Nareszcie sie doliczyli wszystkiego. No coz - na dwa tygodnie przed koncem roku to jednak nie jest wyczyn. Ale wszystko podaja juz tak jak mozna sie bylo spodziewac dwa miesiace temu. A to oznacza ze spolka bedzie miala kilkadziesiat mln gotowki za chwile i w perspektywie super pierwszy kwartal 2021. Ja zakladam ze testowac beda caly przyszly rok na poziomie 500-1000 testow na dobe. I to mi w zupelnosci wystarczy jesli wroci ich core business czyli diagnostyka obrazowa I sa dwie rzeczy fajne w raporcie: fluorocholina oraz inne testy w laboratorium. Szczegolnie bym wypatrywal czy beda mieli testy na grype A B i COVID. To bedzie klucz do testowania na przyszly rok.
Jest jednak problem. Jakis chyba duzy inwestor - fundusz? - postanowil wyjsc ze spolki. I co mu zrobisz? Podaje akcje po ok 40-45 zl i dowolnie ile chcesz to kupisz. Patrzac po obrotach za ostatnie 3 miesiace to wychodzi ze juz sprzedal ok. 150-200 tys. akcji. a jesli liczyc ze sprzedaje od 30 zl. To sprzedal juz nawet 300-400 tys. akcji. Wykluczajac PZU wychodzi ze to ALLIANZ albo jakies 2-3 mniejsze fundusze, ktorych nie znamy. Nalezy zalozyc ze nie zwariowali wiec o co tu chodzi? Spolka zrobi prawie 40 mln zysku netto. Na pewno wyplaci polowe w dywidendzie czyli DY = 5%. Nie ma dlugow 1x EBITDA). PE na koniec roku wychodzi przy tej cenie ok. 10. Rekomendacja z cena docelowa 54,7 z DM BOS. Przyszly rok nie bedzie gorszy a moze lepszy nawet. Czegos nie wiemy? Ktos zwariowal?
Wydaje mi się,że to Rockbridge chce wyjść do końca roku, tak jak wychodzi z wielu papierów ( https://stooq.pl/h/?i=13m6 ), ale od czerwca nie informuje, więc może ktoś dołączył. W takiej sytuacji nikt na razie nie będzie ciągnął kursu.
Mozesz miec racje. Ten Allianz raczej bez sensu bo by musial juz podac jakis komunikat. To musi byc ktos kto byl ponizej 5%. Ale to chyba dobrze w takim razie bo to znaczy ze jest na koncowce. Duzo juz nie ma raczej. Faktycznie kursu nie ma co ciagnac w gore ale jak go rozbiora to moze zaswieci slonce ;)
Odłożona w czasie diagnostyka, testy na coronę, jak dojdą szczepienia będzie ich potrzeba więcej by nie szczepić czasem tych bezobjawowych, no i testy na grypę A i B bo takich też nie można szczepić. Ale ja tam tak prosta baba jestem to nie wiem czy dobrze myślę ? Pzdr
To mamy 120 tys. badan po 2 miesiacach IV kwartalu. Jak tylko w grudniu zrobia kolejne powiedzmy 30 tys. badan to bedziemy mieli z samych badan ok. 20 mln zysku. Czyli o 5 mln wiecej niz przez trzy kwartaly tego roku! A gdzie pozostaly biznes? Niech dolozy tylko 10 mln zl i jedziemy na wynik za 2020r. na poziomie 40 mln zysku netto I pewnie blisko 100 mln EBITDA. A konca pandemii nie widac ... ;);)