Fundusze mogły sprzedawać. Mają zobowiązania wobec OFE (tzw.suwak) a kończy się miesiąc. Na tle innych spółek dużo nie tracą. . Ale przyczyna tak dużej wyprzedaży może być też inna, np. gra na krótko. Jutro może dużo się wyjaśnić. Ja jestem dobrej myśli.
Tylko kto na gra na krótko w sytuacji kiedy wszystkie sygnały dotyczące spółki wydają się pokazywać, że nie ma pod co spadać?
Dzisiaj obroty były naprawdę srogie. Również jestem dobrej myśli, ale nie w kwestii jutrzejszego dnia, tylko całokształtu tego, co ostatnio dzieje się na spółce. Co będzie, zobaczymy, to jest giełda.
Ktoś po prostu szykuje sobie dobry grunt pod zakupy. Zawsze jest tak przed grubszymi zakupami ze po długiej konsolidacji jest nagły spadek i wystrzał w górę
W wyniku nadzwyczajnej korekty portfeli indeksów przeprowadzonej przez GPW Benchmark akcje Asseco Poland wejdą w skład indeksu WIG20, skupiającego 20 największych i najbardziej płynnych spółek z Głównego Rynku warszawskiej giełdy. Mieli tylko 2 , 3 dni na sprzedaż akcji z portfela WIG40.