przepraszam ale zanotowałem sobie kurs kupna, podobnie jak na serii M, a tam różnica 5 pkt dziękuję za sprostowanie przy tej okazji zauważyłem ciekawostkę w notowaniach mStatica właśnie na serii M ustalony kurs zamknięcia to 2422, a widać ofertę S2419 nie widziałem dogrywki ale zwykle jest to po obu stronach PKC (na pewno na bieżącej serii) i wtedy nie może chyba zostać S poniżej ustalonej ceny zamknięcia, ale może się mylę
nako wydaje mi się, że nie możesz zrobić 2 x S, 6 transakcję możesz albo zamknąć albo rolować odwrócić nie możesz ale jeżeli się mylę to Zosia napisze sprostowanie
Amiki ma rację . Nako - miałeś otwartą szóstą czyli ostatnia transakcję w miesiącu , więc przyjmujemy 1S , czyli że zamknąłeś pozycję . Kolejne transakcje bedą dla Ciebie ( dla mnie zresztą też ) dostępne dopiero od jutra ( nowy miesiąc ) .
Nie napisałeś , że na koniec odwracasz z rolowaniem a w takim przypadku nie możemy snuć domysłów , więc przyjmujemy to wprost , czyli T4 masz zamknięte po 2360 T5 otwarte po 2360 o godz 17.01 i zamknięte o godz. 17.04 po 2360 ( wynik : - 1 pkt ) bo nie zgłosiłeś rolowania TEJ pozycji . Przykro mi , bo rano odwracając pozycję zgłaszałeś rolowanie i można domniemywać , że i tym razem miałeś taki zamiar - bo jaki sens miałoby to odwracanie no ale jednak tego nie zrobiłeś ... a musimy trzymać się faktów .
Chodzi o to , że sytuacja jest niepewna i gdyby w USA zdarzył się jakiś wodospad a jutro L po 2360 nie okazało się korzystne - wszyscy czulibyśmy się niekomfortowo. Wiec pozostańmy przy tym co mamy czarno na białym .
Na pocieszenie powiem Ci , że nie mogę odżałować mojego dobrego S po 2427 - w Konkursie , bo w realu jest łatwiejsza gra .. :-((
dopiero teraz jestem przy kompie i uzupełniam dane zatem w punktach 1. proszę o sprawdzenie tabelki i ewentualne sygnały 2. moim zdaniem tresora należy odwrócić i zrolować, odwrócenie bez rolowania jest 28 lutego całkowicie pozbawione sensu; mogę sobie wyobrazić, ze w tamtym momencie mogły być rzeczy ważniejsze; w rozliczeniu jest to tylko 1 pkt różnicy, a czy odwrócenie będzie zyskowne nawet teraz nie wiadomo; ja bym uszanował zamiar gracza nie mamy trzeciego rozjemcy więc chyba stali gracze muszą wskazać łapkami decyzję 3. tabelka na marzec gotowa, a u mnie coraz mniej okazji do zaglądania w ekran jeżeli jest ktoś chętny do wypełniania tabelki to proszę pisać jeżeli nie będzie chętnego to proszę się pogodzić z tym, że tabelka może być uzupełniona dopiero wieczorem czasami jestem tak zmęczony, że niestety popełniam błędy, a wtedy wystarczy to zasygnalizować (bez obrażania się)
Podaję różnice które zauważyłam do weryfikacji ale napisz co sądzisz , bo może to ja mam błędy .
jaczu - otworzył dzisiaj Longa po 2388 i prosił aby go zrolować ( po 2360 ) = wynik T6 : - 28 ostry - T2 zamknął chyba po 2449 ( chyba była taka wartość w tamtej minucie ) tresor - zobacz naszą dyskusję powyżej - jeśli jesteś zdania , że jednak należy uznać rolowanie to OK , niech tak będzie
Dobrze - uznajemy więc , że tresor jest zrolowany . myślę , że dla tresora jest najważniejsze aby decyzja była szybka bo musi wiedzieć jaki ma status - nie ma czasu na dyskusje. W sytuacji kiedy nie mamy trzeciego członka jury - przychylam się do zdania Amiki.
Teraz wszystko w tabelce się zgadza .
Będziemy zawsze spokojnie czekać aż Amiki zaktualizuje tabelkę a ja i sami uczestnicy będziemy sygnalizować ewentualne korekty.