• Zaczyna się Autor: ~Maxmin [83.8.85.*]
    Jest 9;10 i już + 9%
  • Re: Zaczyna się Autor: ~Pozdrawiam [83.30.110.*]
    Tak trzymaj kurs i handel walorem ...od jutra codziennie...
  • Re: Zaczyna się Autor: ~lsac [185.153.34.*]
    Możliwe, że już do kolejnego wtorku (po wynikach 1Q2021) nie będą ryzykować i to co zebrali w ciągu 3 dni (i wcześniej) nie rzucą na uwalanie kursu, choć pewnie mogą to robić pod koniec sesji małymi pakietami jak we wtorek. Wydaję mi się, że liczyli na większy odzew sprzedających, chyba nie zebrali tyle, na ile liczyli - stąd takie ostrożne podbieranie co dzień i wzrost kursu...

• Re: Zaczyna się Autor: ~Ad [87.101.34.*]
    Rzeczywiście na razie dzisiaj nie widać jakiegoś wielkiego parcia na uwalanie, chociaż minęła dopiero godzina i może się to zmienić. Ciekawe ile udaje im się zebrać tymi transakcjami. Cały czas zastanawiam się, jak można oddać akcje widząc to co dzieje się na wykresach dziennych, ale chyba ktoś musi oddawać, skoro tak długo męczą kurs :)

Mam nadzieję, że raport rzeczywiście będzie w porządku. Wiem, że zawsze może być gorzej, ale w tym przypadku limit złych komunikatów został już chyba wyczerpany :)
  • Re: Zaczyna się Autor: ~MG [79.186.134.*]
    Kurs wydaje się u klepany.
  • Re: Zaczyna się Autor: ~Maxmin [83.8.85.*]
    Jeden dwa procent in plus dziennie też mnie cieszy.
  • Re: Zaczyna się Autor: ~Piotrek [89.187.249.*]
    Przy takich obrotach to niestety nic nie znaczy
  • Re: Zaczyna się Autor: ~KOWAL737 [5.172.255.*]
    Trudno oczekiwać obrotów, skoro publikacja już za chwilę...
  • Re: Zaczyna się Autor: ~Pozdrawiam [5.173.252.*]
    Cieniutko
  • Re: Zaczyna się Autor: ~Maxmin [83.8.85.*]
    Dzisiaj na początku sesji było +5% i jak zwykle kurs został uwalony w końcówce.
  • Re: Zaczyna się Autor: ~Ad [89.64.35.*]
    Zobaczymy jutro. Chyba dawno nie było komunikatu, który byłby tak po prostu pozytywny. Obawiam się jednak, że tak jak zwykle będą się starali pokazać, że komunikat wcale nie jest dobry i odstraszą potencjalnych nowych akcjonariuszy. My jednak wiemy jak jest, a będzie jeszcze lepiej :)
  • Re: Zaczyna się Autor: ~lsac [185.153.34.*]
    Dnia 2021-06-01 o godz. 01:12 ~Ad napisał(a):
    > Zobaczymy jutro. Chyba dawno nie było komunikatu, który byłby tak po prostu pozytywny. Obawiam się jednak, że tak jak zwykle będą się starali pokazać, że komunikat wcale nie jest dobry i odstraszą potencjalnych nowych akcjonariuszy. My jednak wiemy jak jest, a będzie jeszcze lepiej :)

No przecież napisali w raporcie, że przez Covid mają słabszą sprzedaż (nota 18 przy wycenie zapasów):
    Koszty z tytułu odpisów aktualizujących zapasy związane były z przeszacowaniem gorzej rotujących zapasów samochodów oraz z uwzględnieniem spodziewanego negatywnego trendu w zakresie cen detalicznych samochodów po dniu bilansowym ze względu na sytuację na rynku automotive wywołaną przez Covid-19.

No to jeśli to jest słabszy kwartał, to jaki będzie, jak dojdzie do normalności...
    A GUS podał, że wreszcie inwestycje w środki trwałe w przedsiębiorstwach ruszyły.
    Myślałem, że poczekam dłużej na średnią 1,5 zł a pewnie to będzie dość szybko.
    Jednak czerwiec robi się ciekawy. A jak jeszcze wyjaśnią rozliczenia z JRL - to może rzeczywiści zbliżymy się do tych 10 pln?...

• Re: Zaczyna się Autor: ~Ad [87.101.34.*]
    Moim zdaniem jest to możliwe, biorąc pod uwagę potencjalne zyski generowane przez spółkę. Problemem jest tu jednak uwalanie kursu, które może odstraszyć nowych akcjonariuszy, ale to też pewnie do czasu. Dzisiaj znowu mamy świetny przykład z początku sesji - pozytywny komunikat i niby spadek na 0,63 :)
[x]
BAHOLDING -6,43% 0,10 2023-10-03 15:01:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.