• Re: Od 3 pazdziernika Autor: krisss1234- [91.236.72.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 17:47 ~marco napisał(a):
    > Rychu,
    > > Można prosić o aktualizację? Czy coś się zmieniło?

no miałeś gigantyczny (hahahahaha) sygnał kupna
    rychowi kreski się o 180 stopni obruciły
    no alee cóż zdarza się
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Neptun [77.255.107.*]
    Sprawdzalność Ryszarda to 90%, Twoja to 5%.
    Nawet mu do pięt nie dorastasz, piszesz codziennie coś innego
    i w końcu uważasz się za wielkiego analityka. Wstyd człowieku,
    życzę bankructwa
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [176.221.120.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 17:51 krisss1234- napisał(a):
    > Dnia 2017-10-04 o godz. 17:47 ~marco napisał(a):
    > > Rychu,
    > > > Można prosić o aktualizację? Czy coś się zmieniło?
    >
    > no miałeś gigantyczny (hahahahaha) sygnał kupna
    > rychowi kreski się o 180 stopni obruciły
    > no alee cóż zdarza się

kriss1234,
    Popraw ortografię!!! "obróciły"
    Zresztą Ciebie o zdanie nie prosiłem...
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Grubas [31.0.45.*]
    USA już 2550 a 2570 to jak docisną to i dziś mogą wykręcić. Coś im bardzo zależy na jakimś wyniku tylko od kiedy zaczną lecieć w dol
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~ryszard [87.116.214.*]
    Najblizsze daty to 16pazdz, i 25 listo. Przyjalem ze ta pierwsza bedzie szczytem , druga dolkiem . Dlatego takie wniosli , bo od kilku dni KGHM jest na sygnale kupna ( narazie bez potwierdzenia tj przebicia drugiej sredniej) Fakt bardzo slabo sie zachowuje , ale w dalszym ciagu jest szansa na realizacje mojego scenariusza . Gdyby bylo inaczej tj 2 wariant to wzrosty beda po 16 pazdz.do 25listopada . Bardzo duzo pracuje , na ten temat . Daty napewno sie sprawdza.
    Panie Ryszardzie,

Zastanawiam się czy mogą mieć wpływ na to Chińczycy, którzy mają ostatnio wolne?
    I pytanie jak widzi Pan miedź, bo oczywiście w analizach musi to być brane pod uwagę i
    na bank było przez Pana. Otóż jest w konsolidacji już blisko 3 tygodnie i chyba dopiero
    po ewentualnym wyjściu górą coś tutaj ruszymy?

Pozdrawiam i dziękuję za update,
    nie przejmować się Krissem, to chory człowiek
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~wawa [94.254.129.*]
    Panie Ryszardzie czy może Pan potwierdzić scenariusz, że do 16.10 będzie wzrost na kghm?
    Jest swietnie ?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: saintclair [*]
    Trochę nas męczyli, ale w końcu jest git.
    Dzięki Ryszard.
    Gratulacje za kolejnego dobrego typa.
    Z pewną dozą nieśmiałości ośmielę się spytać czy zasięg wzrostów nadal taki pozostaje jak prognozowałeś?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~CFA [89.174.231.*]
    Ryszard - jak Ty to robisz? Ile bierzesz za szkolenie?
    Panie Ryszardzie,
    Niesamowity rajd! Proszę pisać gdzie dalej i co warto brać w long/szort.

Jestem niezmiernie wdzięczny. Najchętniej bym Panu opłacił jakieś all inclusive ;-)
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Luka [188.123.205.*]
    Ryszardzie zwracam honor.Faktycznie coś w tym jest co piszesz....
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Uczen [188.146.103.*]
    Jako osoba kochająca ludzi wyrazy współczucia dla krisa1234
    Neptun , ja mieszkam w Brzesku woj malopolski , jak bedziesz chcial to mozemy sie kiedys spotkac .?
    Panie Ryszardzie,

Znam kilka osób z forum bankiera, miałem się okazje z niektórymi spotkać
    i wiele przy okazji nauczyć. Mieszkam obok, w Krakowie :-)
    Gdyby Pan miał kiedyś ochotę, to proszę napisać na meila (stworzyłem go przed
    chwilą, poźniej mogę podać prawdziwy):

neptun.neptun@interia.eu

Chętnie bym Pana poznał i Pańską historię. Śledzę Pana od czasu wpisów na kghmie przy
    60 złotych.

Jak zwykle, proszę nie przejmować się tutejszymi zawistnymi ludźmi, szkoda
    na nich nerwów. I dziękuję

Neptun
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~CFA [89.174.231.*]
    najgorsze jest to, że są na tym forum osoby wybitnie dobre, jak ryszard czy hukers, ale wartość merytoryczna forum spada przez płatnych trolli, czyli czesio oraz kriss. obaj oni dodają masowe posty w celu siania dezinformacji i bałaganu na forum.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Alepp_fan [194.42.110.*]
    Za bardzo sie podjaraliscie, miedz wystrzelila to miedziak odbil. Co w tym nadzwyczajnego. Pewnie znow polowa z Was mysli, ze bedzie 150 i umoczycie gdzies na koncu tej podbitki. )
    Jurto bedzie test sily  KGHM-u ( kurs po za wstega bolingera ) , teoretycznie powinna byc cofka . Gdy ona nie wystapi , potwierdzi sie  sila . Jutro w oklicach 11 godziny , moze byc zmiana .
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Alepp_fan [194.42.110.*]
    Jutro dalej beda chetni na zakupy bo zawsze sie znajda spoznieni, ciekawe do ilu tym razem podbitka a potem znow w dol. Polecam nie kupowac na gorce, mniej stresu w zyciu. )
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Skun [185.23.148.*]
    Ryszard warto jeszcze wejsc w kghm?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: saintclair [94.42.123.*]
    2017-10-06 08:20

Miedź w Londynie lekko drożeje, ale ma przed sobą "byczy" tydzień
    Ceny miedzi na giełdzie metali w Londynie rosną teraz o 0,1 proc. Metal ma przed sobą "byczy" tydzień, bo na rynki powrócą po dłuższej świątecznej przerwie inwestorzy z Chin. Miedź na LME w dostawach 3-miesięcznych kosztowała po otwarciu handlu 6.692,00 USD za tonę, po zniżce o 8 USD - podają maklerzy.
    W Chinach świąteczna przerwa trwa przez cały 1. tydzień października - rynki rozpoczną pracę 9 października i wówczas można spodziewać są większych zakupów miedzi.
    Analitycy UBS podwyższyli swoje prognozy cen miedzi na 2018 r. o 7 procent, do 3,00 USD za funt, a bez zmian pozostawili długookresowe szacunki.
    W czwartek miedź na LME w Londynie zyskała aż 179 USD, czyli 2,7 proc. - najwięcej od 25 lipca, i kosztowała na zamknięciu sesji 6.700,00 USD za tonę
    W tym tygodniu metal na LME zdrożał o 3,4 proc. i osiągnął poziom 6.704,00 USD za tonę. (PAP Biznes)
    aj/ asa/
    Godzina 11 sie sprawdzila w 100 %
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~śmieszek [185.157.12.*]
    Pięknie!
    Choć nie powiem, że jestem z tego powodu zadowolony.

• Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Neptun [94.254.145.*]
    Wow super.
    Panie Ryszardzie, czekam na kontakt (neptun.neptun@interia.eu). 16go będzie wg mnie górka. Na pknie i innych w tym Kghm jest sygnał kupna na MACD
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: saintclair [94.42.123.*]
    Oczywiście na wykresach dziennych :P
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Sknera [66.249.81.*]
    Panie Ryszardzie jak Pan myśli do ilu mogą zepchnąć kurs ?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Lucy [89.78.222.*]
    W tym układzie wg Pana Ryszarda wpisu siła kghm się nie potwierdziła i od godz 11 zaczęło spadac. Czyli idziemy w dół do 16 ?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~wawa [94.254.135.*]
    Może chodziło z tą siłą o to, że kghm oparł się korekcie po tak mocnym wybiciu w czwartek. Ale przyszły tydzień według analizy Ryszarda jeszcze wyżej do 16. Końcówka notowań mocno do góry, więc jest popyt.
    Do godz 11 byl wzrost , a nastepnie spadek . To jak sie nie sprawdzilo , Szczyt okolo 11 , zobacz sobie jaki wowczas byl kurs a jaki byl zamkniecia .
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: saintclair [188.117.177.*]
    Ryszard.
    Dzięki za typa widziałem jak po 11:00 kurs słabnie i spuściłem elki a zaszrociłem, ale ok 16:00 oddałem szroty i nabrałem elek.
    Powstaje pytanie czy ta cofka była chwilowa czy dłuższa.
    No i meritumsprawy, Pan ogarnia wiele i liczy nawet świeczki na godzinówce - zazdroszczę cierpliwości.
    Neptun kiedyś zadał pyta czy uwzględnił Pan świętowanie chińczyka przez cały tydzień.
    Mam cichą nadzieję że chińczyk w poniedziałek zajrzy na magazyn miedzi i uzna że warto iść na zakupy, ale spekulanci ubiegli go i będzie w przyszłym tygodniu flauta?

Dzięki jeśli podzieli się Pan spostrzeżeniami.
    Pozdrawiam
    Saint Clair
    Ryszard
    Dlaczego nie chcesz w Deblu zagrać z Neptunem?
    Returnujący przy serwie Neptuna może stawy wyłamać, a Neptun do tego jest zdolny
    woleista może wtedy nic nie robić tylko.....?

Warto poznać Neptuna.
    Dobre serwy robi, chłopak zdolny, kwiat tej pięknęj gry zespołowej, a wyniki przednie.
    A Debel mógłby przynieść imponujące wyniki
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Lucy [89.78.222.*]
    Panie Ryszardzie czy pełnia nie powoduje pomyłek ? Widzimy inaczej niż powinnismy?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Piotr [89.70.4.*]
    Panie Ryszardzie,
    z taką wiedzą zapewne jest Pan milionerem... co ja piszę pewnie miliarderem. Dziękuję, że chce się Pan dzielić wiedzą z nami.
    Ciekaw jestem co jeszcze posiadam Pan w portfelu inwestycyjnym?

Pozdrawiam
    Piotr
    Jestem milionerem , ale groszowym .  Jestem zwyklym biedakiem .  Teraz gram bardzo malymi ilosciami kontraktow ( kghm--pkn )    , ale juz wkrotce zainwestuje w wieksza ilosc  . Wieksze illosci , ale tylko w krotkie pozycje . Mam 3 warianty wszystkie pesymistyczne , na ktore jeszcze nie nadszedl czas , Bardzo intensywnie pracuje na ten temat. Tak naprawde to nie zakumalem z tym deblem z Neptunem .
    Ryszard napisałeś wcześniej że chcesz się spotkać z Neptunem podał on @ a nie odezwałeś się do niego.
    Chodzi mi o to byście może połączyli siły bo on też nieźle kombinuje
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Neptun [159.205.16.*]
    Panie Ryszardzie. Ostatnio wypłaciłem 90% kapitału z giełdy. W 1,5 roku jakieś 90% do przodu, a wizja krachu trochę mnie przeraża. Dosyć młody jestem (25), wiec lepiej z tego bagna wyjsc z plusem. Także na chwile obecna obracam kontraktami również (ostatnio dopiero zacząłem). Pozdrawiam cieplutko
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [37.248.160.*]
    Ryszard,
    Kurs 132-135 dla KGHM w połowie października uważasz, że jest realny?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Piotr [62.29.160.*]
    Neptun sprawdź email w wolnej chwili ten co podałeś... pozdrowienia.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.116.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Do Ryszarda Autor: ~Neptun [159.205.16.*]
    Panie Ryszardzie,

Wiele osób tutaj zarzuca Panu błędne analizy. Ci ludzie chcą spowodować żeby Pan
    przestał dzielić się spostrzeżeniami. Niemniej jednak jest spora grupa osób, którym
    Pan daje wskazówki i pomaga zarabiać bądź zmniejszać straty. Wiem to, ponieważ 
    mam z niektórymi kontakt i mimo, że tutaj nie każdy Panu oficjalnie dziękuje, to wiele
    osób korzysta ze wskazówek.

Nawet jeśli Pan nie napisze na mojego meila (neptun.neptun@interia.eu) i nigdy nie bede miał Pana okazji poznać,
    to proszę mieć na uwadze, że pomógł Pan wielu ludziom i wszyscy mamy nadzieję,
    że będzie Pan się dzielił spostrzeżeniami.

Z pozdrowianiami z deszczowego Krakowa,
    Neptun
  • Re: Do Ryszarda Autor: ~AA [194.42.110.*]
    Pytanie do Ryszarda, jaki mam dzis kolor gaci na sobie? )
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.85.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.85.*]
  • Re: Do Ryszarda Autor: ~Neptun [159.205.16.*]
    Ja to widzę tak na godzinówce.
    link

I tak na dziennym. Na moim ulubionym MACD zaraz pójdzie sygnał kupna, więc wzrosty zakładane przez Ryszarda zbiegają się z moimi obserwacjami. BIorąc pod uwagę, że wygenerowany został sygnał kupna na Orlenie i KGHMie. Faktycznie data 16go może się sprawdzić. WG mnie najpóźniej od środy powinien być atak w górę.

link 
  • Re: Do Ryszarda Autor: ~Linebacker [188.117.177.*]
    $ może trochu KGH przeszkadzać.
    Jedyna nadzieja w chińczyku że po tygodniu balowania przyjdzie do pracy i zobaczy że ma magazyn pusty i postanowi zapasy uzupełnić.

czemu $ może przeszkadzać, rozwiniesz myśl?
  • Re: Do Ryszarda Autor: ~Linebacker [188.117.177.*]
    Dolar spadł w piątek w wyniku doniesień, że Korea Północna przygotowuje się do przeprowadzenia testu rakiety dalekiego zasięgu, umacniając jeszcze obawy przed potencjalnym konfliktem w regionie.

https://pl.investing.com/news/nowo%C5%9Bci-forex/forex--prognoza-na-nadchodzacy-tydzien-913-pazdziernika-148660
    Indeks dolara amerykańskiego, który stanowi o sile papierowej waluty USA względem koszyka sześciu głównych walut ważonych wielkością obrotów handlowych, spadł w piątek o 0,16% do 93,62, po tym jak wcześniej w trakcie sesji odnotował 2-miesięczne maksimum o wartości 94,10.

Nieznaczny spadek, wciąż przy maksimum 2 miesięcznym
  • Re: Do Ryszarda Autor: ~uśmiech-pośladów [31.0.121.*]
    Wicie rozumicie
    > po pierwsze Solorz
    > po drugie latryna
    > po trzecie toi-toi
    >z inwestorskim pozdrowieniem niech dwa krwiste klocki mają was w nieustającej opiece
  • Re: Do Ryszarda Autor: ~AA [194.42.110.*]
    Dzisiaj sygnał zmiany gaci. Jutro wzrosty.
[x]
KGHM 2,24% 330,50 2026-05-22 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.