• Henryku co powiesz Autor: ~Bach [83.30.110.*]
    Na wyniki za kwartał?
  • Re: Henryku co powiesz Autor: ~Henryk [89.161.96.*]
    Co ja mogą powiedzieć, każdy sam musi połączyć kropki.
    Wpływ na wyniki miały ograniczone dostawy Jaguara, myślę że Land Rovera również, (chociaż w mniejszym stopniu). Zakładałem wynik w okolicach 0, wyszło + 8,6mln, więc jest dużo lepiej niż przypuszczałem.
    z czego:
    2,0 mln na działalności kontynuowanej
    6,6 mln na działalności zaniechanej, to „rozliczenie przez BAP nienależnych rabatów i restrukturyzacja wierzytelności.”
    Nie jestem pewien ale „nienależne rabaty” podwyższające wynik BAP, prawdopodobnie obniżyły zysk salonów BAH (z działalności kontynuowanej). Nie wiemy w jakim stopniu bo nigdzie nie ma informacji które salony musiały zwrócić nienależne rabaty. Sądząc po sprzedaży salonów BAH w III i IV kw.2020 to raczej one nie wykonały planów wynikających z umowy. Na koniec 2020 tam prawie nie było samochodów.   
    Ma to duże znaczenie, ponieważ gdyby tak było to oznacza że salony faktycznie zarobiły za l kw. kilka mln więcej, może np. 6mln. W takiej sytuacji ile zarobią przy normalnych dostawach, 8-10mln kwartalnie?

Sprzedali 268 samochodów (w tym zakładam że 25% używanych).
    Według danych Samar, w pierwszym kw. zarejestrowano 453 samochody JLR
    Styczeń:39 + luty:141 + marzec:273 = 453
    Z tego około 45% sprzedał BAH.
    W ll kwartale powinno być około 800 zarejestrowanych samochodów JLR, więc BAH powinien sprzedać około 360szt. + załóżmy 90szt używanych.
    Kolejne kwartały powinny być jeszcze lepsze.  

PS. Jestem zdumiony wynikami CDR 0,35zł na akcję za l kw, wiedziałem że to bańka, ale nie przypuszczałem że aż taka. A tu spokojnie, bez wielkich oczekiwań 0,21zł.

• Re: Henryku co powiesz Autor: ~Bach [94.254.196.*]
    Witam.59procent sprzedaży wszystkich JLR w pierwszym kwartale zrobił BAH nie 45 .w najbliższym czasie zobaczymy sprzedaż za maj i będzie mniej więcej wszystko wiadomo jaka sprzedaż może być w drugim kwartale
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.220.161.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Henryku co powiesz Autor: ~Henryk [89.161.96.*]
    Bach - Samar podaje dane o rejestracji nowych, a BAH w raporcie liczbę sprzedaży nowych i używanych.
    Od 268szt trzeba odjąć używane, zakładam 25%, więc zostaje około 200szt nowych, to daje około 45% rynku.
    Jak na 4 salony z 10 w Polsce to dobry wynik.
  • Re: Henryku co powiesz Autor: ~Ben [83.8.27.*]
    Też tak myślę
[x]
BAHOLDING -0,30% 0,13 2023-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.