Tu ludzie nie myślą. Emisja ponad 70 mln papieru po 0,25 pln na przejecie firmy ktora nie zrobila zadnej zyskownej gry. Moim zdanie papier nie jest wart nawet tych 25 groszy.
Oml nie zrobiło żadnej zyskownej gry i parę dni temu miało wycenę 150mln dzieki Ciszewskiemu. Mousetrap nie powinien mieć mniej. Zresztą tych akcji nie będą na rynku przez dłuuuugi czas.
Liczyłem ze emisja bedzie podobnie jak na setancie po 10 pln za akcje, ale się niestety przeliczylem. Dla mnie to jest zwykly walek w stylu Karka i Patro. Osobiście jutro kończę przygode ze wszystkimi spolkami Januarego.
Ja piszę normalnym językiem, a tobie radze ochłonąć. Dobrze wiesz że otwarcie jutro będzie na duuuzym minusie, moze nie 50% ale na pewno kilkanaście. Zawisles na haku i ze strachu plujesz jadem. Ja uważam ze jak ktos zrobil jeden walek to zrobi i następne. Kolejne beda digital i synerga. I kolego lub koleżanko uspokuj sie, strzel sobie drinka i jutro pkc'em na otwarcie i po stresie :)
A ja nie wiem co będzie . Duży plus , że jednak przejmują Mousetrap Games. Minus, że za sporo akcji. Czy te newsy się zrównoważą ? Możliwe, ale są też możliwe spadki lub nawet wzrosty. To Ciszewski. Jeśli Oml potrafi wycenić na 150mln, to i Mouse trap może być tyle warty, a nawet więcej.
ludzie myślą tak: gdyby cena emisyjna była 1,50 a akcji nowej emisji 6 razy mniej to przejęcie by się opłacało a tutaj chodzi o to, czy Myszka została rzetelnie wyceniona podejrzewam, że emisja 6 x więcej papieru niż wynika to z rynku podyktowana jest tym, że właściciel Myszki chce te akcje zatrzymać i mieć wpływ na Pmf tak czy siak info dobre jest przejecie i nikt akcji nie bedzie wywalal a pmf najmniej urosla do jutra
Myślałem że będzie gorzej. Akcyjki opchnięte i czas się żegnać z krętaczem. Dla mnie JC i jego spółki po tym megadruku akcji są spalone i trzeba się od nich trzymać z daleka. Widać że jego firmy to raczej bedą drukarniami taniego papieru niż takimi co faktycznie zarabiają.
Co Wy gadacie ?? January spowodował ze ta spółka dostała drugie życie !!! Jak zaczną działać operacyjnie to te poziomy będą historia ....zobaczcie kursy : OML , COLUMBUS , SETANTA ....i tą drogą podąża PREMIUM FUND ....także cierpliwości ....z Januarym nie zginiemy !!!! łapka w gorę