcje trzyma je i nie odda do ostatecznego rozstrzygnięcia po ile.