Po zakończeniu sesji spółka wejdzie w skład indeksu sWIG80.
jestem ciekaw jak się zachowa kurs. Jakie jest Wasze zdanie? Ja jestem jeszcze za mało doświadczony, żeby wiedzieć co się może wydarzyć. Dziękuje za konkretną rozmowę.
po optymalizacji podatkowej w grudniu ci więksi na giełdzie będa szukać w styczniu spółek z dobrymi wskaźnikami oraz dobrym kursie. Często jest tak, że kurs spółki, która ma się znaleźć poziom wyżej jest uwalany, żeby można było w nią wejść większym kapitałem.
Dnia 2020-12-15 o godz. 12:57 ~Grucha napisał(a): > Ty przyszłości nie masz. I zajmij stanowisko w sprawie tego ze nie posiadasz akcji a cały czas się produkujesz
Nie wydajesz mi się osobą z którą chciałbym rozmawiać ile mam akcji i po ile.
Dnia 2020-12-15 o godz. 14:29 ~Juras napisał(a): > Podejrzewam, że wiele się na lepsze nie zmieni,.... > > > > A Wig80 może być balastem, gdy zaczną porównywać go z innymi spółkami z tego indeksu
Duża rola wskaźników nie oznacza, że jest to rola decydująca. Ja mam swoje założenie, którego się trzymam i tyle. W kontekście IV kwartału i wejścia do sWIG80 dzisiejszy kurs nie ma dla mnie większego znaczenia - co najwyżej jeżeli schodzimy niżej jestem zmuszony uśredniać.
Jeżeli się nie uda i mimo przyjętej strategii - trudno. Ale czegos się trzeba trzymać - na pewno nie anonimowymi wpisami na forum Bankiera w kontekście strategii inwestycyjnej.