Kiedy mialy miejsce rzeczy o których wspominasz, to informacje o tym były podawane dużo wczesniej, przed publikacja wyników. Teraz jesli miałyby się pojawić jakieś niespodzianki, to raczej in plus.
Myślę, że nie bedzie mocnego wybicia kursu po publikacji raportu rocznego, ale powolny wzrost kursu do raportu za I kw. Chyba, że jakies mega info ukaze się w raporcie lub w oddzielnym komunikacie
Twitt z piątku wlał we mnie trochę nadzieji ( w końcu po co mieliby przypominać o wynikach skoro nie mieliby się czym pochwalić? ) a dziś jeszcze Prezes podał dalej tego twitta, wiec pomyslalem - będzie dobrze. Ale byłem przekonany, ze dobrze, znaczy 4m. Na co liczył Car i ja po cichu. Ale prawie 5m w takim roku? Po tych wszystkich latach?
Wiadomo, ze nie jest to czysty zysk z działaności operacyjnej. Ale po to czyścili ten bilans rok temu (nie mam na myśli zamieszania z Orlim Piórem - to było rok wcześniej ), żeby od tego roku moc w końcu wszelkie spłaty czy rozwiązywane rezerwy księgować jako zysk. Ale nikt się nie spodziewał, ze to będzie taki trudny rok. I po takim roku maja 4,9m zysku.... szok. :)
C/Z po 2 latach będzie dodatnie i na niskim poziomie. Nikt nie będzie sobie zawracał głowy tym ile tego zysku było z działaności a ile z rozwiązywania rezerw. Najwazniejsze, ze w dużo łatwiejszy do prowadzenia biznesu rok wchodzimy z ułożonym bilansem, dodatnimi przepływami operacyjnymi i zyskiem za zeszły rok.
Nie mam pojęcia, powinno być ostro do góry. Ale problemem może być szeroki rynek. Gdybyśmy się wyrwali z tego marazmu, to wracamy ponad 6zl. Ale przez ten boczniak trudno cokolwiek prognozować. Dla mnie istotne jest to, ze bariera 5zl powinna być już broniona, bo to ma podstawy fundamentalne. Bez względu na to ilu tu w końcu pojaw się znow malkontentow. ( na razie ucichli ) Najwazniejsze wciąż pozostaje jednak, tak mi się wydaje, co stanie się z tymi akcjami wlasnymi i co wyjdzie ze współpracy z Chińczykami. Bo takie rzeczy rozpalaja wyobraźnie....i kurs. ;)
- ten boczniak to akurat wygląda jak chorągiewka w AT a oprócz tego kurs trzyma się wysoko a wskaźniki mocno schłodzone i przy dobrych wynikach może się mocno wybić (mi wychodzi jakieś 8-9 zeta) a dalej zależy od działań firmy, ogólnie na dzień dzisiejszy to bardzo dobrze wygląda (tylko tfuuuu aby to nie było jak dawniej) - nie za bardzo rozumiem o co chodzi z Chińczykami, założyli jakąś spółkę zarejestrowali za granicą, jak to się przekłada na PMPG ? przecież to nie jest spółka zależna więc wyniki nie przełożą się tutaj...