No i dobrze. W ogole dziwne ze jeszcze kurs nie jest na dwoch cyfrach. Gdybym byl akcjonariuszem to bym wszystko sprzedal odrazu po wiadomosci. Albo sie dzieli zyskiem i wyplaca dywidende i ze swoja czescia pieniedzy robi co chce albo niech wyp.....
Dnia 2020-08-24 o godz. 17:43 ~Kuba napisał(a): > No i dobrze. W ogole dziwne ze jeszcze kurs nie jest na dwoch cyfrach. Gdybym byl akcjonariuszem to bym wszystko sprzedal odrazu po wiadomosci. Albo sie dzieli zyskiem i wyplaca dywidende i ze swoja czescia pieniedzy robi co chce albo niech wyp.....
też nie jestem akcjonariuszem, ale od czasu do czasu lubię tutaj zajrzeć, bo tu jest kupa śmiechu. matoły bronią złodzieja w wódce, który ich bezczelnie okradł. to są jaja, kabaret! i choćby nie wiem co nie kupię akcji takiej spółki. chyba, że prokuratura zajmie się sprawą, a gość zwróci forsę do kasy spółki. ale to nie w polszy... ;-) tyle spółek na świecie a ja mam sponsorować złodziejstwa...? nigdy
Cóż widać poziom pesudoinwestorów na bankier jak zwyk;le wysoki. Ludzie ze wsi kupują po 3 akcje i uważają się za inwestorów. ludzie przecież wiadomo, że jesteście biedni jak mysz kościelna nie bierzcie się za inwestowanie. Skąd wiadomo, że jesteście biedakami? Wchodzicie w spółkę którą ma freefloat parę akcji cebulaki. przyznajcie się, że nie jesteście inwestorami tylko chłopami ze wsi. Nikt kto na poważnie inwestuje nie wchodzi w ZPUE, bo tam nie ma nic do kupiena. Rynek płaski jak stół. Jednak na uparte zakładając, że chcecie w to inwestować, to jesteście jeszcze większymi klocami niż wam się wydaje. Kapitalizacja giełdowa to jakies 250 mln, wartość rynkowa tej spółki to jakieś 700 mln zł, nie trzeba być geniuszem żeby to na szybko policzyć. Sprzedajecie poniżej wartości 3 krotnie tylko dlatego, że was sensacja rodem z faktur wystraczyła. Ktokolwiek kto ma choć odrobinę oleju we łbie wie, że takie kaczki dziennikarskie to tylko PR zagrywka na spadek kursu. Teraz ludzie prezesa odkupują akcje za grosze. Za rok wszyscy o tym zapomną, a społka daje wyniki piękne, wieć jak bedzie po 300 będą śmiać się z was matołki, yacht sprzedadzą wyniki będzie bliżej 100mln cap dojdzie do 1,2mld i puch znowu wieśniaki dały się ograć
A ja wyskoczylem zaraz po pierwszym komunikacie o leasingu jachtu i nie musze szukac mniej lub bardziej dziwnych argumentow ze jacht ma sens businessowy. Ani nikogo obrazac.
Mysle ze sie mylisz - ani za rok ani nigdy ten numer nie bedzie zapomniany. To bedzie stala pozycja w kursach i kasiazkach o GPW.
Na razie ci co na pokladzie zostali powinni sie cieszyc ze fundy bronia kursu - bo to jedyne wytlumaczenie tak lagodnej reakcji rynku na numer ktory wywinelo PUE.
nicka masz od urodzenia? Nie widzisz żadnego problemu z tym że jesteś dymany przez zarząd, który za pieniądze nawet tych pseudoinwestorów się bawi w najlepsze ?
Zaraz pęknę ze śmiechu: "Zarząd oszacował koszt związany z różnymi wariantami prowadzenia działalności marketingowej i budowania relacji biznesowych na interesujących Spółkę kierunkach eksportowych. Zdaniem Zarządu budowanie obecności przez otwieranie lokalnych przedstawicielstw byłoby mniej efektywne i na pewno droższe od kosztów wykorzystywania jachtu"
Dnia 2020-08-26 o godz. 09:34 ~fff napisał(a): > Zaraz pęknę ze śmiechu: > "Zarząd oszacował koszt związany z różnymi wariantami prowadzenia działalności marketingowej i budowania relacji biznesowych na interesujących Spółkę kierunkach eksportowych. Zdaniem Zarządu budowanie obecności przez otwieranie lokalnych przedstawicielstw byłoby mniej efektywne i na pewno droższe od kosztów wykorzystywania jachtu"
Dnia 2020-08-26 o godz. 12:55 ~secc napisał(a): > Dnia 2020-08-26 o godz. 09:34 ~fff napisał(a): > > Zaraz pęknę ze śmiechu: > > "Zarząd oszacował koszt związany z różnymi wariantami prowadzenia działalności marketingowej i budowania relacji biznesowych na interesujących Spółkę kierunkach eksportowych. Zdaniem Zarządu budowanie obecności przez otwieranie lokalnych przedstawicielstw byłoby mniej efektywne i na pewno droższe od kosztów wykorzystywania jachtu" > > hehe, taa, takich smaczków jest więcej...
a swoją drogą jaki to piękny widok: opalające się dziwki w bikini lub topless na pokładzie i pomiędzy ich dłuuuugimi nogami przemykający do lokalnie-przedstawicielskiej-kajuty klienci kierunków byznesowych... ;-)
Jakis czas temu radzilem na tym forum, zeby od razu sprzedac jak bylo jeszcze po 180, to naganiacze mnie minusowali. Prezes zlodziej i janusz zrobil ze spolki smiecia... szkoda, ze nie mozna szortowac, bo zapowiada sie 80pln do konca roku...
Jasne 80 pln...he he myślę że PKO BP do tego nie dopuści...im wyższy kurs tym lepszy wynik finansowy PKO.
A koniec roku tuż tuż i bilanse..
Chyba że się mylę.
Prezes na tej łajbie załatwi takie biznesy, że wam się nawet nie śniło.
Niewiele wiecie o biznesie i nie wiecie od czego się zaczyna każda dobra umowa...