Pisałem, że 2740 będzie szybciej niż się wszystkim wydaje ? :))))) Pisałem, ze Trump na dniach zmieni zdanie. Pisałem siłą spokoju DOnalda Tuska. Proszę chwalić nie obawiać się. Wszystko idzie jak po sznureczku. Niedźwiedź na taczkę też podziwiam autora :))))
Każdy wie jak to wygląda i ile na forum papierowych graczy. Niech sobie pogadają ile zarobili ja im nie zazdroszczę i kartek nie używam. Niech wszyscy z forum zarabiają wszystkim dobrze życzę a jakbym miał cudowną szklaną kule to bym na forum napisał co i kiedy będzie. Ktoś to gra naprawdę trochę inaczej się zachowuje. Widać emocje w tym co piszę. Myślę że nie wielu z forum wie i czuje jak wygląda intensywna gra za dużą prawdziwą kasę. Jak to potrafi gracza wykończyć. Byli na forum tacy co szczerze o tym pisali i niestety już poznikali.
Spadajcie , co ja się tłumaczę. Zazdrość zżera - trzeba spadać z tego forum bo tu tylko shorciarze co dostali nieźle wciry :-) I co Pani Zosiu było drażnić byka?
Hihihi piobor nie przejmuj się cieniasami. Oni tylko shorcić potrafią. Trader to gra na wzrosty i spadki. Brawo byczku - hihihih. Myślisz że 2600 pykniemy dziś jeszcze raz? Napisz koledze - hihihihi
PAP: "Chiny są gotowe do negocjacji z USA w kwestii ceł, ale dialog musi odbywać się na zasadach wzajemnego szacunku i równości – oświadczył w czwartek He Yongqian, rzecznik ministerstwa handlu w Pekinie. He przyznał, że wyzwania stojące przed chińskim handlem znacznie wzrosły."
do kichot Mam nadzieję że jakoś sobie poradzisz . Tego Ci życzę . Byłem w ubiegłym roku w podobnej sytuacji . Przez dziesięć lat szło mi dobrze ,ośmiokrotnie płaciłem podatek . W ubiegłym roku wszystko się zmieniło . Wiele fałszywych sygnałów wyrzuciło mnie z rynku . Teraz mam tylko akcje , które jeszcze nie miały dużych wzrostów . Niewiele ale zarabiam , ale nie tracę . Gra na kontraktach to strata nie tylko pieniędzy ... Jesteśmy po prostu po słabszej stronie i szans najwyżej 10-15% na sukces. Odpisz proszę , jak sobie poradziłeś . Trzymam kciuki ....
Piobor czyli wg Twoich obliczeń konie zrobiły 61.8% a indeks niedomagał... bo powinien 2624 jak na moje oko... ? Jak se obstawiasz wybicie to chyba z klastra podażowego na2490- 2510 czy już się ubrałeś. Polecam stoplosa do pakietu transakcyjnego małobolący przyjazny dla konta.
Patrzę na wykres i wydaje mi się, że jeszcze dzisiaj zostanie poprawiony obecny szczyt 2608. Po otwarciu amerykańskich kasowych rynki mogą dostać drugi oddech.
@ gar-fild, pioborem się nie przejmuj - od wczoraj zrobione 260 pkt to nawet jak mi wywalą te ostatnie Lki będzie czadersko :-) Choć oczywiście liczę, że w maxy dzisiejsze pójdziemy :-) po co psuć wykres jakimś spadkiem :-) Trzymajcie się i do jutra
Mam od groma opcji kupionych i wystawionych ale na tę chwilę jestem w pozycji neutralnej. Obojętnie w jaką stronę Gruby popchnie rynek to nic mi a raczej mojemu portfelowi nie zrobi.
77777 Pamiętasz jak kiedyś rozmawialiśmy o ETFie na spadki Nasdaq. Dalej go mam a dziś na otwarciu był na - 20%. Prawie połowa wirtualnego zysku poszła się... Ale ja poczekam....
W dzisiejszych czasach gra na FW20 to sama przyjemność. Pomijam fakt w sposobie składania zleceń, ale kiedy w styczniu 1998 roku rozpoczęto ich notowanie to prowizja od 1 sztuki wynosiła 40 zł w jedną stronę, czyli 80 zł za otwarcie i zamknięcie, przy mnożniku 10 zł. Obecnie wystarczy 1 punkt zysku aby po zapłaceniu prowizji wyjść z malutkim zyskiem.