Masz na myśli tę emisję którą musiała mieć mega redukcję z powodu zbyt dużej ilości chętnych?? Nie mogę pojąć na czyje zlecenie działają takie osoby. Allegro wczoraj minus 8 % . Tzn że też będzie PPU?
synek maly BEST wykupil obligacje przed terminem. I wez no synek poczytaj warunki ogloszenia PPU. 125 zl bylo kluczowe dla wzrostow a teraz chodzi o obrone 115 zl.Zlamanie tego poziomu otwiera droge <100 zl
Dokładnie. Tym bardziej że widać jak rynerynek na dzień dzisiejszy jest wrażliwy na to co się dzieje. Wystarczy jedna wypowiedź polityka i mamy odbicie albo spadek. Więc rządzą emocje, A nie racjonalna ocena sytuacji. Więc inwestorzy muszą mieć jaja ze stali.
To oczywiście zależy jaki jest portfel. Ale patrząc na chłodno i historycznie jak to wyglądało w 1 fali pandemii to chyba warto przeczekać. Ktoś kto w kwietniu wytrzymał i dokupil przy ok 60 zł we wrześniu miał świetny zarobek. A przecież w tym czasie co drugi post był w tonie że PPU już za rogiem. Zaraz wyniki za III kwartał. Szykują się dobre więc będzie podstawa do odbicia. Oczywiście może też być panika w poniedziałek po jutrzejszej konferencji P. Mateusza. Ale kto nie ryzykuje nie pije szampana....
Co ci powiem. Wynik ok a podatki ? Jak mawiał klasyk tylko one i śmierć są pewne więc muszą zapłacić nie ma zmiłuj. Więc utworzenie rezerwy jest dla mnie informacją ok.
pozornie tak Smith powiedzial ze diwe rzeczy sa pewne na swiecie podatki i smierc. Ale to jest rezrwa na podatek ODROCZONY. Dopoki nie mam przed soba bilansu i rachunku wyniku nie - cyt.klasyka pissejmu Terleckiego - konwaliduje . Czekam na "figury" a zwlaszcza zalozenia krzywej splacalności. No i ciekaw jestesm skutku tzw wakacji kredytowych. Reakcja kursu na koniec dnia w sumie pozytywna a troche zmiennosci bylo - 7,12% do 0,8% na zamkniecie.
Dnia 2020-10-29 o godz. 13:16 ~mabmab napisał(a): > synek maly BEST wykupil obligacje przed terminem. I wez no synek poczytaj warunki ogloszenia PPU. 125 zl bylo kluczowe dla wzrostow a teraz chodzi o obrone 115 zl.Zlamanie tego poziomu otwiera droge <100 zl
nie do PPU ale do nastepnych zakupow na dolkach dziennych. Plakac nie bedę a jak widac z wpisu raczej przewidywac kierunek kursu potrafie. I bynajmniej nie interesuje mnie ten marny skup
Ostrożnościowe przesunięcie Zysków / na do 3 lat do przodu ??? poprzez rozwizywanie rezerwy jęśli będą wpłaty. Obecnie by obniżyć pozycję dywidendową poprzez rezerwę cokplwiek jakby strange??? Bo lockdown w zagrożeniach??? Wynik bez rezerwy cóś za dobry ??? czy ja czegoś nie roumiem??
popatrz na depozyty przedsiebiorstw w bankach - wzrosly do bardzo wyskiego poziomu. Co zrobil nasz dzielny inaczej Morawiecki? Ano stwierdzil ze firmy same sobie poradza ... bo maja nadwyzki plynnosci (patrz wzrost depozytow). Oczywiscie nie popatrzyl ze spadaja inwestycje. Zatem Kruk dobrze kombinuje - przezornie pokazuje zysk zgodny z tzw konsensusem rynkowym ( z lekkim ogonkiem 1 mln zl) a reszte zgodnie z obowiazujacymi zasadami na rezerwy . Chapeu bas. A tym rodzaju dzialalnosci cash is the king i dlatego postanowilem na akumulacje. I nie dla skupu bo to sprytny zabieg niestety ale zerujacy na nieswiadomosci inwestorow (sadzac po wielu wpisach na tym forum a zwlaszcza jednym kiedy "inwestor" zrozumial ze skup obejmie wszystkie akcje i przeliczyl swoje akcje po 350 z... ).Chociaz co wielokrotnie podkreslam - podatkowo jest to lepsze od dywidendy poniewaz podatek Belki pobierany jest z automatu od dywidend.