Skąd taka wiara, że będziemy szli do góry? Spada od 2 tyg. Cała Europa na plus, a my pogłębiamy dołki i wykorzystujemy każde cofniecie na bazowych, żeby iść w dół...Nie widzę perspektyw do wzrostu.
Od 3 października do 5 listopada były wzrosty,więc obecne spadki nie są zaskoczeniem.Spadek kontraktu z 2288 na dzisiejsze 2222 to nie tragedia,ledwo 2,9%.
Aktualnie mamy odbicie,ale każde cofnięcie wywołuje strach u potencjalnych byczków i radość u niedźwiedzi,które otworzyły swoje pozycje w okolicach dzisiejszego dołka.Taka sytuacja będzie się powtarzać,tylko na coraz wyższych poziomach.
Jeżeli pojawi się informacja,że została ustalona data spotkania prezydentówUSA i Chin na podpisanie umowy,to wywoła ona zapewne bardzo mocny impuls wzrostowy,być może tylko chwilowy bo rozpocznie się sprzedaż faktów.
Można sobie wyobrazić sytuację,że nasza koalicja właśnie pod taki scenariusz prowadzi swoją grę.
Od 5 listopada LOP powiększył się o 4200 nowych pozycji.
No teraz to poleciałeś - "bazowe zachęcają do spadku". Wzrost DAXa o 1 % to zachęta do gonitwy za nim ale niestety uwidacznia to naszą słabość. Choć fakt doszliśmy do miejsca gdzie może się odwrócić. Dla przyzwoitości należało by 10 - 15 pkt odbić.
Hossa Ty na prawdę wierzysz że jak LUMP rośnie to będą wzrosty? To może dam taki obrazek, wszystko inne pokasowałem by nie zamazywać natłokiem informacji: https://imgur.com/MqeM3fj
Jako przerywnik.Od 15 kwietnia 2013 roku GPW uruchomiła nową platformę transakcyjną UTP,a za niecałe 5 miesięcy,bo od 2 września zaproponowała uczestnikom rynku usługę kolokacji,czyli instalowanie własnych serwerów w serwerowni giełdy,pod handel wysokich częstotliwości HFT.
no to sobie chodz, juz jest tu ekspertka od esek, na widok jej postow mozna sie zbeltac, jak laduje eski, a pozniej wioza ja 100-150 punktow w druga strone
Zniknąć musiałem na godzinę. Wracam i widzę że delikatnie mówiąc dałem d... grając zbyt ostrożnie i zamykając pozycje. Trudno brak zysku lepszy niż strata a dzień i tak do przodu.
Mam wrażenie że niektórzy zaklinają rzeczywistość a od kilku dni widać i mówię Wam że wyglądamy słabo.