Beznadziejny BIst +6%, teraz prawie plus 2%, a u nas padaka. To jest ustawione i ktoś powinien sie za to wziąć. Gdzie jest KNF? Waluty mowia jednocześnie wzrosty wzrosty, a prosiuny trzymają rynek nisko. Prosiuny do wora
Tak, tak, to jest sprawa dla KNF, dodatkowo zbili Dax'a przy rosnącym do dolara euro, żeby zgarnąć 100 euro od Hihihaha z Polski. Musisz więcej wpisów robić, zauważyłem, że nie wrzuciłeś żadnego pomiędzy 22 a 4, to niedopuszczalne i może spowodować, że KNF nie zajmie się sprawą...
Niestety, chyba nie jestem właściwą osobą, jeszcze nie prześladują mnie jakieś "prosiuny", śpię normalnie i nie odczuwam kompulsywnej potrzeby generowania wpisów na Bankierze, ale ty działaj, musisz się z tym gdzieś zgłosić, masz moje pełne poparcie...
Wlasnie dobrze, ze ktos taki jest, reszta moze patrzec co moze zrobic gielda z czlowiekiem. Cale szczescie , ze ledwie ponad 300 tys polakow ma rachunki maklerskie
Mnie też te niedobre prosiuny prześladują. Cały dzień nawalanki i "tylko" spadek o maksymalnie 20 pkt od wczorajszego zamknięcia. Dzielnie się byki trzymają. Liczę, że na koniec dnia gruby zrobi wirówkę i przetrzepią futerka tym jechanym sierściuchom. :):):)
Gruby nie na darmo zbierał ostro kwity przez ostatnie dni, dzięki temu spadki były mniejsze niż by mogłby być. Zobaczymy, czy u nas będą udawać, że nic się nie dzieje i dalej wywalać kwity z prędkością światła. Miały być spadki a tu niedobry Jankes "nie chce" korekcić. :)
Moja rada... Na giełdzie nic nie ucieknie... nie dzisiaj to jutro będzie okazja do gry i nie trzeba grać na okrągło na siłę. Jak to zrozumiecie i pokonacie uzależnienie od gry to poczujecie się lepiej. Ja od 9 września bez pozycji i całkiem dobrze mi z tym. Jakiś czas temu pokonałem nałóg.
Czy warto było szaleć tak - w tygodniu rozliczenia? Czy warto było spalać się - jak Hihihi? Czy warto było grać tak - aż do bólu? Czy może było lepiej z boku stać?
Diament także jako kontynuacja wzrostów. Ciekawa sytuacja. Jesteśmy odklejeni od innych, ale jak będą spadać Niemy i Jankes to my powinniśmy rosnąć, by nadrobić "zaległości". Tak to widzę.
Dnia 2025-09-18 o godz. 11:57 ~do_ravcio napisał(a): > jak nie grasz to tracisz eksperciuniu
Jak to mówią lepiej stracić okazję na grę niż kapitał. Jak zaczniesz grać na poważnie za poważną kasę to zrozumiesz jak to męczy i obciąża psychicznie. Uważam że potrzebne są przerwy na odpoczynek. Okres przed rozliczeniem to czasem tak nieprzewidywalne ruchy że szkoda zdrowia by się wtedy szarpać. Każdy ma swoje podejście i sposób na grę.......ale potrafi ona za bardzo wciągnąć i trzeba się nauczyć to kontrolować.
Nasi żyją w jakieś alternatywnej rzeczywistości. Grają pod spadki Jankesa a Jankes nie ma ochoty na spadki, podobnie jak Niemiec Byk walczył ostro i mogli pójść wyjżej, gdyby była większa determinacja. Azja ładnie rośnie w tym tygodniu, nie wiem, czemu tego nie potrafili wykorzystać..
To jest straszne co robią u nas. Bylo tak jak hylo 1400. Teraz to samo. Wszyscy idą w gore tylko my nie. To jest straszne co robia z naszym rynkiem. Nie inaczej. A taki ravcio sie cieszy i nie kuma o co idzie gra. Bo on chce zatonic na spadku. Cwaniak jestes to zarob na Lce,a nie tylko czyhasz na spadek. Tragedia tacy ludzie. Podłość ludzka nie zna granic.