• Zerowy popyt :( Autor: ~Zmartwiony [77.115.118.*]
    Wydaje mi się, że to dobra spółka, ale popyt jest zerowy. Cały pochodzi jedynie od spółki i aż strach pomyśleć co byłoby gdyby spółka nie skupowała swoich akcji. A nie mogą zejść poniżej 10, bo wtedy skup zostanie wstrzymany. Jak wasze odczucia? Ja jestem strasznie zmartwiony i obawiam się że to przystanek przed dalszym zjazdem :(
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~4fun [185.28.176.*]
    Firma bedzie miala pewnie kolo 2zł zysku na akcje (niewiele poniżej), całkiem możliwa dywidenda 1zł, niech sprzedają i sobie kupią ideabank, na zdrowie
    A zlecenie 680 na S jest niezawodne,
    czasami wrzuca 670, może zależnie od ceny :)
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~Minos [83.26.252.*]
    Ja bym się nie zdziwił, gdyby zysk był nawet powyżej 2 zł na akcję. Dywidenda oczywiście również, koło 1 zł bym zakładał. Ja tam jestem tylko drobny, więc swoje akcje dam radę sprzedać jakby co :P. Ale fakt, że bez większego popytu to cena nie wzrośnie. A aktualna wycena jest śmieszna na tę spółkę.
    któregoś pięknego dnia przed wynikami będzie tutaj > +10% z zaskoczenia, jak zawsze, a dzbany które od prawie roku wywalają będą w popłochu odkupować. Fakt, jak ktoś był niecierpliwy i wywalił od razu po wzrostach to teraz po pol roku ma promocyjnie taniej, no ale dla ilu starczy? Jak dla kogoś 1000 akcji to max możliwości to może kombinować, większy kapitał będzie brał wyżej
    680 już obniżył zlecenie, automaty nas zjedzą :P ;(
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~Lech [165.225.84.*]
    GPW jest pełna spółek tanich. Jeśli coś jest tanie, to może być tanie jeszcze przez długi czas, a co więcej - może być jeszcze tańsze. To jest brutalna prawda o giełdzie.
    Do czasu
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~flame [178.36.206.*]
    Przy okazji mowy o zerowym popycie - dziś ok. 15.30 poszedł zakup za ponad 262 tys. Któż to taki, kasztaniaki? Mylę się wg Was, jeśli stwierdzę, że nabywcą tej transakcji nie była ani spółka, ani żaden "drobny"?
    To najwyższy wolumen sesyjny od 26 kwietnia 2018r :o
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~Zmartwiony [77.115.118.*]
    No nie powiem - poprawiło mi to trochę nastrój :) Faktycznie może grubas wchodzi!
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~steph [159.220.74.*]
    z tą wymianką to pewnie ustawka, dlatego zaniżany był kurs, teraz pójdzie w górę pewnie, bo już nie ma powodu by zaniżać. wydaje mi się że mogła ona być zorganizowana pod optymalizację portfela, a zaniżanie kursu było potrzebne by wymianka po dużo niższej, od rynkowej, ceny byłaby podejrzeniem o działanie na szkodę inwestorów

a tak to ...
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~ale [37.47.143.*]
    zawsze mozna zrobić transakcje pakietową, czesto są takowe na walorach z nawet 30 albo 60% różnicami od kursu bieżącego.
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~steph [159.220.74.*]
    tak jak między altusem i rockbridge, gdzie za te transakcje są teraz sądzeni?
    Ktoś dzisiaj strzeże kursu, nie pozwalając na spadki i odkupując 1 sztuką. ..
  • Re: Zerowy popyt :( Autor: ~wow [185.28.176.*]
    wow, no to niedługo himalaje
[x]
DIGITANET 1,33% 107,00 2025-11-12 16:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.