A wiec książkowo jakies ostre zejście na 2650-2700 i odbicie w kierunku 2900. A później to juz prosta sprawa i 2300 na celowniku. Acha i nie dziękujcie - hihihihihi, no i zapamiętajcie gdzie taki klinik występuje- taka podpowiedz heheszki - buhahaha
Klasyka gatunku. 4 punkty styczne na górze I 3 na dole. Teraz przebicie dolnej linii musi nastąpić. Dodatkowo przebicie nastąpi z luką. Co spowoduje, ze w to miejsce wrócimy na test linii dolnej od dołu. Klasyka gatunku ludziska. Nie ma co sie upierac i zacząć grać Ssssssss. Przypominam nie dziękujcie - buhahaha
I w sumie tak sobie pomyślałem, ze dobry moment to spotkanie dwóch nieobliczalnych gości na Alasce. Wtedy po spotkaniu kontrolowany spadek w okolice poniżej 2700, a później ślepy atak na 2900, moze wyzej. A później klops i kieruneczek 2300. Tak to widzę nie inaczej - rozliczenie w LOW, ależ to strasznie wygląda. Uwaga byczki- lubię was, ale uwaga.
Jutro wykorzystają indeks i przebiją linie wsparcia po ostatnich minimach tj 2295, 2682 i 2840. To spowoduje aktywację SL i powiezie nas na południe. No nie inaczy. Heheszek znow bedzie miał rację? Hehehe
Opcje sierpniowe mają teraz poziom wykonania ok. 2975 pkt. Premie są jeszcze wysokie chociaż rozliczenie już w czwartek. Dla calli serii H z poziomem 2975 premia wynosi 240 zł a dla putów serii T 180 zł. Teoretycznie warto te puty zaszorcić ale ryzyko jest duże bo i ruchy dzienne są ostatnio olbrzymie.
Łobuzypotrafią skołować niejednego. Tu trzeba mieć zimną krew. Pewnie wielu widziało dziś spadki poniżej 2980, ale o 14:30 wszystko się zmieniło. Czułem, że tak może być. Niemiec momentalnie wyszedł 100 pkt na zero a Jankes pionowa dzida w dół. Pięknie byczki hasają.
Miało być Niemiec i Jankes ostro w górę o 14:30. :)
Ciekaw jestem, jak się zachowa jutro kurs pkn na open, no i futy wcześniej, czy nie zbilansują tego jakimiś innym papierami. Czy otworzymy się nizej przez to?
Zapewne jakieś dobre dane, nie wiem, bo na stooq nic nie piszą. Myślę, że za jakiś czas może znajdą jakiś anali i będą kontynuować. Szkoda, by było. My drobni grajkowie nie wiemy, przez to, że nic nie piszą, jak grać i musimy na czuja teraz wszystko robić. :) My drobni prosimy, by stooq przywrócić cenne dla nasz leszczy analizy. Inaczej, jeteśmy jak ten ślepe owieczki we mgle. :)
Fale ok będzie bogaty tydzień:) w poniedziałek 40% na putach i 100% na caal. Dziś 30gr na jsw. 70 gr na pkn i 50% na opcjach caal jutro się zobaczy... 75% gotówki czeka na decyzje :)
Zapewne dobre dane, nie wiem, bo na stooq nic nie piszą. :( Może znajdą jakichś anali, którzy będą kontynuować dzieło. My drobni grajkwie prosimy, inaczej jesteśmy jak te ślepe owieczki we mgle. :)
Znowu opcje call dały mi dziś 50% zarobić a jakbym wytrzymał jeszcze kilka minut byłoby 100% :) a jacek303 dziś o wystawianiu myślał ładnie by mi zapłacił a tak to specjalista zapłacił...
Też nie rozumiem ludzi którzy grają na FW a danych nie śledzą. No chyba że bez komentarza mają problem z interpretacją. Jest wiele serwisów z danymi i myślę że każdy serwis transakcyjny DM ma takie info na żywo. Przynajmniej mój ma.
Narazie wygląda na ubieranie, zrobili szybko szczyt i spuścili, jednak nie tylko rnki akcyjne spadają i fut, także dolar się osłabia, nieznacznie, ale jednak niw może wrócić ponad to co było do 14:30. Zobaczymy, ale myślę, że dla byczka będzie dobrze i skończymy chyba na maksach dziś.
Nowy szczyt u Jankesa stał się faktem, jeśli nie będzie tam odwrotu tylko to utrzymają do końca. Przejrzałem wykres za ostatnie 4 lata i tam na dziennym RSI maksymalnie było 70 +2/3 pkt. Nigdy nie było w graniacach 80 i więcej. Obecnie jest 66 pkt. Mowa oczywiście o S&P500.
Eeee tam fala ok 750 to max maxow. Więcej nie powinno byc. Mi tam pasuje korekta na 2300 - hihihi, potem wzrost i znow spadek na 1900 - hihihi. Jestem pierwszy szorciasz RP. Buhahaha, no ale jutro wprdl jak nic- hihihi
Jak jesteś taki kozak to napisz, gdzie z S się ustawić? Do górnej bandy flagi jeszcze trochę miejsca zostało. Wątpliwe, by poszli wyżej, choć nie można wykluczyć, że na chwilę wyjdą, by zawrócić. Ja gram jednokierunkowo a widzę, że dziś można było ładnie w obie strony zarobić, ale ja tak nie potrafię, tu łatwo zrobić błąd i trzeba mieć szybkie ręce. Wy pewnie obracacie się z prędkością światła w ciągu dnia a ja wolę złapać ruch i się go trzymać. Jednak gorzej z momenem obrotu, myślę zawsze, że to "jeszcze nie teraz".
Ja na S od 2870. Cały czas wp.... rdl i co zrobisz - hihihihi. Generalnie widac,ze Lki domykają. To są olbrzymie fundy, ktore wyciągają indeks po to by zamykać mega zyskowna Lki. Jest klin z podstawą 2300 i tam dojadą. zobaczyta. Tak heheszek mówi i tak bedzie. Klin zazwyczaj jest na końcu hossy. Mi pasuje. O 3042 juz dawno pisałem, ale cos wygląda, ze nie dadzą rady wyrównać bo za dużo dywidendy po drodze bylo.
I teraz ciekawostka. Na FW bylo 743 w fali pierwszej, a teraz mamy od 2247 do 3039 to wykonane z nawiązką 792. Mi pasuje na spadki. Uruchamiamy klinika i 2300 na celowniku - hihihihi