Sam wykup przeprowadzony zgodnie z zasadami rynku regulowanego a przecież NC nie jest rynkiem regulowanym, cena wyższa od średniej 6 miesięcy i 3 miesięcy,
Czyli wszystko dokładnie przemyślane i zrealizowane zgodnie ze sztuką.
Czyli pozamiatane.
To bylo oczywiste pisalem zreszta w innym watku. Moglem tylko sam zarzadac wykupu swoich akcji I byla by wyzsza cena . Bo tak jak sie spidziewalem jak tylko zejdzie gorka z pazdziernika to oglosi wykup. Hochsztaplerzy. Trzeba im teraz negatywna reklame zrobic na ich produktach. Skoro spolka dziala jak wlasnie dziala to I ich towar to szmelc.
korzystają tylko z możliwości prawnych jakie im stworzyła ta polityczna mafia. SII ostatnio zwracało się do do rządu o zmianę ustawy o przymusowym wykupie, bo to jest jak rak, który wykańcza drobnych i niszczy GPW
Teraz pchac sie w jakas emisje pierwotne to czysta glupota. Hm moze pzu zaskarzy wykup jest jeszcze cos takiego jak cena godziwa I sad. Ale tu nie wiem czy sa jakies mozliwosci prawne...
nie można tego zaskarżyć, ale można ich zmusić, żeby zapłacili więcej. miałem na innej spółce ten sam problem. piszcie na mojego maila: tomikzajacc@wp.pl
Nawet w lepszej sytuacji są Spółki z NewConnect Z punktu widzenia akcjonariusza mniejszościowego najistotniejszym elementem tego ogłoszenia wydaje się być cena, za którą akcje zostaną odsprzedane. W związku z tym, iż spółki z NewConnect są spółkami publicznymi, jednak nie notowanymi na rynku regulowanym, obowiązuje specyficzna regulacja dotycząca obliczania ceny akcji podlegających wykupowi. Nie jest to cena obliczana na podstawie kursu akcji danej spółki ustalana jako średnia cena rynkowa z ostatnich kilku miesięcy, jak ma to miejsce w przypadku spółek z rynku regulowanego, lecz jest to wartość godziwa akcji. Nie oznacza to oczywiście, że wyceny dokonuje się arbitralnie, bez uwzględnienia obiektywnych czynników wpływających na wartość akcji, w tym kuru akcji na NewConnect. Wartość godziwa jest bowiem zdefiniowana w polskim prawie i może być stosowana dla potrzeb wyceny akcji przy przymusowym wykupie. Najogólniej można stwierdzić, że wartość ta ma odpowiadać rzeczywistej wartości akcji.
Nie koniecznie. Napisz lepiej emaila do kolegi ze sie przylaczasz I tyle za wiele nie mozna stracic. Ja napisalem I jestem gotow nawet partycypowac w kosztach sadowych.
Nie ma prawników pracujących za darmo, a w tym przypadku pozew jest nie do spółki a do akcjonariusza czyli Cypr.
Ja czekam na kasę i idę na nowe zakupy.
Ja miałem akcje za 20 tys,przy wygraniu pozwu do obecnej ceny 9,85 zarobię 1200 zł to nawet nie pokryje kosztów samolotu na Cypr a gdzie koszty hotelu i pobytu. Jak ktoś ma pakiet powyżej 300 tys to może walczyć.