Tak się kończy słuchanie Chungow i innych madrali, co tu chcieli c/z w okolicy 40, bo spółka ma szybkie tempo wzrostu... Geo operuje na fajnym, wzrostowym rynku, ale wiecie, co to konkurencja?
Kupujący po 35 będą latami czekali na odwieszenie z haków. Wynik drugiego kwartału był widocznie jednorazowy i niepowtarzalny.
Myślę jednak, że 3 miliony netto z lekką tendencją w górę będą robić. To daje 12 milionów rocznie, czyli 120 milionów kapitalizacji przy racjonalnych wskaźnikach. Jak zysk skoczy do powtarzalnych 4 milionów, to docelowo będzie 160 milionów kapitalizacji, czyli 32 złote za akcję, ale to już będzie absolutne maksimum, zapewne pod koniec 2021 lub 2022 roku, a potem będzie może rosnąć o kilka procent rocznie. Czyli kupujący po 35 będą wisieć jeszcze co najmniej 2 lata.
Ale na razie szeroki się wali, mocna panika w USA dopiero przed nami. Będzie podwójne dno na WIG20. Kupię akcje GTS od spanikowanych po 12-14 złotych za akcję i sprzedam po 28 w przyszłym roku.
Oczywiście mogę się mylić i spółkę czeka dalszy spadek zysków i trzeba będzie sprzedawać akcje kupowane na dołku z minimalnym zyskiem albo na zero. Przy 12-14 złotych to będzie jednak dobry stosunek potencjału do ryzyka.
Mysle podobnie. Pisze od dawna ze powyzej 30 to byl czas na sprzedaz. Nie liczylbym na szybki rajd w gore. Teraz czekaja nas miesiace marazmu i spadki. Ludzie ktorzy piali i wieszczyli 60 80 czy 100 pln za chwile i ublizali wszystkim ktorzy widza co sie dzieje dookola a nie tylko zyja marzeniami powinni sie zamknac i przyznac do glupoty
Spokojnie. Jutro też jest dzień. Firma się rozwija, płaci dywidendę. Tu są fundamenty, spadnie to i odbije. Zresztą obecne poziomu już są irracjonalne.
Nie będzie wzrostów to będziemy przytulali co roku coraz większą dywidendę.
Jeżeli firma będzie płaciła coraz większą dywidendę to logiczne, że jej wycena też się zwiększy. Wskaźnik C/Z tutaj dobrze działa, ale potrzebuje potwierdzenia w kolejnych rosnących zyskownie kwartałach. Ja się o to nie martwię.
Jaromir, Janusz, tutaj prorok belzebub, itd itd. Wielonikowcy z tymi samymi IP adresami się mnożą, a wystarczy w goglach ich IP adres wpisać i wyskakują jak grzyby po deszczu. Hahaha Czekam na wasza zwale na 19,60 pln, dobrze wiecie cwaniaczki ze tego poziomu nie przebijecie haha A potem w górę
Ja piszę z telefonu z t-mobile i mam dynamicznie przydzielane IP z puli, nawet w tym wątku mam kilka różnych IP z tego powodu, ale dla tego ubranca dodać dwa do dwóch to za trudno, hehe.
A spółka mnie już nie interesuje na longa, nie podobają mi się te szemrane ruchy, cyrki z emisją,
niestabilne wyniki, sprzedaż przez insiderow, mogę jedynie krótkoterminowo łapać dołek i oddawać na górce, nic więcej. Szkoda czasu i kasy na poważne zaangażowanie, więc zaraz stąd zniknę.
Co jest, na tym forum nie można już w prostych, żołnierskich słowach wyjaśnić naganiaczowi oskarżającemu na podstawie wątpliwych przesłanek (części widocznego na forum adresu IP) o trollowanie na forach różnych spółek, że się myli? Moderator musi usuwać?
Tutaj niejaki "nagan" z forum CD Projekt pisze z IP zaczynającego się od tych samych 3 liczb, co "przegrany". Czy to znaczy, że na pewno nagan = przegrany? Dla rozsądnych ludzi mających pojęcie o przydzielaniu IP oczywiście, że nie.