Mam pytanie do akcjonariuszy z dłuższym stażem. Kiedyś pisywał tu straszny optymista But_Manitou. Nawet kiedy kurs leciał jak kamień w wodę poniżej 1 zł on był dobrej myśli. Wie ktoś co się z nim dzieje? Co dziś sądzi o spółce?
Zauważ, że odpowiadasz komuś, kto jeszcze kilka dni temu sam nas obrażał i twierdził, że lecimy na pysk, po czym chwilę później okazało się, że jednak kupił i czeka z nami. Teraz znowu okazuje się, że BAH to gniot i jak tylko nieco podbiją to stąd spada ;)
Mogę tylko powtórzyć to, co już powiedziałem jemu wczoraj - jest typowym szczypiorkiem. Czyli dzieciakiem, który naoglądał się różnych mercatorów, harperów i innych spekulacyjnych odpałów - i uważa, że tutaj powinno być tak samo. A przecież wcale nie powinno, i nie będzie tak samo. Każda spółka ma swoją specyfikę i swój własny scenariusz. Więc szczypiorek ma prosty wybór. Albo poczeka na lekki wzrost i ładnie się z nami pożegna - ruszając na poszukiwanie swojego upragnonego graala. Albo jednak zastanowi się chwilę i dojdzie do sensownego wniosku - że przecież już go znalazł... :)
BAH to od jakiegoś czasu (2lata?) tego typu spółka na której nic nie wiadomo. Innymi słowy inwestycja wysokiego ryzyka. o nieznanym okresie rozstrzygnięć. Owszem, mogą być tu spore zwroty z zainwestowanego kapitału, ale może być wtopa, lub wieloletnia kiszonka. Kto wie co siedzi w głowie głównego akcjonariusza? Natomiast to, że wielu tu piszących jest dobrej myśli to bardzo naturalne. Posiadają przecież akcje co determinuje ich przewidywanie przyszłości.
Spokojnie, to całkiem normalna sytuacja - nie pierwszy raz coś takiego tu obserwujemy. W sumie nigdy nie spoglądałem jakoś mocno w cały arkusz przy tej ich zabawie, ale być może algorytm dopasowuje się do zleceń "z zewnątrz" i działa wtedy, kiedy są dla niego odpowiednie warunki, np. uwala w momencie, gdy ewentualna strata spowodowana taką operacją nie będzie dotkliwa.
Kiedyś sam zaobserwowałem, jak po dodaniu mojego zlecenia natychmiast pojawiało się inne zlecenie takie, aby moje nie było realizowane wcześniej. Odpowiednio korygowałem moje, np. o 0,001 zł i znowu momentalnie pojawiało się "lepsze" zlecenie. Żaden człowiek nie jest tak szybki.
Od kiedy obserwujesz spółkę? Raz piszesz w taki sposób, jakbyś dopiero niedawno ją "odkrył", a innym razem tak, jakbyś od dawna wiedział, jak tu wygląda zachowanie kursu ;)
mam dosłownie od kilku dni i tylko od tego czasu obserwuje ale widzę jak przebiegają transakcje i to o czym Ty wspomniałeś czyli jak szybko potrafią się dostawić czy zdjąć zlecenia albo jak rzuca na lewo to dosłownie jedną setną sekundy później jest kupione 5 akcji żeby podbić kurs itp. :)
Z drugiej strony, to idealna spółka dla grających na 1,2 czy 3 grosze. Można czasami się wstrzelić i zawrzeć w ciągu jednej sesji sporo transakcji kupna i sprzedaży. Mnie samej ta sztuka się raz udała w grudniu zeszłego roku, między 70-73 gr. Na jednej sesji zrobiłam kilkanaście kółek.
To świadczy też o tym że nie ma chętnych na sprzedawanie po 0,8 zł.Ewentualne transakcje to robienie pozorów że jest obrót.jestem pewien że nawet poziom 1 zł nie spowoduje zwiększonej podaży.Czekamy na porozumienie i wyniki za I półrocze.Z akcjami.Mielenie 0,8- 0,7 już się zużyło.jedynie może być okazja do kupienia poniżej 0,75 zł.
Jeśli komuś odpowiadają tego typu spółki jak BAH tzn. nikt nic nie wie, zarówno może być inwestycyjny sukces, albo totalna klapa, to polecam pod uwagę spółkę z NC Apis.