• Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Zeus [46.204.51.*]
    Tak dla przypomnienia to było 48 groszy
    Dzisiejsza cena to i tak ponad 600 % zysku
    Spekuła opuściła walor a bez tego codziennie po 2 % -3 % taniej.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: sandman76 [178.235.176.*]
    jeżeli to było pytanie to odpowiadam:
    Nie.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~ja [83.23.107.*]
    no tak -bo ty bys tak chciał-ale nic z tego bracie-po pompowaniu wig 20 zawsze przychodzi pora na spółki srednie-teaz masz promocje-ale gdybys chciał kupic 15000 to nawet teraz masz problem
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: cmpunk [83.5.125.*]
    Tu spekuły nie było,człowieku,kogo ty chcesz tu straszyć? :-D
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~ar [196.53.0.*]
    Po co piszesz takie głupoty? Jedyne co udowandniasz to ze nie masz pojecia o gieldzie lub jesteś upośledzony. A nagonic do spadkow mozesz co najwyzej podobnych do ciebie, czyli ludzi ktorzy zapewne mają na tyle znikomą ilosć bo na wiecje ich nie stać i kursu i tak ci nie zwalą
    Wystarczy porownac zyski z tamtego okresu
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Gallileo [83.6.217.*]
    Ja tu chyba jestem jednym z największych pesymistów, ale takie posty odbieram jako robienie sobie żartów albo naganianie na spadki tym razem. Myślę że wartość księgowa +/- 10% to jest absolutnie minimum do której może to spaść ale nie sądzę aby to sie mogło wydarzyć szybko (jesli się w ogóle wydarzy).
    Wartość księgowa: 2,95. Biorąc pod uwagę klimat na giełdzie poniżej 3PLN na razie spaść nie powinno. Zdziwiłbym się
    a po kolejnym raporcie bedzie jeszcze wyzej, i tego mozna byc raczej pewnym, pod to tez bedzie roslo, wiec moim zdaniem ostatecznie nie zejdzie ponizej 3.2. Zresztą po arkuszu widać ze w tych okolicach juz są zlecania na konkretniejszych zlecenia niz kilkaset tak jak było wczesniej na wyzszych poziomach.
    *konkretniejszym wolumenie
    zgadza się , a przy 16mln akcji kazdy jeden milion złotych zysku netto oznacza 16gr wiecej w wartosci ksiegowej
    Dnia 2020-12-04 o godz. 19:26 ~Gallileo napisał(a):
    > Wartość księgowa: 2,95. Biorąc pod uwagę klimat na giełdzie poniżej 3PLN na razie spaść nie powinno. Zdziwiłbym się

C/WK w tej chwili to 1,10
    C/Z to 10,08
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Zeus [46.204.51.*]
    PGNiG ma 0,68 nie dziwisz się ?
    Dnia 2020-12-04 o godz. 19:47 ~Zeus napisał(a):
    > PGNiG ma 0,68 nie dziwisz się ?

To państwówka,czyli dojna krowa zaspokajająca kaprysy rządu. Większość państwówek trwoni zyski.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Zeus [46.204.51.*]
    Tu zyski też są trwonione , wikana
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~11 [37.47.97.*]
    a gdzie jest większa szansa że urośnie o 50%?
    Nie dziwie się, specyfika branży, cala eneregtyka tak slabo stoi i kuleje, a Sanwil co by nie powiedziec czy faktycznie czerpie ogromne kokosy z pandemii czy tez jest to w duzej mierze naciagane (nieistotne) to mimo wszystko ma swoje 5 minut, poza tym tam na takich kolosach potrzeba ogromnej kasy aby to wszystko dziwgnac w gore, a na takiej spolce jak sanwil potrzeba na to duzo mniejszego kapitalu. Mysle tez ze w okolicach wartosci ksiegowej (albo troche ponizej) fundusz moglby cos odkupic z tego co sprzedal
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Mr_Weles [5.173.241.*]
    Porównania międzysektorowe są nieuzasadnione. Sektory mają swoją specyfikę.
    Uważam, że pierwszy kwartał 2021 będzie istotny. Jeżeli będzie dobry, to odejdzie w niebyt niesłuszna metka covidovej spółki. 2Q potwierdzający wynikiem trend jaki się zaczął w firmie zrobi robotę. Ale na to trzeba czekać.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Spadkobiorca [5.173.233.*]
    Wartość księgowa PGNIG jest dla tego taka niska bo w skład wchodzą grunty wersus złoża ropy i gazu pod nią. Wyobraź sobie placek 20x20m a tam postawiona jest głowica eksploatacyjna a pod nia złoże np gazowe. Infrasturuktura do jego wydobycia i uzdatnienia kosztuje średnio 10 mln złotych a zasoby wydobywalne nie te odkryte są przyjmę z pały 1 milion nomralnych metrów sześciennych. Popatrz do taryfy i policz. Jedna uwaga takie złoża należy zczerpywac powoli wówczas koszty są małe a zyski w latach większe. Obecnie doją na maksa. Ale wrtość ksiegowa nadal będzie niska:) To powiedział Pan Jarząbek. Reasumując nie inwestuje w moją branżę na ten moment.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Spadkobiorca [5.173.233.*]
    Woli uzupełnienia nie milion gazu zimnego a miliard. W warunkach Polskich do duże złoże. Owszem do miliona zagospodarowują warunkiem jest istnienie już kopalni z infrastrukturą pozwalającą na jego oczyszczenie i przygotowanie do transportu wówczas koszt zagospodarowania może być rzędu miliona złotych.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~ds [185.153.35.*]
    lecimy lecimy zgodnie z trendem, 3,02 zł puści i zobaczycie jaka będzie jazda :) już się doczekać nie mogę jakie nowe wymówki będą pod tezę że Sanwil to powinnien rosnąć bo ma C/Z 10! Nie wiecie co giełdą kieruję wiec się za nią nie bierzcie! PONIŻEJ 3 ZŁ DO KOŃCA 2020!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.6.57.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Uwielbiam to jak się tak piekliście to pokazuje, że zainwestowaliście więcej niż mogliście i Was dup.. piecze, tutaj będziecie mieli piękną nauczkę na przyszłe lata :)
    Dnia 2020-12-04 o godz. 22:11 ~ds napisał(a):
    > Uwielbiam to jak się tak piekliście to pokazuje, że zainwestowaliście więcej niż mogliście i Was dup.. piecze, tutaj będziecie mieli piękną nauczkę na przyszłe lata :)

Dupa to ciebie piecze. Sprzedales akcje w dołku i jestes jednym z najaktywniejsyzch uzytkownikow, zeby czasem nie urosło bo bedzie jeszcze abrdziej piekło. Mysle ze nikt normalny nie traci czasu w ten sposób

Na dodatek wygląda na to ze twoje zdolności przewidywania są odwrotne do rzeczywistości. Skoro meisiac temu pisales ze sanwil jest bardzo niedowartościowany przy kursie 4,8, do 2021 50zł a -40% temu na tej spolce PYLON S.A https://www.bankier.pl/forum/temat_piekny-sprzet-niszowy-produkt,38915307.html przewidywales wzrosty, to napeawde wydajesz sie być odwrotna wyrocznią
    nigdy nie pisałem na tym forum co podałeś.. co za młotek :D poza tym gdzie niby miałbym sprzedać w dołku skoro obecny kurs według was to dołek :D? ja mam tutaj jakieś śmieciowe 10k sztuk akcji pozostałych na stracenie ale chyba zacznę wywalać żeby już się odciąć od tego całkowicie i tylko zaglądać tutaj patrzeć na Wasz płacz
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.160.156.*]
    I 50 do połowy 21. Tak jak mowiles miesiac temu :)
    Trolu
    a skąd wiesz, pod co gra każdy z forum?
    skąd wiesz, że każdy z nas pisze prawdę?

Myśl :).
    NIe znasz mnie. ja nie znam Ciebie.

Ale jeżeli serio bierzesz poważnie to, co anonimowi ludzie piszą na forach, to też dam Ci radę:
    Nie bierz poważnie tego, co anonimowi ludzie pisza na forach :)

Zawsze ktoś zarabia :) ale 90% oddaje :)
    Dnia 2020-12-04 o godz. 22:00 ~ds napisał(a):
    > lecimy lecimy zgodnie z trendem, 3,02 zł puści i zobaczycie jaka będzie jazda :) już się doczekać nie mogę jakie nowe wymówki będą pod tezę że Sanwil to powinnien rosnąć bo ma C/Z 10! Nie wiecie co giełdą kieruję wiec się za nią nie bierzcie! PONIŻEJ 3 ZŁ DO KOŃCA 2020!

Napisałeś 2 zeta do świąt. Mam ten post i jeśli trzeba,to go odpowiednio użyję. A myślę,że kilka osób też chętnie to zrobi. I wtedy będzie śmiech :-D.
    Dnia 2020-12-04 o godz. 22:19 cmpunk napisał(a):
    > Dnia 2020-12-04 o godz. 22:00 ~ds napisał(a):
    > > lecimy lecimy zgodnie z trendem, 3,02 zł puści i zobaczycie jaka będzie jazda :) już się doczekać nie mogę jakie nowe wymówki będą pod tezę że Sanwil to powinnien rosnąć bo ma C/Z 10! Nie wiecie co giełdą kieruję wiec się za nią nie bierzcie! PONIŻEJ 3 ZŁ DO KOŃCA 2020!
    >
    > Napisałeś 2 zeta do świąt. Mam ten post i jeśli trzeba,to go odpowiednio użyję. A myślę,że kilka osób też chętnie to zrobi. I wtedy będzie śmiech :-D.

Pisal tez miesiac temu o 50zł do polowy 2021. Chyba przewiduje ostre granie od tych 2zł
    Nie do Świąt tylko do końca 2020.. Boże Wy naprawdę nie potraficie czytać co dopiero analizować cokolwiek :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.160.156.*]
    Dnia 2020-12-04 o godz. 22:31 ~ds napisał(a):
    > Nie do Świąt tylko do końca 2020.. Boże Wy naprawdę nie potraficie czytać co dopiero analizować cokolwiek :)

hehe o analizowaniu to ty sie nie wypowiadaj, bo przed inwestycją w mega niedowartościowaną spolke przy kurse 4,8zl, nawet nie potrafiłeś sprawdzić w espi czy spolce zalezy na kursie. A pozniej sprzedajesz ze stratą "bo po omiesiacu nagle okazalo sie ze zarządowi nie zalezy" xD

nie ufaj ludziom z niezarejestrowanymi nickami.
    Uratujesz dużo pieniędzy :)
    dokładnie tak.. i przyznałem się do błędu, zacząłem szperać analizować sprawdzać jak się Zarząd zachowuje jak komunikuje i sprzedałem prawie wszystko jak się zorientowałem o co tutaj chodzi, człowiek się myli to normalne ważne żeby nie siedzieć w stracie i nie powielać błędu :) a teraz tylko niżej będzie i jak wymienią Zarząd to może znowu wejde.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Grucha [95.160.156.*]
    Życzę ci wszystkiego najgorszego w inwestycjach.
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~ja [83.23.107.*]
    czytam i nie moge uwierzyc jak mozna pisac takie bzdury-naganiacze na spadki-prosze merytorycznie uzasadnic ze cena ma wrocic na poziomy z marca-prosze porownac wskazniki z marca i teraz wynik-i sukces marketingowy-,rozpoznawalnosc etc-w tej chwili jest po prostu dla małych spółek słaba koniunktura(zawsze po pompowaniu wig 20 nastepuje pompowanie mniejszych spółek)-Wydaje sie ze spadki spowodowane są niską płynnoscią -transakcja kilkutysiecy akcji powoduje kilkuprocentowe wahania kursu-wystraszeni niezorientowani sprzedają-wytrawni gracze wykorzystują okazje dobierając papier i widac ze tu nie chodzi o łapanie dołków bo w dłuzszej perspektywie kilkadziesiąt groszy nie bedzie miało znaczenia
    Ludzie poprzenosili sie na wig i tam teraz pompują. A po tej szczepionkowej zwale wielu jest wystraszonych, wiec jest wiekszy popyt na oddawanie, ale... nie ma jakiegos nadmiernego zrzucania. Po prostu jest maly obrot to wezmie jedna dwie osoby cos zrzucą i sie kurs obsuwa. Jakiegos powaznego pakietu jeszcze nikt nie zrzucił
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.107.*]
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~we [196.53.0.*]
    Zeus to dwulicowiec, ktory jeszcze niedawno naganiał na Sanwil po innych forach.
    Prawdziwa osobowość wychodzi pod osłoną anonimowości
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Zeus [37.30.19.*]
    dokładnie tak
    Tylko który zeus ?
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Zeus [37.47.173.*]
    i jak ?
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~we [196.53.0.*]
    szujo nędzna kupowalaś po 3
  • Re: Wraca do ceny z marca 2020 ? Autor: ~Grucha [5.173.88.*]
    Hahaha zeus w formie
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-22 09:18:00