do Piter-Pisałem ze to tylko30% z całej puli mostka,Taką ilością waloru który posiadam dłużej niż parę dni( w tym przypadku mostek) staram się poobracać.Daje to nie najgorsze efekty,Co Ty powiesz na takie rozwiązanie ?Czy w/g Ciebie to złe rozwiązanie? proszę skomentuj . .............a to co??? -" ( o ile zarabiasz)"-------
do jato-jeżeli możesz i widziałeś dziś fixing to proszę o kilka slów
witam, do Leszcza - doszedlem do wniosku,ze inwestowanie to w sumie kazdego prywatna sprawa i nie powinienem oceniac :) , przeciez tak naprawde to wszystko zalezy od tego jaka to suma pln, na jaki okres, od jakich poziomow itp itd ale tak upraszczajac sprawe ja wychodze z zalozenia ,ze 10% to niewielki zarobek zblizony pi razy oko do lokat wiec szkoda ryzykowac na gieldzie dla takich zyskow/strat, moge tez dodac, ze tez sprzedaje ratami tyle ,ze na nieco innych procentowych zakresach .
- do jato - posiedzialem dzis troche w historii forum msx trzeba przyznac ,ze masz cierpliwosc do papiera :) za to ogromny szacunek, ciekaw jestem czy kiedys doczekam sie tu posta od Ciebie typu na msx trend wzrostowy kupowac papier;) albo cos w tym stylu, apropo forum jest by wymieniac poglady/opinie, czesciowo z Twoimi sie zgadzam czesciowo nie i chyba tak byc powinno, nie mozemy wszyscy myslec jednakowo by byloby nudno :)
- do cierpliwy - jestem ciekawy jakie masz spolki na oku chetnie bym sie wymienil informacja,zawsze to co dwie glowy to nie jedna :) po wejsciu wig20 z dolka na prawie 2400pkt o dobre inwestycje coraz trudniej, co do msx masz racje poziomy ruchu cen nie sa za wielkie, wciaz jest spore ryzyko a nikt nie lubi tracic kapitalu...
pozdrawiam serdecznie
100
Witam
BANKIER94- potrafisz bronić swoich racji i to jest cholernie ważne. Bronisz naszego postu jak ostatniego szańca.NOWI proszę szanijcie starych - oni / my / nie chcą krzywdy dla nikogo z Was.
CIERPLIWY , witamy.Prosimy spokojnie.Nikt z nas nie chce kłótni,bo czemu to ma służyć.
Drogi LESZCZU nie przeginaj i przestań pytać o kurs Mostka chłopców piszacych bzdety. Czyżbyś nie widział ogromu - setek tysięcy kupowanych przez nich akcji/ Smieszności Wy moje . Oj leszczu dziwię się - zawiodłeś nas.
Pozdrawiam jato
PS
Co do Mostka - NO WRESZCIE tak powinien zachowywać się normalny papier.Idziemy do góry w czasie sesji ,spadami i tak ma prawo się kręcić.NIe chcemy kiszonki.Ile radości na DT.
Pozdrawiam jato
Do Pitera- przyznam że moje serce cierpi z powodu most.exp.jednak liczę że mostek się pozbiera i za jakieś dwa lata osiągnie poziom 8 zł za akcję czy osiągnie kiedyś cenę np.
13,90 jak w dniu 25 kwietnia 2007r trudno przewidzieć mam nadzieję że za 5 lat pod koniec kolejnej hossy być może ja jak pisałem jestem już stary i żyję bliższymi planami więc jak spadły akc. most.do 1,99 - 2,04 trochę kupiłem i planuję sprzedać w okolicach 3 zł.
poziomy ruchu cen mostka ostatnio są mocno ograniczone
dodam że nie wszystkie spółki jednakowo dobrze sobie radzą na giełdzie ja wyszukuję wiele spółek w danym momencie które mogą wzrastać a wychodzę ze spółek które moim zdaniem nie wzrosną też się mylę ale do spółek się nie przywiązuję ja szukam zarobku na giełdzie
Pozdrawiam wszystkich którzy nie mają na mnie uczulenia i nie mają z mojego powodu wysypki
A ja Jato opijam dzisiejsza sesje, ze znajomymi, bo jest co, a bedzie coraz lepiej.
Wyniki beda jednak na plus, a ponoc maja tez pokazac jakies normalne przychody , a to juz jest baaardzo duzy plus...
A testowanie 2,30 w czwartek, to nie jest jakas mrzonka...
No oporem wydaje sie 2,50 . Aczkolwiek roznie moze byc...
No 3 zeta na pewno nie zaliczymy, ale wazne, zeby odmienil sie trend, a potem to tylko do gory... ;]
Pozdro
PS A lesnym dziadkom mowimy stanowczo niet.;p
DO kM
Witaj
POZDRÓW TWOICH BIESIADNIKÓW.
Ja niestety siedze przy drinku sam. Moja kobieta nie cierpi hm- chemikalii.
Twój post pyszny- na bardzo dobrym poziomie.Tak trzymać.
pozdrawiam jato.
Ps
Życzę podwyżki kursu Mostka.Oj będzie śmiesznie . Ilu to będzie mądrali ,którzy o wzroście wiedzieli już dawno.Powiem inaczej:
ZNACIE POLAKÓW- ZNAMY.
Drogi ~jato Nie wydaje mi się abym w którymkolwiek poście zapytał o kurs mostka. W przedostatnim wyraziłem opinie na temat dzisiejszej sesji (ewidentny skup 2.08)jak również fixingu. (zbicie kursu na 2.07 w ostatnich 30sek,)
Czasem wrzucam jakąś myśl w formie pytania(np 2009-11-05 17:37),ale tylko po to aby zwrócić uwagę na dany problem.Jezeli oczekuje czyjejs opni to raczej z ciekawosci intrpretacjyjnej danych wydarzeń na parkiecie przez inna osobę.Często podaje z wyprzedzeniem swoje zamiary z dokładnością do 0.01pln.Podałem jż wcześniej kiedy wyjdę z mostka przy ewentualnych spadkach(pisze przy ewentualnych!!!!!!!!).Natomiast kiedy wyjdę całkowicie przy ew. wzrostach tego nie wiem.Nawet nie sile sie na określenie poziomu wzrostów,bo oporów po drodze bedzie ogrom.A to te wynikające z fibo, z kanałow poziomych ,skosnych,obrotów,humoru sternika itp.Nie jestem szaleńcem aby podjąć sie tego zadania,a ewentualne prognozy gości typu słynny "re"napawają mnie śmiechem.Walory mostka w moim portfelu to na razie tylko1/12 kapitału,więc sie tutaj nie gorączkuje(nie mówie że mi na nich nie zalęży) Nie wiem czy wyjdę przy 2.50 może poczekam wyżej może nie, a może wyrzucę z grila i wbije za trzy lata nie wiem.Twoje posty sa dla mnie ważne,bo sa wypowiedziane przez człowieka "czującego ten papier"co sie wyczuwa z czasem.Jezeli mogłem przyblizyć swój punkt widzenia to OK ,Może jednak chodziło Ci o coś innego (Istnieje zawsze taka możliwość że Cie nie zrozumiałem)
Pozdrawiam
Witaj LESZCZU
To dobrze ,że potrafisz bronić swoich racji. Dzisiaj to coraz rzadsza cecha.
Nie daj sie prowokować jato i innym .Nie tłumacz Swoich posunięć inwestycyjnych.Tutaj nikogo to nie obchodzi ,chyba ,ze będziedz płakał ,jak to żle bo jesteś w plecy. To takie polskie.Jest żle to radosć dla zawistnych.
Mostek na dzisiejszej sesji ,to próba sił i nerwów przede wszystkim dla drobnych inwestorów, Czy już sprzedać,a może warto dokupić. Wszyscy czekamy na wyniki.Mnie już to przestaje bawić. Ile można się tym podniecać.Ja przestaję wierzyć w papier ,a przede wszystkim w tych , którzy ordynarnie windują kurs do góry.Nie ze mną panowie takie numery.Smieszności wy moje.
Nawet spore podwyżki kursu nie pozwolą zarobić drobnicy / ja, / może Wy też / poradzę sobie z uśmiechem /.To wchodzi mała ,bo nawet nie średnia spekula i próbuje ugrać swoje kosztem drobnych.I są też super cwaniaczkowie.WAŻNE- " LEŚNYM DZIADKOM MÓWIMY STANOWCZE NIE '
Jak będzie ,to już wasza sprawa , Wasza głupota lub Wasze radości.Dla mnie kurs Mostka z dnia na dzień jest coraz wiekszą śmiesznością.a będzie jeszcze weselej.
Pozdrawiam jato
Nie mam zamiaru ani kompetencji kogokolwiek uczyć. Wielcy Inwestorzy którzy mają te akcje w swoim portfelu, zauważyli Wasz zakup. I co będą specjalnie dla Was pompować spółkę, żebyście sobie zarobili. NIE! Wielcy Inwestorzy po takich zakupach grają na zniżkę. WY wpadacie w panikę i wyrzucacie swoje akcje Wielcy je przechwytują i mają z Was ubaw. Poczekajcie kilka dni sesyjnych a sami zobaczycie.
Wystarczyło że Mostek trochę do góry a na blogu są wzrosty. Takie robaczki świętojańskie jak my możemy sobie tylko popisać na forum. Będzie to co chcą wielcy .
Zgadza sie bankier, ze bedzie tak, jak chca to wielcy, ale nie ma szans, zeby bylo zle nawet dlugookresowo dla Mostka teraz.
Zdowolac kurs juz dawno zdolowali i niech spadaja w koncu...,
A dlaczego?? A dlatego, ze w koncu w Rosyji konczy sie kryzys, prognozy na ten rok -8,4% PKB, a na nastepny juz tylko -0,40%.
Jak Rosja zaskoczy, to Mostek bedzie wielki, tylko pytanie, czy teraz kupowac, czy poczekac...
Wyniki beda OK, wiec pozniej bedziej maly , ale jednak ciagle powolny wzrost.
Taka jest moja opinia na dzis, a zmienie ja, jak wroce z Rosyji , a dokladnie z Penzy i Moskwy, to takie miasta w Rosyji...
Gratuluję wyboru Mostostala-Export do zarabiania pieniędzy. Pewnie kupiłeś po 2.18zł a jutro teź będziesz kupował po 2.20zł. Jest to dobra firma i napiszesz nam o tym.
Witam
Wiem, wiem,że dzisiaj święto i lepiej świętowaćniż pisaćna forum.Jednak piszę,wybaczcie.Przejrzałem moje archiwum Mostka od 1997 roku i trochę refleksji starego człowieka.Nie będą to tylko statystyki, bo to niczemu by nie służyło.
Narzekamy obecnie na duży udział drobnego akcjonariatu.Takie ich prawo ,a dla wszystkich to istniejące niebezpieczeństwo mało racjonalnego zachowania i żeby było śmieszniej dotyczy to i transakcji przy zwyższe i zniżce kursu.Zobaczmy jak łatwo tu manipulować kursem, bez zbędnego wysiłku . Takie zachowanie dotyczy nie tylko Mostka ,ale znacznej ilośći spółek o małej wartości jednostkowej.Drobni / wybaczcie / zawsze łatwiej wejdą w papiery o wartości 2.00 niż 22.00zł.Mając tańsze akcje w większej ilości czują się bardziej dowartościowani.
Co do wyników,były one w latach różne ,jednak z przewagą wyników dodatnich.
Co ciekawe nawet przy bardzo dobrych wynikach zdarzało się ,że kurs nie odbijał w górę.
Częstowano nas słynną formółką ,że dobre wyniki zostały już uwzględnione w kursie akcji.Ostatnie śmieszne zachowanie się kursu moim skromnym zdaniem bardziej wygląda na upłynnianie kursu niż skupowanie.Pomyślmy jest sporo osób i niestety większych inwestorów, którym może zależeć na pozbyciu się akcji.To nie wygląda na wymianę akcjonariatu.To wygląda na kolejne ubierane drobnicy.Móglbym pisać o innych sprawach,tylko wiem ,że i już tak Was zanudzam.Jeżeli tak to wybaczcie.
Pewnie macie inne zdanie.Chetnie przedyskutuje.
Pozdrawiam jato
Trochę dygną Mostostal-Export a zaraz znajdują się znawcy którzy kupowali na dólku. Jato nie muszę tobie pisać co będzie za kilka dni. Nie przyznają sie że kupowali powyżej 2 zł.
Mieć dobrego propagandzistę to połowa sukcesu ( to nazywa się marketing). Drugą polowa to propaganda ( forum to jest małą częścią składową całego systemu). Nie trzeba wydawać kasy na reklamę. Znajdują się sami i to za darmo zachwalają spólke.
Wystarczy trochę Mostek do góry i zlatują się muchy do miodu. Przybywa na forum blogerów z których prawie kazdy kupił na dołku. Jest to najlepsza reklama spólki.
Bankier 94 pozdrawia wszystkich którzy przybędą do miodu
Witam,
No mi dzisiaj Jato pisanie jakos nie idzie.
Za baaardzo boli glowka, ale tak to jest, jak sie ma takich kolegow.;]
Oby jutro zaswiecilo nam w koncu sloneczko na dluzej.
Pozdrawiam
No i niech mi ktoś powie, że fale nie mają znaczenia.
A tak w ogóle, czy fale czy coś innego, nie należy pytać czy wzrośnie bo wzrośnie, czy spadnie bo spadnie, tylko co robić, żeby iść zawsze w dobrym kierunku.
To należy rozstrzygnąć a nie gdzie pójdzie. Stała konsekwentna zasada i grubasy mogą nas pocałować.
Czytam i czytam i strasznie mi was żal. Inwestowanie na giełdzie jest w zasadzie bardzo proste. Kupic tanio sprzedac drogo. Ot, cała folozofia. Ale, wmówiono nam (tak jak kiedyś że tylko Kukuczka może wejść na 8 tysięce metrów, ze tylko Baranowski przepłynie jest w stanue opłynąć świat ) że inwetowanie jest trudne. Daletego powstało wiele słów i zwrotów które mają nam tak zmącić umysły, żebyśmy byli święcie przekonani, że to nie dla nas.
Uwierzcie wrzeszcie w proste z trendem sie nie wojuje. Żaden trend na giełdzie nie ma uzasadnienia. Czy to wzrostowy, czy spadkowy. Akcje zawsze są przewartościowane lub niedowartościowane.
Prawdopodobnie jutro wszystko pozostanie po staremu i znów będzie czy prezes powinien odejśc czy nie.
przeczytałem ten wątek i ten jato to tylko odstręcza od tej dobrej spółki,dlatego bo chce tanio kupić.a taniej mostostal nie będzie.ja jutro dokupije tylko sprzedam skotan i jutro znowu biorę z 7 tysiączków.sprzedam lekko po 10 może już nie w tym roku, ale następnym.moji koledzy z giełdy też w tym tygodniu sprzedają inne spółki i wczodzą w mostostal.obok takich okazji nie przechodzi się obojętnie panie jato.
Do fachowca
Witaj
Ciesze się ,że wreszcie znalazł się mądry inwestor ,który mnie zdemaskował.Widzę ,że masz śmiałe zamiary wobec Mostka.Ano chcesz kupić tak potężne ilości papiera ,że to może spowodować katastrofę.Proszę pozostaw nam o wielki choć odrobinę akcji.Ubłagaj też Twoich kolegów niech nie wykupią papier.
Wiedz człowieku ,że tu już były różne mądrale od kursu 10zł i ich zmyło.
Spokojnie chłopie nie podniecaj się.Na Mostku Ty i Twoi koledzy zdążycie jeszcze stracić.Tego akurat Wam ten zdemaskowany łobuz jato nie życzy, tylko prosi o rozwagę.
Tyle i tylko tyle.
Pozdrawiam jato
PS
Naganiać też trzeba umieć. Ucz się chłopie ucz.
Nie wiem skad twoj optymizm,ja siedze na spolce od paru lat,ale bylo nie bylo wg
kalendarza kontraktow powinni konczyc teraz dwa o lacznej wartosci ponad 30 mln euro.
Byc moze rzeczywiscie cos sie wykluje,chociaz bardziej stawialbym dopiero na przyszly
rok i 2011.
Witam
Według przekazanej INRORMACJI w dniu 12 listopada 2009, a więc dzisiaj w czwartek o godz12:35przez biuro prasowe Mostostalu Export
WYNIKI za III kwartał podane zostaną TAK JAK OBIECYWALI jutro tj. 13 listopada -2009 - piątek.Po sesji.
Takie są ich zapewnienia ,ale czy prawdziwe to wiedzą tylko " LEŚNE DZIADKI '
Pozdrawiam jato
PS
Manmark . Dzięki. Poza tym bez zastrzeżeń.Staraj się.
Do Leszcza
Witam
Dobrze by było byśmy tak jak dzisiaj zaczęli też sesje w poniedziałek
Pozdrawiam jato
PS
Mam wrażenie ,że dzisiaj dało się słyszeć głębokie westchnienie ulgi tych ,którzy mogli się pozbyć balastu notowań w granicach 2.20 zł. Oj oni musieli trochę to potrzymać i to być grubo ponad miesiąc z papierem i stratami w kieszeni.
Drogi Leszczu to oni dziś wypiją dużego drinka z toastem NIGDY WIĘCEJ.
Tak tylko mówią .Oni znów będą wkrótce u nas.
Myślę że ten blog wytrzyma wpisy do końca miesiąca. Jak to jest na innych spółkach polecam CENTOZAP spólka podobna do MSXa ale panuje tam bałagan i chaos.
MONNARI - na tym forum nie daje się wytrzymać - granda i banda
DUDA - dużo wpisów opanowana przez zadymiaży
Polecam do porównania z Mostostalem
To forum to oaza spokoju - Macie coś co inni mogą wam tylko pozazdrościć. Tylko tego teraz nie popsuć
Witam
Tak trzymac.Ile radości.Mostek nikogo z nas nie przekona do dobroci.Odpuśmy,
Co za radość. oni nie potrafią zjechać i opuścić radości spółki.
Pozdrawiam - tyle. radości
Dziś ostatni dzień pompki, ile będzie 2,2 czy 2,6 ? niezła szansa na wyprz. Nie wierzę w dobry raport jeszcze nie teraz. Od poniedziałku zjazd jeszcze zjazd .
ps Bankier94 - tylko mnie nie odsyłaj do piaskownicy. Może i wygląda to na prymitywne naganianie ale Ja piszę szczerze. A czy mam rację czy nie okaże się dziś jak pokażą raport
Witam
Piątek 13 listopada 2009r godz 12:24:55
Proszę uważajcie na kupnie.Przecież wyrażnie widać jak was ubierają pod raport.
Przykro mi ,ale to bardzo ,bardzo wskazuje na STRATY.
Zysku zwłaszcza zysku operacyjnego NIE bedzie.
I to by było na tyle
Pozdrawiam jato
Jak ładnie przewidywalnie bezstresowo ubrali naiwnych i znów zostawiony papier samemu sobie we własnym sosie. Leszcze łykają powietrze , dlaczego tak spada? czemu ktoś sypie? aż do następnego ubieranka może w styczniu, może w marcu......
Ja na tej operacji zarobiłem tyle że kwartał wytrzymam, czekam na was kochane rekiny tak trzymać.
Witam
O godz.12:24;55 napisałem ,że zysku oraz zysku operacyjnego NIE będzie i będą STRATY.
I SĄ STRATY i TO BARDZO DUŻE.Aż żal tych " enwestorów ", którzy jeszcze dzisiaj na wyścigi kupowali Mostka i generowali swojeSTRATY.
Czytajcie raport ,to cholernie pouczająca lektura.
Jeżeli Mostek zachowa się normalnie to w poniedziałek jesteście pięknie w plecy.
Potrzebne Wam to było.Nie lepiej było poczekać z kupnem.Pewnie wasze pieniądze -Wasze zyski , Wasze straty i wara innym od tego w tym oczywiście również jato.
No cóż i TYLKO KONI ŻAL.
Pozdrawiam jato
Przyszły tydzień zapowiada się obiecująco. Bedą emocje związane z kursem akcji Mostka. Raportu nie widziałem więc nie wypowiadam się na ten temat . Po kursie akcji mogę tylko wnioskować że jest źle. Zwykle tak jest że na dwa tygodnie przed ogłoszeniem kurs jest zbijany. Ostatnie około 3 dni kurs jest podbijany. Po ogłoszeniu wyników kurs znów spada. I tak w koło aż do znudzenia.
Jako pelny idiota ja jakos nie widze tych strat ktore ty Jato widzisz.Natomiast widze zarowno zysk operacyjny jak i na jedna akcje.Moze ty mi to wytlumaczysz.
jato i bankier 94 z uporem maniaka utworzywszy uprzednio towarzystwo wzajemnej adoracji poklepują się nawzajem po plecach niepokoi mnie jednak bezinteresowna troska o innych
Są straty niestety... Zarówno operacyjne -9275, jak i na jedną akcję -0,20 (źródło: raporty kwartalne na http://www.gpwinfostrefa.pl). Dane fatalne i zjazd MSX w poniedziałek bardzo możliwy. W świetle tego ostatnie wzrosty (i tak rachityczne) wyglądały jak "podbitka pod wywalanko" dla zorientowanych.
Jest strata ponad 9 baniek i to są fakty, ale chyba nikt nie spodziewał się cudów po tym raporcie.
Pewnie w poniedziałek spadnie nieco ale skonczy i tak pewnie powyżej 2 zł więc nie warto wywalać.
Witaj PITER
Dzięki.
To nie jasnowidztwo.Absolutnym nonsensem by było gdybym próbował rżnąć dużo wiedzącego.Tak nigdy nie było i nie bedzie.
W tym przypadku zinterpretowałem znane już fakty. Tylko tyle i ,aż tyle .Wiesz ,a jednak szkoda Mostka ,bo i on miał swoje 5 minut.Szkoda mi też tych ,którzy dali się wpuścić w kanał cwaniakom.Tego to juz bardzo nie lubie.
Pozdrawiam jato
Witaj hr
Odpowiedż na swój problem znajdziesz klikając na GOOGLE i wpiszesz do wyszukiwarki
NALEŻNOŚCI Z TYTUŁU DOSTAW I USŁUG.To zagadnienie z dziedziny finansów
Pozdrawiam jato
Ps
Mógłbym się tu wymądrzać i udawać wielce uczonego- tylko po co?
Znajdziesz to sam i Twoja pełna satysfakcja.