Tak pisze wasz guru i kolejny już raz manipuluje lub się myli- A zatem im wyższy udział tym większa ochota SP do wzięcia dywidendy.
I jakoś nie zauważył że wiele spółek w których skarb państwa ma mniejszy udział akcji częściej płaci dywidendy lub nawet co roku. Blokerom można wszystko wcisnąć i guru z tego korzysta bo wie że nikt nie powie sprawdzam.
Niech Euklipides udowadnia swoje lekkomyślne tezy.
JSW to spółka w której udział skarbu państwa należy do najwyższych i jednocześnie spółek które prawie nigdy nie wypłacają dywidendy pomimo takiej polityki.
Jak można tego nie widzieć Euklipides manipuluje i tyle czyli nagania. .
Ty masz poważne błędy w myśleniu. Ja wlasnie wchodze od jutra. Twoje wpisy i maniulacje ze screenami poszły do KNF wraz z prośbą do Bankiera o zabezpieczenie danych do logowania.
Niby jakie nie ma ani jednej. Opisuje tylko rzeczywistość taką jaka jest i dlatego mam racje. Spadki przed tobą wynikają z mocnego trendu spadkowego,ale nikt ci nie broni uśredniać strat twoja sprawa. Zależy jaką masz strategię,ale widać jest wątła skoro już psychicznie meczą cię nawet opinie na forum.
Ogromny strach zajrzał ci w oczy rozumiem że boli cię ze mam racje i wtopiłeś zapewne też myślisz by zdążyć sprzedać w poniedziałek a ten pantofelek może spowodować że zacznie się ostrymi spadkami i będziesz musiał sprzedać jeszcze niżej niż myślisz.
Niesamowite materiały Euklilpides robisz. Trafiłem do was bo widziałem ze jesteście numerem 1 w rankingu popularnosci na biznes radarze. nieziemska robota. Dopisuję się do listy przyszłym akcjonariuszy. Tak zaniżonej spółki która ma na koncie 6 miliardów, nie milionów ale miliardów nie ma nigdzie. Dywidende po prostu wyglada ze przelozyli na 2025, bo srodki na 2024 z budzetu popisowskiego mieli! !!
Super robota, przyznam ze miałem spceptyczne podejście, bo tym jak zachowuja sie shorty i Twoich wpisach, przemyslałem, zweryfikowałem - decyzja na TAK :)
Kurs akcji JSW na giełdzie szoruje po dnie, a analitycy nie mają dla inwestorów dobrych wiadomości. Przesunięcie terminu publikacji raportu za pierwsze półrocze 2024 r. może być złym znakiem, spółce źle rokują najnowsze informacje ze światowej gospodarki.
Tymczasem plany co do wielkości tegorocznego wydobycia idą w dół. Zaciskanie pasa przez największych na świecie graczy z branży pokazuje, że nie wierzą oni w szybką poprawę koniunktury. Tymczasem zarząd jastrzębskiej spółki wzbrania się przed wspominaniem o jakichkolwiek zwolnieniach. Tylko w skali tego roku kurs jest na 38-proc. minusie, a w kwietniu na wykresie doszło do wybicia dołem z budowanej od prawie trzech lat formacji diamentu.
W inwestowaniu najważniejsze jest by odróżniać fakty od domysłów. Fakty są takie że mamy straty netto,spadające wydobycie aż o mln ton,rosnące koszty i dużo niepewność.
Do tego kurs JSW w trendzie spadkowym długoterminowym. Ceny węgla koksowego spadają od wielu miesięcy
Zauważyliście że trolle wzrostowe prawie nigdy nie kontrują moich argumentów bo nie są w stanie ich podważyć tylko niby odpowiadają,ale zawsze na inny temat? Nie są wstanie obalić faktów bo się nie da a fakty są takie że od 31zł spadło i jest na czerwono a oni piszą że oni wygrywają.