• Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~2021 [5.173.64.*]
    Tyle w temacie, macie wszystko w internecie, taki prezent ode mnie z tym infem
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~2021 [5.173.64.*]
    https://www.rp.pl/Budzet-i-Podatki/201219467-Sejm-uchwalil-budzet-na-2021-r-Przepadly-poprawki-opozycji.html
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~beekepper [176.111.123.*]
    Prawdzie żniwa dla spółki beda w 2 kwartale 21 jal budowlana zmuszona bedzie kasy nabyc. Obecnie wiele firm kasy juz posiadało ktore mogly zostac dostosowane do modelu online. Budowlanka nie miala jak dotad obowiazku finalizacji. Ile jest firm w tej branży? Polecam panoramafirm
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~zajebist21 [5.173.32.*]
    Od początku grudnia jak biorę sobie jedzonko na wynos zamieniam kilka zdań odnośnie wymiany kasy. Byłem w kilkunastu lokalach i wszyscy mają już nowe kasy. Większość nie ma jeszcze podłączonych do sieci bo jak mówią nie ma obowiązku teraz ,ale na kasach już klikają. Nie wiem jak z hotelarstwem ale podejrzewam że tak samo.
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~Nice [5.173.64.*]
    Fajnie że robisz takie rozeznanie! a pytałeś się może czy te kasy są Elzabu ?
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~odp [31.62.188.*]
    a co za róznica, można wg udziałów w rynku oszacować że pewnie srednio co 5 jest elzabu
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~beekepper [176.111.123.*]
    Co 3-ci. Elzab ma ok 32 %rynku
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~zajebist21 [94.254.152.*]
    J.w. ok. Co 3-ci elzab
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~art [109.196.51.*]
    skoro tak to 250 tys ma byc za 2 kwartał wiec po 700zł min to daje ok 80 tys x 700 56000000 podoba sie czy za mało ? wiadomo ze juz wielu wymieniło ale ... to nie tylko polska bo uber... hehe
    Elzab ma ok 32% rynku. Budowlanka to tylko część, dodaj do tego lekazy salony fryzjerskie. Inna sprawa ze w firmach czesto jest wiecej niz jedno stanowisko.
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~Waldek [78.8.13.*]
    Moze mi ktos wyjasni co ma uchwalenie budzetu do terminu wprowadzenia kas on line ?
    Zanaczam ,ze kasy wprowadza rozporzadzeniem MF a nie ustaw.
    W ciagu calego 2020 odraczano wielokrotnie terminy ,czy to PPK ,czy platnosci zaliczek na podatek doch.,skladania e- sprawozdan ,platnosci skaldek ZUS i jakos na te okolicznosci (odroczen) Sejm nie musial nowelizowac budzetu.
    A teraz co do kursu Elzab -wg nie i AT bedzie nizej !

• Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: regnum [5.173.64.*]
    Waldek... serio zmień już płytę, bo wszyscy mają cię po dziurki w nosie. Nikt już nie chce wchodzić z tobą w dyskusję, nie ma tutaj nikogo kto w jakikolwiek sposób cię szanuje, a wszystko przez twój obiektywizm, a raczej jego brak i usilne wmawianie ludziom, że czarne jest białe, a białe zielone... Po co przesiadujesz tu godzinami człowieku. Każdy z nas jeżeli spółka nie jest godna uwagi, po prostu do niej nie zagląda. Ciągle tylko "według mnie" i "według mnie"... masz swój cel to miej go dla siebie i nie ogłaszaj się na prawo i lewo, bo wychodzisz na kogoś kto ma problemy z osobowością lub bardzo potrzebuje być wysłuchanym i zauważonym. Nie jesteś pępkiem świata i jeżeli choć raz coś zrozumiesz, to i na ten komentarz nie odpowiadaj, a jeżeli to zrobisz, to już wszystkim udowodnisz, że coś jest z Tobą nie tak i będziesz zlewany moczem oraz gaszonym jak pet. pozdro.
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~Zajebist21 [5.173.32.*]
    Pięknie napisane:)))
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~Jakub [5.173.72.*]
    Na jakiej podstawie wypowiadasz się w imieniu i za wszystkich , tu każdy głos może być cenny ,pluralizm to istota forum.A ty tu jakiś rodzaj faszyzmu propagujesz? Pomijaj wypowiedzi tych ,których nie cenisz,ale nie nakładaj kagaganca inaczej myślącym zwlaszcza ze to forum anonimowe.Poza tym Twój wpis to żenada .
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: regnum [5.173.64.*]
    Kolejny trol xd jeżeli lubisz życzeniowe myślenie i według Ciebie jest to równoznaczne z logiczną argumentacją, to dobraliście się idealnie <3 bo chyba jesteś z tych nowoczesnych, którzy myślą nieco inaczej, skoro rzucasz oklepanymi sloganami, a pewnie nie masz pojęcia czym był faszyzm :p radzę się doedukować, a później możemy wejść w merytorykę dziecko :)
  • Re: Budżet uchwalony, projekt KO odrzucony!!! Autor: ~RafalZ [188.47.83.*]
    Popieram Regnuma.
    Na forum każdej spółk.i które obserwuję od początku maja kiedy bardzo mocno wrócilem na rynek, po styczniowej wielkiej ewakuacji, pojawia się jeden, dwóch "dziwnych", "inwestorów" którzy kompletnie nielogicznymi komentarzami starają się zasiać niepewność, wytykając zagrożenia i słabe strony spółki niewspółmiernie niskie w stosunku do szans i mocnych stron.
    Na forum Mirbudu, który waży u mnie w portfelu najwiecej, jest niejaki Misiu obecne podaje się za kobietę, który w identyczny sposób jak Waldek próbuje manipulować prawdopodobnie niedoświadczonymi inwestorami.
    Przypadku Mirbudu od ceny ok. 1 zł/akcja, do dzisiaj 3,10 zł/akcja.

Jeśli mogę doradzić to nie reagować na Waldka i potraktować go jako antywskaźnik, podobnie jak takiego Misia na Mirbudzie.

Elzab ma mocne strony i ogromne szanse.
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.