Oczekuje wieczorem debaty nt. kto (co za tym stoii) fantazja z przymruzeniem oka dozwolona
Ja zaczynam:
Kolega D udaje sie do Washington ' u .Przedstawia w gabinecie owalnym ( albo mniej wiecej owalnym ) polskie dowody na milosc polsko-amerykanska w postaci panow z DW ,ktorzy sa rowniez obecni i ogloszaja podpisanie duzego kontraktu na cos tam.
Wlasciwie ludzie z DW bylu juz na tego typu "audiencji" u Dolka Trumpa.
Jeden w mega bogatych właścicieli Palantira zlecił skup pokaźnego pakietu DAT widząc ze wszystko co kupi do 100-150 $ da mu wysoki zwrot albo pozwoli zaoszczędzić przy perzejeciu polskiej spółki. Będąc miliarderem taka taktyczna rozgrywka przed strategicznym ruchem ma sens. Posiadanie ponad 5% blokuje możliwość wezwania do zdjęcia spółki z giełdy Czyli tzw wyciskania
PS trafiłeś w 10. Nosiłem sie z zamiarem wszczęcia takiej dyskusji bo to juz spekulacyjne zagrywki nie są
odpowiedz jest prosta ,ida wyniki a te jak zwykle beda nedzne stad wyciagaja kurs jak najwyzej i tyle to samo było przed poprzednimi wynikami , zreszta juz widac ze szykuje sie korekta
Gdy dotre wreszcie do domu postaram sie strescic ciekawy artykul i dyskusje w okol tematu cyberbespieczenstwa w usa. Tenor: Ameryka musi skrocic drastycznie czas od decyzji do podpisania umow typu ten z DW jezeli chce na tym polu moc sie bronic przed zagrozeniami .Absolutnie nieadekwatne do post.pandemicznych czasow prawo.
A moze tak: ida wyniki i DW w ramach mamuta z min. sprawiedliwosci ,poniewaz ich software jest okreslany jako najistotniejszy w tej skadance,jego waga zostala wyceniona na np. 25%.Z tego co mowil Wieczynski, 80 % wartosci kontraktu ( tu transza roczna ) wyplacane jest z gory.Tzn.100Mil.za ten rok dla DW 20 Mil USD x 4 =80 Mil PLN nagle na kocie. I wtedy wszyscy zaczeliby pisac aaaaa nooo w takim razie to uzasadnione wzrosty
Czy to az tak odrealnione?
Caly czas bawimy sie z naciskiem na bawimy w szukanie powodu .Wiem ,ze ta zabawa jest coraz mniej zabawna dla tych ,ktorzy no coz , z chciwosci ,sprzedali. Mnie to nie specjalnie porusza.Przed tym hypem tez bawilem sie raczej bez kompanow.
panda widze ,ze przezywasz szczyt formy.znowu masz bezposredni drut do admina watkow? nie zapomnij napomknac jaka telenowele stworzyles z kolesiami z brastera i cln na moj temat.szlachetnosc a rebours.o ile sobie przypominam z DW tez darles lacha.
A teraz mozesz podsumowac tradycyjnie totumfackim" ulzylo ci?" Wiesz jestem fanem edukacji .Typow tobie podobnych trzeba eksponowac.Ku przestrodze.Robota dla przyszlych pokolen, ze tak powiem.