Dnia 2020-04-03 o godz. 17:09 ~IMG napisał(a): > No to mamy mamy sternika! W dogrywce uratował kurs i przytulił prawie 1500 akcji. Czuję że insider zapakował. Przyszły tydzień może być kolorowy.
Kogo ubrał? Sam siebie? Wiesz czemu kupują za 1akcje? Bo ktoś wystawia 100akcji po 29zl i płaci prowizje 10zl, ktoś odkupuje od niego 1akcje za 29zl. Sprzedający tak naprawdę sprzedaje wtedy akcje nie za 28.9 tylko za 19zl (pozostałe 99akcji sprzedadzą mu się z prowizją 0zl). Liczby trochę oczywiście zaokrągliłem. No i teraz co robi taki leszczyk cieszy się, że sprzedał 1akcje czy myśli o ile obniżyć żeby ktoś odkupił od niego pozostałe 99akcji?
Nie wiem czy można zrozumieć to co napisałem :p chodzi o to, że ktoś chce obniżyć kurs i kupuje 1akcje za 29zl pozostawiając sprzedającego przed wyborem że albo zadowoli się sprzedażą akcji po kursie jaki chciał czyli 29zl, ale od którego musi odjąć całą prowizje, więc sprzedaje nie za =29-(0.01*prowizja) tylko za =29-100%prowizja lub obniży cenę reszty 99akcji,zeby prowizja rozbiła się równomiernie na wszystkie 100akcji
Pokrętna logika ale przy mało płynnym rynku jestem w stanie uwierzyć, ze mało doświadczony inwestor może tak postąpić. Wystarczy zrobić wda i kiedyś zlecenie zejdzie xD
Założę się że jest ich cała masa. Miło z tobą kończę dyskusje, ani ja ciebie nie przekonam ani tymbardziej ty mnie, tylko po co tu siedzisz i nagabujesz na spadki nie szkoda ci czasu
Nie nagabuję na fakty. Ale wasze wiele hurraoptymistycznych wypowiedzi jest oderwanych od rzeczywistości podobnie jak aktualna cena oderwana od fundamentow. Chce jedynie pokazać jak to może wyglądać z drugiej strony. Krytyczne myślenie jest bardzo pomocne na giełdzie.
To raczej nie do mnie. Ktoś inny zaczął się doszukiwać teorii spiskowych. Ja tylko próbowałem pokazać, że takie teorię nie mają sensu. Zanim do kogoś wystartujesz, przeczytaj ze zrozumieniem co ta osoba napisała.
Ponadto mój komentarz o sprzedawaniu/ kupowaniu pojedynczych akcji i komentarz o ubieraniu dotyczyły dwóch różnych wątków. Na prawdę. Najpierw przeczytaj coś dwa razy zanim napiszesz.