Ruch się zaczyna! Ludzie widzą potencjał i chcą się odkuć po wtopach!
!!! TAX-NET SPÓŁKA AKCYJNA !!!
Profil działalności:
TAX-NET oferuje usługi z zakresu obsługi: ewidencyjno-rachunkowej, kadrowo-płacowej, doradztwa podatkowego oraz doradztwa gospodarczego. Pozyskane z oferty środki, w połączeniu z funduszami pochodzącymi z kredytów bankowych oraz z dotacji z UE, mają umożliwić realizacje planów akwizycyjnych oraz uruchomienie projektu TAX-NET Direct. Ponadto strategia rozwoju zakłada przejęcia kolejnych podmiotów. W skład spółki TAX-NET S.A. wchodzą obecnie 4 oddziały na Górnym Śląsku (Katowice, Zabrze, Bytom, Mikołów) oraz 1 oddział w Warszawie. Przejmując wiodące biura rachunkowe na Śląsku, TAX-NET systematycznie rozbudowuje bazę Klientów
CEO – Paweł Głośny → → → → http://www.tax-net.pl/strefa-inwestora/organy-spolki/
Wyniki finansowe:
· Zysk netto: wzrost o 103.92% r/r
· Zysk ze sprzedaży: wzrost o 113.92% r/r
· EBITDA: wzrost o 49.65% r/r
· Przychody ze sprzedaży: wzrost o 11.98% r/r
· Zysk przed opodatkowaniem: wzrost o 113.27% r/r
Istotne:
· FF – 21,65% czyli w wolnym obiegu jest obecnie 507 765 akcji!
· wskaźniki Analizy Technicznej (RSI, MACD) mówią „kupuj”, trend wzrostowy
· niskie wskaźniki C/Z i C/WK
Ciekawostki w raportu za II kwartał:
· 4. Rynek oraz otoczenie konkurencyjne (str. 8 raportu za II kw. 2020r.)
W Polsce istnieje już ponad 2 mln małych i średnich przedsiębiorstw. Coraz większa ich
liczba korzysta z usług biur rachunkowych zamiast z pracy zatrudnianych na stałe księgowych. TAX-NET S.A. posiadał na koniec raportowanego obecnie kwartału ponad 1260 klientów, co świadczy o pozycji lidera na rynku usług księgowych.
· 6. Misja społeczna (str. 9 raportu za II kw. 2020r.)
TAX-NET S.A. wspiera Fundację ISKIERKA na rzecz dzieci z chorobami nowotworowymi (https://fundacjaiskierka.pl)
Zapraszam do zapoznania się z profilem spółki oraz wymiany zdań w komentarzach poniżej.
Powyższa treść to wyłącznie analiza autora i nie stanowi „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych lub ich emitentów (Dz.U.z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
Ja planuję jutro kupić ale nie wiem czy się dopcham. Do 5zl zbieram. Później już za wysoko jak dla mnie. Spółka nr jeden na biznes radar także będzie bitka o papier.