• Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~wers [89.64.92.*]
    dzięki Kolego.
    widzę że szalejesz z rana :).

ja mam dwie paczki columbusa, jedna za 45 a druga za 38, jestem na lekki plus i zastanawiam się nad wywaleniem.....
    sam nie wiem, coś mi się w nocy przekręciło w głowie. zobaczę jeszcze.
    Columubs nie wygląda lepiej technicznie od pccexol, a to Ci wczoraj raczej odradzałem. Chyba tracę obiektywizm, bo to "mój" Colubus i przecież jest tanio i takie tam............. jednak technicznie urwało podłogę ostatnio.

walczę ze sobą jak widzisz :). dla mnie to początek 'sezonu" i jeszcze mieczem Okhama nie poobcinałem wszystkich fałszywych subiektywnych przekonań....
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: komar_13 [109.243.134.*]
    Wczoraj u jankesów zazieleniło się więc może jest szansa na zielone zakończenie u nas.

Santa, jeżeli będzie lockdown, to zastanawia mnie na jak długo. 2 tygodnie? Do wiosny, nazwijmy to w sezonie grypowym, ilości będą rosły. Niestety liczby działają mocno psychologicznie, nie należy zapominać, że są to wykryte zakażenia a nie osoby hospitalizowane. Niektórzy specjaliści mówią, że do marca będzie po sprawie, bo większość i tak się zakazi i przejdzie przez to. Jak będzie faktycznie, ciężko powiedzieć, ale jest pewne - znowu zadziała próba wywołania paniki.
    Za 4 dni wybory w USA. Sondaże pokazują, że Biden wygra, ale czy na pewno Trump tak łatwo się podda? Na moje, to jeszcze wyciągnie asa na koniec i kto wie.

Reznor, widziałeś te 40 sekund WH? Trochę mało i ciężko opiniować. Ja natomiast kończę Layers of Fear 2. Początek nudny. Do grafiki nie mogłem się przestawić, ale im dalej w las tym więcej grzybów. Jeżeli chodzi o dźwięk w tej grzej to majstersztyk. Obowiązkowa gra na słuchawkach. BW z Epic już pobrane i czeka.
    CDR będę brał tylko jak spadnie poniżej 300. Na long tylko Orlen poniżej 40zł. Reszta spółek do obserwacji i nauki.

A co z tym PCR One? Gotowe już?
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~Reznor [188.147.98.*]
    Hej Komar tak juz maja gotowe teraz chcą puścić na EA, zeby odbiorcy mogli testować produkt końcowy, czyli zakładam, że chodzi o walidacje urządzenia, jakiś feedback czy wszystko działa no i oczywiście samą reklamę. Sądzę, że w ciągu kilku miesięcy dojdzie juz do faktycznej sprzedaży urządzeń
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    Właśnie dzisiaj Columbusa mialem kupić przy 40,xx, ale jak zobaczyłem, że przebija wsparcie to zaczekam, aż się uspokoi. Tam mam pakiet cały czas zapakowany, ale aż się prosi dokupić tylko ten właściwy moment musi być sądzę, że przy 33-35 będę coś dobierał i CDR chce kupić ponownie przy ok 300,xx i niżej. Będzie jak znalazl do premiery w grudniu. W miesiac dobrze powinno dać zarobić
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~wers [89.64.91.*]
    Obawiam się, że ten cały CP2077 może się okazać jedną wielką kichą. A na WIG 20 juz mają nowego "bożka" - allegro. Obym się mylił ,bo to będzie tragedia dla całej GPW jak to jebnie.
    Reznor, CDR na moje spadnie poniżej 300, obstawiam 290 albo jeszcze niżej. Za to, że przesunęli premierę na 10 grudnia, czyli dzień kiedy miało być wydane The Medium, to mam nadzieję, że będzie kicha. To są zupełnie dwie różne gry, ale jakby nie patrzeć, kilka pierwszych dni, będzie mówiło się tylko o CP2077.
    Szczerze, mam lekki dylemat, czy przy obecnych spadkach, tam gdzie pojawił się minus, lepiej dokupić po niższej cenie i zmniejszać średnią, czy zostawić i kupować inne spółki w niższych cenach. Jutro kolejny dzień pewnie na czerwono, ale mam nadzieję, że nie będzie już tak ostro. Zobaczymy
    Spokojnego weekendu Panowie. Ciężki tydzień za nami. Następny będzie nie lepszy.

nie wiem czy słuchaliście pana premiera, ale podobno dowiedział się przez telefon z unii europejskiej :), że w styczniu ma być szczepionka. Mam nadzieję że to prawda i ten cyrk się szybko skończy. Dokupiłem dziś banków trochę. A tak sobie ;))).

Zdrówko dla Was.
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~Reznor [89.64.115.*]
    Dzięki Wers i wzajemnie chociaż sądzę, że dzięki byla sesja przesilenia i kolejny tydzień na plus
    Duzo zależy od Jankesów. Jak przebiją krytyczne wsparcie na 2930 to się dopiero zacznie masakra. Zobaczymy..... Dax juz nie reaktywny, a u nas brak lockdowu więc powinno być lepiej. Jakby jeszcze Trump wygra to już calkiem. Trzymaj się i do poniedziałku.
    Dzięki Wers. Tydzień masakra. Mam nadzieję, że następny będzie lepszy, chociaż minimalnie. Weekend, więc trzeba odpocząć. Zdrówka i spokojnego panowie.
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~Santa_k15 [178.43.147.*]
    Ja raczej to widzę 50/50 o co mi chodzi. Po wyborach jest szansa na kolejny rajd do góry jeżeli przejdzie pakiet i giełda będzie happy z wyborow. Generalnie obstawiam (tak jak zawsze hehe) dużą korelacje z Nasdaq. Poza tym Panowie zaszczepicie się w styczniu czy w najbliższym czasie na nowa szczepionkę?:) bo ja nie pomimo tej pięknej ustawy. Tzn chce się zaszczepić ale dopiero za około hmm rok? Kiedy będzie wiadomo że szczepionka nie ma powikłań itd. Takze to gadanie o szczepionce tez jest takie no wiecie.. śliski. Pojawi się szczepionka i nagle problemy znikają rynki idą do góry.
  • Re: ciężki czas dla Wszystkich ... Autor: ~Santa_k15 [178.43.147.*]
    Plus osiągniecie 30k to jest kwestia około 10 dni z protestami i bez lockdownu a wtedy nie będzie w Polsce wyrabiać służba zdrowia.. myśle że giełda nie zareaguje pozytywnie ani na lockdown który może i gamingowi ciut pomoże ale.. w marcu tez był a wiemy jak pięknie wszystko spadło. Pozdrawiam, sam nie wiem co robić:)
    Santa, myślę, że sporo osób ma teraz to pytanie: brać co mam i zobaczyć co będzie później, czy przeczekać, bo za jakiś czas odbije. Słabo się patrzy na uciekający zysk i nikt tego nie lubi. Nie mam jeszcze strategi, ale bardziej skłaniam się, aby przeczekać, bo giełda to również emocje, które więksi gracze lubią wykorzystywać.
    A pojawienie się szczepionki, to będzie impuls do wzrostów. Raczej nie będę pierwszym, który po nią pobiegnie. Wolę poczekać, żeby mieć pewność, że skutki uboczne nie będą gorsze.
[x]
VARSAV -6,41% 0,44 2026-05-22 15:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.