Tak szybko nie ogłoszą wezwania, moja w tym głowa. Koledzy już zrobią im taką wycenę do średniej 6-mcy, ze sama mediana wyjdzie z 50:) A średnia ważona obrotami jeszcze więcej. OBROTAMI DZIECIAKI Z ROPCZYC, słuchacie mnie dobrze? Myśleliście że się znacie na giełdzie?
Jaki był odzew w wezwaniu z 2019 po 30zł z groszem? ŻADEN. Cena minimum na zachętę to 40, leszcz może trochę odda. Ludzie z kasą (ja również...) mają prawników, czas i wiedzę.
30,35 nie odpowiadała wartości godziwej , zysk na akcje 2019i 2020 ok 10 zł . Czyli wartość godziwa wg prezesa powyżej 40 zł o tego będziemy się trzymać , jeżeli trzeba to i w sądzie
Aguś co Ty mówisz wezwanie ogłoszą pewnie dziś po sesji jaka masz średnia z 3 i6 ? 25 zł ? Rzuca mała premie od średniej i dadzą koło 28 30 złoty max. A właściwie obstawiam najpierw koło minimalnej średniej czyli pewnie 25 zł potem podniosą do 29 i koniec historii. Zrobią delisting przy 90 procent na walnym i się żegnamy koniec już w październiku o tym pisalem.
Ze mną nikt jeszcze nie wygrał, nienawidzę cwaniactwa, mam to w genach. Salowa czasem potyka się o kabelek i respirator przez przypadek odłączyć się może?
Na razie przepisy są jakie są. Powiem Ci jak będzie. Wezwanie ogłoszą dziś po sesji . Cena w zakresie 24 28 zł. W wezwaniu będziesz miała oczywiście stwierdzenie że po osiągnięciu progu 95 procent przeprowadza przymusowy. Ale będzie też mowa o wyjściu z giełdy i tu dokładnie nie pamiętam numeru artykułu ,o przeprowadzeniu delistingu i wyjściu z giełdy na podstawie decyzji walnego zgromadzenia akcjonariuszy 90 procent głosów i to mają. Zapamiętaj to sobie bo walne zorganizują jeszcze przed zakończeniem wezwania żeby was zachęcić do oddania. Możesz sobie robić co chcesz na enerdze jest w takie coś zaangażowany sztab ludzi i nie zrobia nic tylko po sądach się będą włóczyć
Taaa zmienia .... To sobie zobacz jak się zmienia na enerdze na spółce Moj i na każdej innej tego typu historii. Ale z kim ja rozmawiam ...masz jakieś problemy psychiczne ? Spoko kefir ,respirator nikt ze mną nie wygrał? Może podziękuję Ci za rozmowę jednak....
Dnia 2021-02-08 o godz. 13:00 ~Kulawy napisał(a): > Na razie przepisy są jakie są. Powiem Ci jak będzie. Wezwanie ogłoszą dziś po sesji . Cena w zakresie 24 28 zł. W wezwaniu będziesz miała oczywiście stwierdzenie że po osiągnięciu progu 95 procent przeprowadza przymusowy. Ale będzie też mowa o wyjściu z giełdy i tu dokładnie nie pamiętam numeru artykułu ,o przeprowadzeniu delistingu i wyjściu z giełdy na podstawie decyzji walnego zgromadzenia akcjonariuszy 90 procent głosów i to mają. Zapamiętaj to sobie bo walne zorganizują jeszcze przed zakończeniem wezwania żeby was zachęcić do oddania. Możesz sobie robić co chcesz na enerdze jest w takie coś zaangażowany sztab ludzi i nie zrobia nic tylko po sądach się będą włóczyć
kulawy - trzymam Cię za słowo. jak się spełni zapytam, skąd to wiesz.
Wiem bo to jest dla nich najlepszy możliwy scenariusz najtańszy bo śledzę inne wezwania ,i widzę podobieństwa . 86 procent głosów mają więc na walnym będą mieć spokojnie 90 procent i tym wystraszą akcjonariuszy . Przy takim układzie sił tak się po prostu robi . Tak zrobili na enerdze na spółce MOJ i tak zrobią tutaj . Teraz to akcjonariusze są skazani na łaskę i na opcję że kupującym akcje będzie interminex i że da chociaż 30 . Ale pewnie będą brać proporcjonalnie. Kiedyś miałem te akcje ale takich dziadów dawno nie widziałem i trzeba było się wycofać mimo że wszystko gra oprócz właściciela. Zresztą w październiku pisałem że zrobią porozumienie wezwanie i delisting bez przymusowego. Co można zrobić niewiele wątpię że na walne przyjechało by 10 procent głosów . Wątpię czy znajdzie się ktoś chętny do chodzenia po sądach . Choć tu nie ma też co zaskarżać bo wszystko zgodnie z prawem i kto chce to sobie zostanie z akcjami więc gdzie tu oficjalnie dzieje się krzywda?
Ropczyce, to dziwna spółka. Tzn, w sensie możliwości zarabiania, bo fundamentalnie bardzo dobra. Miałem dawno i sprzedałem z małym zyskiem, mam i teraz z niejakimi nadziejami. Chciało by się aby wezwanie było nagrodą dla inwestorów, a nie spekulantów. Rynek jest zniechęcony do RPC - to pewne. Ale jak się pojawią realne możliwości zarobku to się ze spółka "przeprosi". Z wezwaniami to jest różnie, na Komputroniku nie doszło do skutku - z baraku chętnych. Na PGO próbują ale... Wyobrażam sobie różne scenariusze