• Zamiana PiP w Spar Autor: ~Kamil [188.147.96.*]
    Piotr i Paweł znika a w zamian Spar, kapitał, koniec zamykania sklepów, poszukiwania franczyzobiorców oraz perspektywa 5 lat na przebudowę. W tym wszystkim zabezpieczenie finansowe w postaci dużej sieci oraz udziały Capitala w tej nowej spółce. Wydaje się, że CAP się wywinął spod siekiery. Czekam na szczegóły finansowe tego dealu.

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/piotr-i-pawel-znika-z-rynku/9crw3x8?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi&fbclid=IwAR0KKYtzjlUOEde-hMHFP4fOMjqBHF-45yddaufE4vuwPK3cQpBAyIaO0Zk
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Takainwestycja [79.184.54.*]
    Jesli będą mieć udziały będą musieli dokładać co roku przez kolejne x lat
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Kamil [188.146.32.*]
    A Ty też dokładasz do Capitala jak ma wynik netto na minusie?
    Nie napisałem, że CAP zarobił, tylko się wywinął.
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~trader [188.146.52.*]
    W jakim sensie CP się wywinął?
    Czy wyszedł na zero z inwestycji?
    Czy z PiP i Bać odzyskali choćby złotówkę?
    27 mln (co najmniej, bo nawet tego nie masz prawa wiedzieć) inwestycji na zero? Wierzysz w to???
    Kamil !
    W 2017 (kiedy klarowała się sytuacja po wyborach) dogadali się ze Sparem, że wpuszczą ich na rynek oddając gotową sieć sklepów i hurtownie. Całą infrastrukturę.
    Właśnie zamknęli deal z Geko a wcześniej Duon. Wtedy zapadły decyzje o końcu CP. Wyczyścili CP z gotówki, a ze Sparem rozliczają się pod stołem. Tyle, że Bać się zbiesił.
    Chodzą za tym trzeci rok jak pies za suką. Działali nawet na szkodę spółki, której udziały posiadali (Bać).
    Zgodzili się na udziały w "nowym PiP" zamiast gotówki, bo gotówką musieliby się z Tobą podzielić. Wezmą kilka baniek, które wypłacą sobie za "zarządzanie" a do CP trafią obciążone udziały. Reszta do ręki.
    Bala z Chełchowskim są do odstrzału jak Krauze, czy Czarnecki. Są z jednej ławki. Oni wiedzieli o tym od 2016, jak PiS przejął władzę.

Aktywa z funduszy prywatnych Chełchowski stopniowo sprowadzi do zera, a jeśli będą coś warte, sam wykupi za grosze.
    Przed CP lista alertów, groszówki i los wydmuszek NC. Chyba, że PiS przegra.
    Wtedy nowa emisja i nowy CP. Od zera. Będzie jak było.
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Szyki [89.64.1.*]
    Być może coś w tym jest.
    Byłoby to grubymi nićmi szyte.
    Ja jednak przewiduję jeszcze jeden duży wzrost w tym roku :-) Liczę na Oknoplast i pozytywne wieści rozliczenia PiP.
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~morra [109.95.236.*]
    cześć,
    dlaczego łączysz przyszłość CP z polityką ? jaki związek z ich przyszłością ma PO czy PiS ?
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~trader [188.146.170.*]
    Ja niczego nie łącze. To nie ja decydowałem o ewakuacji gotówki. Ja patrzę na wykres i na strategię Bali i spółki. Wychodzi,  ze koncesja na kręcenie lodów przeszła w inne ręce.
    napisałeś :"Przed CP lista alertów, groszówki i los wydmuszek NC. Chyba, że PiS przegra.
    Wtedy nowa emisja i nowy CP. Od zera. Będzie jak było."

• Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~trader [188.146.170.*]
    Decyzje o ewakuacji (bo jak nazwać pozbawienie całej gotówki firmy inwestycyjnej) podjął Bala. Jego spytaj dlaczego.
    A jeszcze lepiej pytaj Chrzanowskiego z KNF. To on i ludzie, którzy go tam posadzili decydują o tym kto i za ile może dziś dymać inwestorów.
    Ja wskazuję oczywisty związek czasowy między wyborami a decyzjami CP. Skoro Bala uznał, ze polityka ma znaczenie to chyb wie lepiej?
    ja bym tego jednak z polityką nie wiązał, zrobili interes życia na Geko i wtedy postanowili się zwinąć a drobnych akcjonariuszy zostawić, z jak to napisałeś wydmuszką. Nie irytuj się, ja Cię nie atakuję, chcę po ludzku wiedzieć co się może wydarzyć.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.48.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Prokuratorek [37.47.46.*]
    Teorie spiskowe, o których tu piszecie, to chyba nie całkiem legalne rozwiązania. Serio by ryzykowali, żeby wy.. kochać akcjonariuszy?
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Franek [79.184.54.*]
    Miałem przyjemność poznać tych Panów osobiście i uważam ze wszystko jest u nich prawdopodobne.A o numerach w PIP można długo opowiadać choć to jeszcze nie koniec
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Nb [94.254.146.*]
    Kto Wam płacić za takie idiotyzmy co tu wypisujecie
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~Franek [37.30.5.*]
    Nikt!wystarczy znać ich sposób działania i kulturę biznesu jaka reprezentują
  • Re: Zamiana PiP w Spar Autor: ~trader [188.147.108.*]
    Ups... 1,76.
    Certyfikaty na 260, czy niżej ? Jutro.
[x]
CAPITAL 10,00% 0,88 2025-11-28 15:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.