Mam tego trochę ale nie wiem co można zrobić w takiej sytuacji. Chyba niewiele z tego co czytałem. Jeżeli jest jakaś sensowna propozycja to chętnie poprę.
Dnia 2019-09-09 o godz. 14:11 ~krzycho1131 napisał(a): > Mam tego trochę ale nie wiem co można zrobić w takiej sytuacji. Chyba niewiele z tego co czytałem. Jeżeli jest jakaś sensowna propozycja to chętnie poprę.
To jest nas już dwóch.
W tym rzecz, że Olszewscy słusznie zakładają,że "drobni" akcjonariusze nie będą w stanie się porozumieć co do wspólnych działań. A wystarczy na początek zebrać grupę inwestorów dysponujących 10% głosów i zacząć od NWZA. I nie ma co gdybać co można zrobić puki nie będzie takiej grupy skłonnej do działania. Przy odrobinie zainteresowania pozostałych akcjonariuszy nie powinno być problemu z tymi głosami..
Prezes naruszył świadomie szereg obowiązków ustawowych i to już nie są wykroczenia.
trzeba sie za nich wziac skoro nie odpisuja na maile zaatakujmy ich przez face book wyslalem to zarowno w poczcie prywatnej jak i na otwartej stronie dalem do publikacji oczywiscie pewnie tego nie puszcza ale niech nie mysla ze maja nas z glowy ....... oi trzeba bedzie sprzedac te autka jak z gieldy usuna , pozwy sie posypia, komornik majatek zamrozi,maszyny stana,ludzie prace straca... jak mozna nie stosowac sie do praw rynku skoro wzieliscie pieniadze od akcjonariuszy na tabor to albo je oddajcie albo wykonujcie na czas obowiazki informacyjne ; gdzie raporty kwartalne i roczne, za male kary płacicie to wam doloza, ale nie myslcie ze usuniecie z gieldy rozwiaze sprawe zadluzenia u inwestoraw gieldowych ....
moze zrobmy tak bo nie wszyscy chca sie udzielac na forum powiesmy swoje akcje /poki sa notowane / na 10zl w karnecie sprzedazy z terminem do konca roku -latwo je bedzie przeliczyc zesceenowac itd ja robie to teraz wiec beda widoczne jutro tu: link
Dziwię się wam...Dlaczego się tak późno chcecie zjednoczyć?...Przecież trzeba było do SII pisać, chcieli wam pomóc a wy co? Na Minox dzięki SII wzięła się za nich prokuratura (a to ta sama ekipa co Mtras) są juz przesłuchania akcjonariuszy, za chwilę będą przesłuchiwani wszyscy związani z Minoxem( a jest ich duża lista) i Mtrans....Ludzie piszcie i zgłaszajcie się do SII sami nic nie wskóracie.
1,6 M to całkiem nieźle. Nawet trochę za dużo. Potrzebne jest 800k. Może ktoś zdecyduje podjąć się działania zamiast pisania. Jeśli nie, to za chwilę dołączymy do ubranych w PRESTO I MINOXa. I nawet w ramki sobie tych akcji nie oprawimy. Oczywiście mam na uwadze, że pakiety mogły zostać wystawione przez osoby powiązane z Olszewskimi. Stąd ta cisza.
Dnia 2019-09-25 o godz. 12:31 ~sl napisał(a): > czemu 1.6M to za dużo? > Czy nie jest potrzebne (5% akcji: 2 024 981) ? > Owszem jest potrzebne co najmniej 2 024 982 głosy. Niestety 2 024 981 nie stanowi 5%.
Chcesz wiedzieć dlaczego 1,6M to dużo za dużo ? - odpowiem Ci poza forum.
Zreflektuj się, że Twoje akcje są dziś warte 0,00 PLN, EUR, USD, GBP, CHF, itd.
Twoje prawo głosu z tych akcji ma TERAZ jeszcze jakąś wartość. Za chwilę i to utracisz przy swojej biernej postawie.
Pozdrawiam i życzę abyś któregoś dnia nie obudził się z ręką w ... nocniku? NIE w nocniku, lecz w oczyszczalni ścieków Czajka. Wszystko zmierza w tym kierunku.
Dnia 2019-09-29 o godz. 12:46 ~miroslaw napisał(a): > 54 k mam
To nieistotne, że masz i ile masz. ISTOTNE JEST : czy chcesz z nich zrobić jakiś sensowny użytek. Teraz Twoje akcje są warte 0,00 PLN i Twoje głosy też mają obecnie wartość ZERO. Wartości akcji nie zmienisz ale 54 000 GŁOSÓW możesz nadać istotną i sensowną wartość. Twoje akcje, Twoje głosy, DECYZJA TEŻ NALEŻY DO CIEBIE.