szczerze mowiąc spodziewalem się mniej ogarniętego grajka a tyś dobrze prawił swego czasu kiedy bywales czesciej na forum, powiedz mi w takim razie na co czekają te pieniążki ??? :D
jest to taki techniczy zabieg, bo tak ostatnio pomyślałem, że może coś jeszcze dokupię. Mając jakieś środki na spółce łatwiej i szybciej mi jest dokonać zlecenia. Gotówka automatycznie zawraca mi na konto a przelew z konta mam limitowany. Nie łączyłbym tego z niczym. jest to taki lokalny depozyt. A jest jeszcze coś - Ozzy wrócił wiec może pojawić się super okazja :) Ozzy nie gniewaj się ale tu już będziesz legendą jak Mastu na Novicie i JBL na Astarcie :).
Nie gniewam się. Trzeba jednak zauważyć że korekta była na wszystkich ukraińskich spółkach. Powinniście mieć do mnie szacunek że jednak mimo tak wysokiej ceny (przecież miałem taką świadomość że kupuje na zwyżkach)
jestem dalej przekonany że zarobię godziwie. To powinno budzić szacunek a nie pogardę. Ja zdania nie zmienię. Walor mam skupiony w takiej ilości jak chciałem i to najważniejsze.
Czekam na poziom wskazany przez siebie i nie mam zamiaru robić żadnych ruchów. Doskonale wiemy jak firma jest prowadzona. EBITDA pokazuje to doskonale.
300 zł to poziom który mnie interesuje.
Poczekam jeśli będzie trzeba parę lat.
Na życie mam.
To jest początek trendu wzrostowego!!!
Ozzy, Ty nawet nie masz przecież drogo kupionych akcji. Że jest nisko to my się wszyscy tu zgadzamy. Po prostu za pierwszym razem kupiłeś na lokalnej górce. Ale na wszystkich kupionych akcjach aktualnie jesteś do przodu. Teraz wchodzimy na wyższe poziomy. Ciekawe kiedy 100 pęknie
Milko najważniejsze że mamy trend który jest mocny, spółkę z fundamentami która jest nadal nisko wyceniana. To zawsze daje pole do wzrostów. A kiedy i na jaki poziom nie jest aż takie ważne. Generalnie impulsów może być kilka. Dobre wyniki,
tutaj zysk może zaskoczyć, wejście na główny i może coś jeszcze.
Myślę że Zarząd będzie chciał się pokazać z dobrej strony. Komunikacja na parkiecie głównym będzie lepsza.
axn dobrze prawi. Pamiętam go z Novity. Fajne analizy, dużo merytoryki i trafna decyzja była z tą Novitą. Na Mercator też był od 6zl ale chyba za wcześnie puścił. Potem już go nie widziałem. Teraz spotkanie na Agroliga. Piacere
Czytam wpisy i .... „dziecinada”. PS. Ozzy skoro przewidujesz 300 zł to do 100 zł zbieraj papier - jeżeli będzie 300 - masz 200 % zarobku. PS. Tylko nie pisz, że w styczniu będziesz robił „optymalizację podatkową”.
Nie będę zbierał papieru bo już co chciałem skupiłem.
Podtrzymuję zasięg wzrostu który nakreśliłem. Trzeba pamiętać że Agroliga to nie Kernel.
Agroliga to nadal rynek New Connect
i tylko 1.5 mln akcji z czego w obiegu znajdują się śladowe ilości.
Agroliga przy 300 zł będzie miało c/wk
może 2.3, a c/z 4.5 , Nadal będzie tania patrząc na inne spółki które znalazły się w perspektywicznych branżach., Mam tu na myśli ( OZE, covidówki)
Columbus miał c/z 300, Inno Genne pow. 1000, Biomed - duża spółka też
kosmiczne wskaźniki.
Spółki ukraińskie są bardzo tanie a zagrożenie wojną spadło.
Columbus ile miał c/z i c/wk. Wiadomo dynamiki tutaj takiej nie będzie, ale zakładam że jeśli nie wyskoczą jakieś
cuda będziemy podążać już siłą rozpędu w kierunku kolejnych maxów. Oczywiście w dłuższym terminie bo Agroliga nie ma takiej dynamiki jak np. Mercator czy Columbus jeszcze prawie rok temu.
Tak więc, poziomy które wydają się dzisiaj kosmiczne dla niektórych mogą stać się realne. To tylko moje spostrzeżenie. Są napewno tacy co widzą tutaj 20 zł.
Ich szacunki też trzeba szanować.Kazdy ma prawo sobie nakreślić kierunek i zasięg wzrostów lub spadków.