• Uwielbiam tych którzy jeczą że spada.. Autor: ~Stiw [46.198.141.*]
    Najbardziej żal mi spekulantów którzy wpakowli wszystko w jedną spółkę.. a tu spada od kilku sesji i jęczą że rosnąć powinno... Ludzie jeśli macie czas i zdrowie aby przez 8 godzin obserwować cyferki na smartfonie bo był plan aby w tydzień lub dwa zarobić i sprzedać to nie spekulujcie już więcej bo szkoda waszego czasu zdrowia i nerwów.. Ja mam na niektórych spółkach teoretyczne minusy nawet 30% i mam to w d..bo inwestycja jest na 2 czy 3 lata a to już wystarczająco aby porządnie zarobić jak lokujeszcz w firmę o dużym potencjale i fundamentach.. czy to jest jasne ? 2..3 lata a nie 2..3 tygodnie..inwestycja
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada.. Autor: ~Spoko [5.173.76.*]
    Ja też tak uważam że przy inwestycji kilkuletniej zawsze się zarobi jeśli spólka nie jest zagrożona likwidacją. Na każdej spólce ogrywają tych co chcą szybko zarobić i niecierpliwych. A tu na MDI mam plan że jeśli zejdą z kursem do ok 3 zl to kupię czterokrotnie więcej akcji, niż będę posiadał. A przy każdym mocniejszym zejściu będę dokupować
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada.. Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Oj Stiw! A już miałam Cię za rozsądnego gracza po wpisach z SimFabric. Ileż to było w historii inwestorów którzy wkładali swoje pieniądze w spadające ale z fundamentami spółki? Mdi ma tą skazę na życiorysie, że już raz wydymało całe pokolenie inwestorów, mimo super fundamentów. Tym bardziej należy zachowaniu się spółki i kursu! patrzeć na ręce.

• Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada.. Autor: ~XLATNAHAKU [37.248.214.*]
    Stiw mondralo powiedz to tym którzy zapakowali się w papier 2008 - 2011r.
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada.. Autor: ~Spoko [5.173.76.*]
    Tym którzy już tyle lat są z tym papierem należy się szacun. W tym lub przyszlym roku na 100% bedzie mocne wybicie. Bo zagrają na wzrosty przy dobrych perspektywach spólki. Będą chcieli sprzedać jak najdrożej.
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada..w Autor: ~Spoko [5.173.76.*]
    Stiw moim zdaniem jest wściekly na tych co sprzedają bo myśli że to przez nich kurs się kisi i spada , dlatego tak napisał
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada..w Autor: ~top [80.238.125.*]
    Raport i informacje pozytywne są to co jedziemy na 3 pln? Czy może na 7? Gpw to jest kosmos. W tym przedziale się kusiło slugo juz a tu obrot na poziomie 1 mln myślę że to fundusz a nabywcy akcji.
    Ja biorę każdą opcję po uwagę ,lecz bardziej spodziewam się wzrostów , chociaż w zakresie tej ceny kurs będzie trzymany jeszcze jakiś czas
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada..w Autor: ~Stolos [80.238.125.*]
    tylko pytanie jak długo to można tak kisic :) ?
    Wedlug mojej teorii tak dlugo dopóki nie sprzedadzą takiej ilości akcji jaką zamierzyli
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada..w Autor: ~Stolos [80.238.125.*]
    Tylko czemu nie sprzedają tego drożej? Przecież moga zarobić bez problemu ? To co z wora do wora przerzucają miedzy sobą?
    Dlatego że ludzie z zarządu zawsze dorabiają się na swojej spólce a chcieli kupić po w miare niskiej cenie. Gdyby nie zasypali wzrostów to by musieli kupować teraz po ponad 7 lub wyżej. A im chodzi o jak największy i pewny zarobek. Tymbardziej że zazdroszczą innym którzy na np columbus czy xtb czy biomed zarobili kilkaset procent
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada..w Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Nie powinniśmy najeżdżać na siebie. A dyskusje na tej spółce ostatnio cały czas do tego prowadzą. Od niedawna pojawiła się spora rzesza inwestorów młodych stażem, nie znająca spółki i ludzi nią kierujących. I uważają, ze my wydymani posiadacze BBIZENERISA, myślimy tylko o tym aby ich zniechęcić do trzymania akcji MDI. Czemu tak myślą? Nie mam pojęcia. Przecież wzrost jest na rękę wszystkim.Przecież nasz krytyczny głos, bardziej od innych uczulony na ewentualne wałki powinien być pomocny przy wczesnym wykryciu szwindlu. A w tym akurat, spółki mające swoje korzenie w dawnym NFI-Piast mają spore osiągnięcia. Chyba nie chcecie zasilić szeregów długoterminowych posiadaczy akcji takich spółek jak BBIDEV, czy Impera?
  • Re: Uwielbiam tych którzy jeczą że spada.. Autor: ~Stiw [46.198.141.*]
    Na wielu spółkach dyskutuje.. a mam ich 8 w portfelu. Nie mam za za zle tym co sprzedają bo każdy ma inną sytuację. Ktoś wziął kredyt I musi ratę spłacać, ktoś załadował oszczędności życia i też ma problem bo na życie brak a tu spadek itd itp. Nie jestem madrala i nie mam patendu aby zarobić bp też każdego dnia się uczę. Ale jeśli kupuje się takie mdi i wiemy że już mają podpisane 3 umowy na 15 mln każda a prawdopodobnie będzie ich więcej a do tego Bank dał im zielone światło i udostępnił kredytu to jedyne co może pójść że to to że mdi nie zapłacą lub że mdi nie wykona umowy jak trzeba. I to uważam jest jedyny problem. Miejmy nadzieję że firma mdi podola aby to wykonać bo doświadczenie ma i że im zapłacą. Pisze o tym bo jedynie o to się boję jak wszytko pójdzie dobrze to czas załatwi odpowiednią wycenę akcji. Zapytacie ile to ta wycena. Nie wiem odpowiadam. Może to być 20 zł a może 50 zł... Ci co lokowali w 2008-2011 roku mieli pecha bo firma zawiodła. Miejmy nadzieję że teraz pójdzie o wiele lepiej...pozdrawiam
[x]
MDIENERGIA 2,79% 0,96 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.