Kurs rośnie bardzo zdrowo. Mieliśmy kurs odniesienia na 17,50, a kurs otwarcia na 17,95. Tym samym mieliśmy lukę wynoszącą 45 groszy. Luka ta została domknięta w tracie notowań. Jest naprawdę dobrze. Niech spokojnie sobie pyka do góry po pół procenta.
Jeszcze TRADER21 zwrócił uwagę na spółkę w swoim filmiku zatytułowanym "Dywidendowi arystokraci." Wprawdzie nie analizuje szczegółowo spółki, jednak sam fakt zauważenia przez niego spółki z pewnością przyciągnął nowych inwestorów. Mogę mieć rację - zwiększone obroty na spółce i wzrost kursu pokrywa się z datą publikacji tego filmiku.
Niestety masz racje :)
Znajome osoby, które „raczkują” w akcjach, pytają o te spółkę. Może być ogień. Ja już InterRao dokupiłem za 2020 i 2021 :) spokojnie do marca 30zl będzie. 20 stycznia pewnie wejdzie raport za cały poprzedni rok.
Huknie ponad 3 zł na akcje dywidendy to ta spółka poleci w kosmos. Gdyby nie covid to mielibyśmy 45zl za akcje z 5% dywidendy
Niestety ale ta spółka działa inaczej wypłaca 100% zysku ale działalność prowadzi za zaciągnięty kredyt dlatego wartość akcji jest stabilna, nie dla graczy
"Zgodnie z Umową Akcjonariuszy, UAB Scaent Baltic and RAO Nordic Oy zapewnią, że osoby przez nich nominowane na stanowiska w Radzie Nadzorczej i Zarządzie będą wspierać przekazanie nie mniej niż 70% zysków netto za dany rok w postaci dywidendy wypłacanej akcjonariuszom. Scaent Baltic and Nordic Oy będą wykorzystywać swoje prawo głosu wynikające z akcji na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w celu zapewnienia takiego podziału zysku netto, chyba że Zarząd, działając w najlepszym interesie Spółki, w momencie zatwierdzania rocznego planu inwestycyjnego stwierdzi, że Spółka powinien przeznaczyć zysk netto za dany rok na inwestycje."
https://interrao.lt/pl/dla-inwestorow/polityka-dywidendy/ NIE MNIEJ NIŻ 70% A TO NIE JEST 100% :)
Dokładnie - nie mniej niż 70%. A na przywołanej przez Ciebie stronie poniżej masz słupki z określonym procentem dywidendy w stosunku do zysku netto: od 2014 do 2016 - 100%, 2017 - 99%, 2018 - 101%(!), 2019 - 99%. Miłego i zyskownego 2021 roku!:))))
19 zł już mamy, 30 zł przy dywidendzie 10% to kwestia czasu.
Firma ma majątek, gotówkę, stabilny i perspektywiczny biznses.
Fakt jest mało znana dlatego na moje i wasze szczęście można dobierać tanio :)