Czy dywidenda wypłacona w tym roku przekroczy ubiegłoroczne 2,4 zł ? Jeżeli tak to o ile ? Wszak po debiucie Allegro i zawirowaniami z CD Projektem obroty wysoko wrosły. To musiało się przełożyć na poziom zysku.
3,5 to optymistycznie chyba, ale skarb państwa jest w wielkiej potrzebie i z pewnością będzie naciskał na jak najwyższą sumę. Trzeba jeszcze trochę poczekać.
Obroty w 2020 osiągnęły ponad 311 mld zł czyli 59 % więcej niż w 2019 roku. Dane za styczeń tego roku sygnalizują że wysokie obroty się utrzymują. Zysk po III kwartałach to niespełna 2,5 zł na akcję i myślę że całorocznie przekroczy 3,5 zł i dywidenda powinna być większa niż w 2020. Przewiduje że będzie to 3 zł na akcję.
Tego gniota nikt nie tyka. Kiepsko więc widać przyszłość. Jednak kierunek 40. Na koniec jakiś fund wywalił za ok.pół miliona. Cofam wcześniejsze plany co do przyszłości kursu. Jutro będzie zwała na 43/42.
"Tego gniota nikt nie tyka" no cóż zależy kto jakie ma cele i aspiracje ja chętnie kupię za rozsądna cenę okolice 42zł jak najbardziej , płacą regularnie dywidendę co jest u nas raczej rzadkie. Niby są w wiecznym bocznniaku ale inflacja + regularna dywidenda wcześniej czy później przekona inwestorów , moim zdaniem w perspektywie kilku lat 2-3 zobaczymy tutaj 60zł. Natomiast to nie jest spółka dla tych co chcą spektakularne zyski. Mi wytarczy 10-15% wzrostu wartoci + 5% dywidendy i żyje sobie beztrosko. pozdrawiam
Na koniec 2020 GPW miała 431 mln zlotych wolnych środków pieniężnych I ekwiwalentów, a rok wcześniej było to ....( można doczytać i porównać z ilością akcji )
"....minimalny zasięg fali c wypada w rejonie 54 zł, czyli w okolicach historycznego maksimum, aczkolwiek wzrosty mogą być kontynuowane, aż do górnego ograniczenia zielonego kanału wzrostowego czyli okolice 65 zł...."
30.03.2021 ( Atrakcje dnia: akcje spółki GPW / BM Santander)
100 mln zł netto, rzecze dzisiaj Dietl - 80% akcjonariuszy dywidendowych co po podzieleniu przez ilość akcji określą wysokość dywidendy jednoznacznie na ...