Jeszcze jedno bez poprawki na bazowych nie bardzo widzę chwilowo atak na 2380-2400. Ale taka strefa 2410-60 była byłaby akurat by się w niej pobujać kilka dni.
Wczoraj Ravcio coś pisałeś, że ja myślę źle o poziomach 2530 czyli 100 pkt wyżej niż to co wczoraj było. No jak widzisz mamy już 2484. Brakuje niecałe 50 pkt. I pewnie tam dojdziemy mniej więcej, ale w przyszłym tyg. Więcej wiary :-)
of kors indeksik indeks. Jankes nie martw się będzie wyżej. Nie zrobił do końca fali wzrostowej. Jesteśmy w połowie ostatniej trzeciej części. Będzie ATH lada moment po niedzieli :-)
Mocna teza ATH na bananie. Ja mam bardziej przyziemne zagadki. Kto wygra walkę o 5600 u Jankesa? Czy to co wczoraj to jednorazowy wyskok ? No i u nas 2460 gdzie skończymy pod czy nad. Ewentualnie mało realne ale czy Jankes nie zrobi czerwieni i nurka przed 17.
Ostateczne miejsce do zawrócenia - wczorajsze maksy. Inaczej całkowita kapitulacja kudłatego. Zauważyliście że jak rośnie nie ma tak jak wczoraj jęków czemu i wzywania KNFU na ratunek ;-)
Jakby dziś wrócili pod 2460 to bym ten wyskok jakoś zrozumiał i wybaczył. Ale co by nie mówić ładnie ktoś to ciągnie. Ale jak zechce to i w 30 minut spuści.
Widzicie ile stoi na dole ? Tak jak w czasach gdy ciągnął ale i wtedy gdy spuszczał. Musiałby zwinąć dół i sam spadek robić. Tylko po co byłby wtedy ten rajd ? Wszystko się dale ale musi być cel.
Z innego podwórka. Jak dla mnie bazowe słabo wyglądają. Jankes raczej wieczorem wzrost odda. Naszemu tak jakby się śpieszyło.
fajne takie ruchym ponad 50pkt coś można zarobić choć (albo stracić). Wolę to niż konsolę na 20-30pkt i boczniaka. Ja już oddałem to co dobrałem jako uśrednianie i czekam z resztą choć już na malutkim plusiku jestem. Chyba dam SL bo niestety ryzyko nawrotki cały czas jest.
I patrzcie na LOP jak mocno rośnie. 2 tys pozycji w 1h przybyło.
Odbilismy się wczoraj od linii trendu wzrostowego na dziennym więc trendu wzrostowy zachowany. Po dzisiejszym mocnym odbiciu raczej korekta płaska się szykuje .
Wybaczcie, ale zarówno gwałtowne spadki, jak i zmienność są najlepszymi cechami giełdy, jakie tylko my - spekulanci możemy sobie wymarzyć! Indeks WiG20 jest dziwny, niefajny bo gdzie indziej to, czy tamto? Co to za herezje? Każdy ruch indeksu, wte lub wewte, to okazja do zysku. A narzekanie na naszą giełdę jest pomyłką. Przypominam, że indeks WIG20 nie rośnie trwale ze względu na odcinanie dywidend. Prawdziwy obraz giełdy pokazuje WIG, a ten od 1993 r. urósł lepiej niż BUX (jak to ktoś tu niedawno porównywał). Ale jeżeli ktoś jest zafiksowany na kierunku, to zarabianie ma utrudnione i wszędzie widzi przeszkody...
Wczorajsza podobna sytuacja na wykresie zaowocowała mocnym wyciągiem, więc może i dzisiaj tak będzie. Globalna awaria serwerów Microsoftu narobiła zamieszania, oby tylko GPW wyszła z tego obronną ręką.
Dnia 2024-07-19 o godz. 11:23 ~TW napisał(a): > .... > Węgrzy mają w nosie to co się dzieje na globalnych rynkach i grają swoje. Czemu my tak nie możemy?
Może dlatego, że wieloryby nie interesują się BUX. Za płytkie bajorko. Siedmiokrotnie płytsze niż nasze.
Kupy się nie trzyma takie stwierdzenie. Jakby było płytkie to przecież dla shortujących fundów idealne otoczenie i zjechali by spokojnie -50%. Może po prostu nie można tam robić takich wałków jak u nas :-) Może ich władze dbają o akcjonariuszy, a nie jak u nas. To może jest wytłumaczenie. I oczywiście W20 jest beznadziejnym indeksem, bo można nim manipulować jak się chce i nikt i nic tego nie zmieni - s h i t jakich mało