21pkt. w dół od open, to teraz 21 pkt. w górę i będzie to dokładnie 50 pkt. od low (tak jak przy odbiciu z 2461 na 2511). Jak to się dziś nie wydarzy i zamkniemy poniżej 2465 to jutro może być słabo.
Patrząc na zachowanie kontraktów od 2613 to żeby urosło potrzeba jednego z dwóch scenariuszy: 1) open nad close dzisiejszym i nie domykanie tego lub 2) open pod close dzisiejszym, domknięcie tego i ruch w górę. Przeciwne scenariusze to kiszenie bokiem lub spadek w okolice 2400 (jak dla mnie mniej prawdopodobne choć nie mam pozycji, więc w miarę obiektywnie staram się zerkać).
A może to jest powód spadków banków dziś? https://www.bankier.pl/wiadomosc/Darmowy-kredyt-Banki-zaczynaja-mowic-o-nowym-klopocie-akcjonariuszom-8760360.html
Na razie idzie wg planu B, ale skoro przy mocnym PLN i stabilnym otoczeniu jesteśmy tak słabi, a w perspektywie mamy wybory, które mogą mocno zmienić strukturę PE + weekend, kiedy tradycyjnie coś może się wydarzyć w geopolityce to kto wie czy dziś nie potestujemy 2400. Szklana kula mówi mi low 2393 na fw20
Chciałem przez to powiedzieć że tutaj trzeba było się przesiąść można w ten sposób swoją skuteczność zwiększyć nie byłoby 30 baniek a 44 i to 14+ na dwie strony razy 30 koni razy 20 zł ło la bo ga ile to bańków.
U mnie polonistka w szkole zawsze powtarzała, że głupota w życiu dużo kosztuje... może dlatego nie jestem tak chciwy (mam mniejsze potrzeby od Twoich). Trade jest zawsze a życie trzeba przeżyć.
Muszę pilnie wyjechać więc zostawiam pozycję do interwencyjnego zamknięcia przez maklera PKC na fixingu. Liczę że kurs zostanie podniesiony powyżej tego z godz 16.50
Ja też tego nie rozumiem. O co im chodzi? Powinni się cieszyć. Dziwne te Amerykańce. U nas robią co chcą. Mam nadzieję, że kiedyś powstanie komisja ds. robienia w wuja grających na futach. Tak być nie może.
Najsmieszniejsze golasy jest to, ze wmowili wam , ze gieldy mozna sie „nauczyc” buahahha, a tak naprawde uzasadniacie swoje uzaleznienie hazardowe logicznoscia wydarzen i danych z rynku buahhaha
To co napisałem wczoraj o systemie zajmowania pozycji od 2613 na razie działa. O większym odbiciu można będzie mówić, kiedy w końcu open>close z poprzedniego dnia i nie domknięty lub open
Tak może być, zwłaszcza że zejście pod 2430 wygląda na zmyłkę. Jak do 16:00 zamknie nad 2451 to nie widzę szans na spadek. A jak nad 2461 to już w ogóle mogą pokusić się o domknięcie 2504.
Dnia 2024-06-07 o godz. 15:09 ~Buhhhaha napisał(a): > Najsmieszniejsze golasy jest to, ze wmowili wam , ze gieldy mozna sie „nauczyc” buahahha, a tak naprawde uzasadniacie swoje uzaleznienie hazardowe logicznoscia wydarzen i danych z rynku buahhaha