• Allegro Smart Autor: ~Newbie [85.11.126.*]
    Cześć,

Mam kilka pytań do forumowiczów, którzy obserwują Spółkę od jakiegoś czasu, może ktoś będzie w stanie mi podpowiedzieć.

Mianowicie, czy dostawy paczek z Allegro, w tym objętych programem Allegro Smart, które kierowane są do punktów odbioru sieci Żabka generują przychody dla Spółki? C

Czy może Żabka w tym kanale ma osobną umowę z kurierem i ten wolumen omija PP? Jeśli tak, czy wiecie może który kurier realizuje dostawy Allegro Smart do Żabek?

W czerwcu br. padła informacja, że Żabka rozważa wprowadzenie swoich automatów pocztowych (na wzór Inpost). Czy wiecie może, czy to jest działanie w ramach współpracy z PP, czy może niezależne działania Żabki, która ma/chce mięć (?) osobną umowę współpracy z dużym operatorem pocztowym (kurierem)?

Wybaczcie jeśli pytania są infantylne, jestem nowy na papierze.

Z góry dzięki za wszystkie merytoryczne odpowiedzi!
  • Re: Allegro Smart Autor: ~Pointsrak [88.156.142.*]
    Nie bój żaby. PP ma obsługiwać paczkomaty żabki.
  • Re: Allegro Smart Autor: ~Johny [85.221.135.*]
    Dzis alle podalo, ze dostawy do paczkomatow nie beda objete smartem, czyli za paczkomaty klient bedzie placil, a do punktow takich jak zabka beda darmowe, punkty w smarcie ma Poczta, ktora wozi paki przez PP
  • Re: Allegro Smart Autor: ~Pointsrak [88.156.142.*]
    Johny ską masz info że packomaty nie będą?
  • Re: Allegro Smart Autor: ~Wojtek [5.173.200.*]
    https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/allegro-podwyzka-oplaty-za-dostawy-do-paczkomatow-platforma-allegro-smart

Jak żabka bez zmian to będzie ogień:)
  • Re: Allegro Smart Autor: ~pio [155.133.20.*]
    skoro Allegro chce sieć budować bo ich Inpost dmuchnął to naturalne wydaje się zwrócenie się w kierunku punktów odbioru które ma Point
  • Re: Allegro Smart Autor: ~MI [37.47.41.*]
    Pointpack powinien pójść mocniej w paczkomaty. Ich plus jest taki że to byłby paczkomat od każdego kuriera, na wszystko - najbardziej uniwersalny. Powinni w to iść mocniej
[x]
POINTPACK 0,71% 14,15 2025-11-10 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.