Bardzo prosze niech Ci ostatni dwaj swiry , nie pisali na tym forum. Jesli chodzi o gielde to kluczowym faktem jest poziom 2515 pkt na fiutach wig--20 . Jesli dzisiaj zostanie przebity , mocno, to pozwoli na dalsze wzrosty . W drugim wariancie na wig--u 20 zaswieci sie pomaranczowe swiatlo .
Dziękujemy za update. A KGHM w tym całym bananie jak Pan dalej widzi? Górka 16go aktualna ? Jak dla mnie słabo idzie ten wig20.... liczyłem na dużo większe wzrosty po przebiciu tej linii co niżej...
miedź będzie atakowała 7000 i pewnie je przebije wtedy KGHM będzie atakował okolice 150 obserwując jak świat zgłupiał na punkcie samochodów elektrycznych to śmiem twierdzić że przed KGHM otwarta droga na 200+
Na wyk dziennym wyrysowana zostala ( gwiazda wieczorna ), to zly znak , ale powolutku .Gdy dojdzie do ewentualnego sygnalu sprzedazy , to spadek nie potrwa zbyt dlugo , ale moze zabolec.? Jeszcze nie ma sygnalu sprzedazy.
Witaj Ryszrd. Łykend był piękny, złota Polska jesień dała się nacieszyć swoimi walorami. Zakładam i mam nadzieję, że też skorzystałeś jak inni rozsądni z tych przyjemności i wspaniale spędziłeś wolny czas. W KGH powstał mały problem korelacja waloru jakoś nie szła w parze z kursem miedzi i $, piątkowy PAP uświadomił nas w przekonaniu dlaczego - czy Ciebie też? I teraz inna kwestia, skoro my wszyscy drobni detaliści graliśmy pod kurs który winien pójść jak na zależnych (miedź i $), to zakładasz że teraz będzie rozwód i się kursy rozjadą, wszakże będziemy mieć w pewnym stopniu niedobór metalu na rynku i jego rosnące ceny, oraz spółkę która traci moce wytwórcze. Logika by wskazywała na to że tak się stanie, no ale jesteśmy na naszym kochanym gpw bananie :o), i wszystko zależy od sterników. Ja i tak już trochę zarobiłem na KGH - wielkie dzięki, ale mam dylemat co do przyszłości tego waloru, bo wg mnie sygnał sprzedaży na logikę już się pojawił.
PS. Dlaczego nie chcesz zagrać w debla z Neptunem?, nie tylko tu prowadzimy konwersacje nad decyzjami inwestycyjnymi. Pisałem kiedyś że ma dobre asy serwisowe, znowu częścią kapitału załapałem się na wspinaczkę wysokogórską na Gold w poziomach sporo poniżej 1290.
Jesli kurs KGHM-u dzisiaj wzrosnie 2.5---3.5 % , lub mniej to bedzie wszystko po mojej mysli ( czyli srodek tygodnia sygnal sprzedazy ) W wariancie silnych wzrostow dzisiaj i jutro tj okolo 6-7 % sygnal sprzedazy nastapi kilka sesji pozniej .
ma być śmiesznie i jest bo jest 125 , wiedziałem że pogoda czyni cuda u mnie dziś +20 stopni :) a czytanie jeżeli wejdzie to zejdzie jest nudne, jutro ma być +20 też
Rysiek, zazwyczaj masz nosa. Ale tak obiektywnie... dlaczego przy tej cenie miedzi kghm miałby wygenerować sygnał sprzedaży?
Moim zdaniem te ceny miedzi nie dają wyboru. Kghm i tak jest już silnie niedoceniony po ostatnich wynikach. Teraz może być rajd pod wyniki w połowie listopada
Dzięki ~ryszard, znowu trafienie 100% cyt. Najblizsze daty to 16pazdz, i 25 listo. Przyjalem ze ta pierwsza bedzie szczytem , druga dolkiem . Dlatego takie wniosli , bo od kilku dni KGHM jest na sygnale kupna ( narazie bez potwierdzenia tj przebicia drugiej sredniej) Fakt bardzo slabo sie zachowuje , ale w dalszym ciagu jest szansa na realizacje mojego scenariusza . Gdyby bylo inaczej tj 2 wariant to wzrosty beda po 16 pazdz.do 25listopada . Bardzo duzo pracuje , na ten temat . Daty napewno sie sprawdza.
Panie Ryszardzie, wielka prośba: czy mógłby Pan zarejestrować się pod jakimś nickiem? Bo niestety są osoby, które się pod Pana podszywają, a widzę, że i Panu zdarza się korzystać z różnych numerów IP. Jako osoba mająca respekt do Pana analiz, i sugerująca się tym, co Pan pisze, chętnie upewniłbym się, że czytam wypowiedź TEGO Ryszarda. Z góry dziękuję i życzę dalszych sukcesów.
Hehehe... Panie Ryszardzie, a co by te c hłopcy bez Pana zrobili?... :) Ale swoją drogą miedź ładnie poszła do góry. A w czwartek Chińczyki będą wywołani do tablicy. Pewnie jak zwykle ściągi trzymają w rękawach.
Na tym forum 99% to przypadki. Śmiać mi się chce jak widzę jak błagają Ryszarda o radę bo nie wiedzą co robić. A jak się czasami sznurek pomiędzy CU a KGHM rozerwie to dopiero jest lament i durnowate wpisy.