• Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~123456 [188.121.18.*]
           6. Podjęcie uchwały w sprawie wycofania akcji Spółki z obrotu na rynku regulowanym prowadzonym
    przez Giełdę Papierów Wartościowych S.A. w Warszawie.   

macie oficjalne info o uchwale o delistingu.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/MOJ-S-A-Ogloszenie-o-zwolaniu-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Spolki-MOJ-S-A-na-dzien-18-listopada-2020-roku-7986459.html

• Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~szerif [77.115.221.*]
    Z tego jakby wynika,znamy wyniki wezwania i jesteśmy swego pewni.
    Rozbój w biały dzień. Trzeba bagnetu.
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Garuch [83.4.119.*]
    trzeba się wybrać na wza i zagłosować przeciw
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Kret [37.30.27.*]
    Nie wynika z tego że znają wyniki wezwania a wynika tylko to że chcą wiedzieć czy na walnym będą mieć odpowiednią liczbę głosów żeby przegłosować delisting . Do tego chcą tym samym nakłonić żeby się jednak zapisać na te wezwanie. Nie ma innego wyjścia w tej chwili niż zarejestrować swoje akcje na walnym zgromadzeniu . Nie ma z tym dużego problemu świadectwo depozytowe tylko trzeba wybrać. Ja to zrobię i będę namawiał innych do tego . To w tej chwili najlepsze co można zrobić w tej sytuacji.
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Kret [37.30.27.*]
    Chcą mieć pewność przed zakończeniem wezwania czy będą mieć odpowiednią liczbę głosów do tego tym samym chcą skłonić do zapisywania się w wezwaniu. Teraz trzeba się rejestrować na walne zgromadzenie to najlepsze co można teraz zrobić . Nie ma z tym dużo problemu . Ja to zrobię i będę namawiał do tego innych. Trzeba się zarejestrować .
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Myślący [85.221.155.*]
    Wszyscy się nie wybiorą, trzeba ustanowić pełnomocnika, któremu przekaże się pełnomocnictwo do głosowania przeciw i zaprotokółowania sprzeciwu do protokołu z walnego.
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Typer [5.173.66.*]
    Trzeba żeby to był ktoś już znany, z doświadczeniem. Inaczej grozi nam, że biki kogoś podstawią. macie kogoś zaufanego?
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~cyprus [83.4.125.*]
    trzeba wynająć dobrego adwokata albo żeby był jakiś znany inwestor i dać pełnomocnictwa pocztą.
    ja raczej nie pojadę, za daleko mam.
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Kula [89.64.64.*]
    Walne powinno być online w tych czasach. Zakaz zgromadzeń a niechcący walne organizować i żeby ludzie z całej Polski się zjechali w jedno miejsce. Myśle aby zaskarżyć do Sanepidu takie spotkania!
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Bynio [77.255.69.*]
    Jeśli zobaczą że sporo ludzi się rejestruje na walne to zmieknie swołocz,będą musieli chyba spodek wynająć na walne żeby obostrzenia spełnić
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Kret [188.146.36.*]
    1 . Pierwsza sprawa rejestrujemy się wszyscy . Przypominam że żeby się zarejestrować wystarczy tylko zgłosić to w swoim domu maklerskim. Nic wiecej. Dom maklerski przekazuje taką informację do kdpw a kdpw informuje o tym spółkę. Więc jeden telefon 20 30 zł i jesteś zarejestrowany . Dodam że akcje nie są blokowane i można nimi dowolnie dysponować.
    2. Jeśli ktoś nie może albo mu się nie opłaca jechać na walne może zrobić upowaznienie. Wzór upoważnienia jest na stronie spółki to też nie jest problem . Ja mam osobę która takie upoważnienie weźmie na siebie i ta osoba ma doświadczenie w tych sprawach. Proszę pisać w tej sprawie na e-maila mojporozumienie@onet.pl
    3 Na razie to jedyne co możemy zrobić nie dajmy się okraść i zapisujmy się na walne. Ustawa o delistingu jeśli przejdzie będzie zaskarzana do sądu tak czy siak. Jesli większościowy tak traktuje akcjonariuszy musi się liczyć z tym że będziemy bronić swojej racji .
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Mario [5.60.104.*]
    Dodam,że akcje nie są blokowane,można nimi dowolnie dysponować"
    To jest mi nielogiczne.
    Rejestruje akcje na walne. jeden raz.
    Następnie te same akcje przeparkuję (przekładam ) na inny rachunek np.kogoś z rodziny i rejestruję drugi raz
    Mam ,razy dwa.
    Cudowne rozmnożenie.
  • Re: Projekt uchwały o wycofaniu z GPW Autor: ~Kret [188.146.36.*]
    Akcje będące na dzień 02 11 2020 w Twoim posiadaniu będą mogły uczestniczyć w walnym . Po prostu jest wyznaczony jeden dzień kto ma akcje w tym dniu ten może się zarejestrować na walne . Więc nikomu nie oddasz swoich głosów jeszcze raz. https://www.mbank.pl/indywidualny/inwestycje/pytania-i-odpowiedzi/wza/
[x]
MOJ 5,71% 1,48 2025-12-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.