Nie da rady po za jednym porozumieniem które zostało założone nikt więcej nawet nie myśli o akcji zbiorczej, pisałem i porozumieniu 2 to zgłosiły się 3 osoby , akcji na rejestrację było za mało . W niedługim czasie będzie głosowana ustawa sejmowa gdzie podmiot zbiorowy czytaj spółka united za czyn zabroniony w ustawie będzie mogła dostać do 30 mln zł kary bądź zostać przejęta przez skarb Państwa. Jedyna nadzieja że Karaszewskiemu zabiorą wszystko, a ja będę wysyłał im codziennie info o kontrolę w spółce, aż przyjadą i mu wszystko odbiorą
Dnia 2019-02-25 o godz. 17:59 ~Informacja napisał(a): > Mnie już tylko interesuje żeby Karaszewski poszedł siedzieć, a spółka przejdzie do skarbu państwa
Pesymizm nie ma przyszłości. Karaszewski tak szybko nie zmieni miejsca pobytu na mniej komfortowe warunki ze względu na ciężkość pracy sądów. Widać to po staraniach na iAlbatros. Jednak to nie jest beznadziejna sytuacja, tylko trochę dłużej to będzie trwało. Nasza spółka przeszłaby na rzecz skarbu państwa przy machlojkach na podatku VAT. Załóżmy, że na razie nie ma tych machlojek inaczej prezesa szybko by zamknęli. 50 tys. akcji da się zorganizować. Może kilka tys. trzeba będzie dokupić. Jak będę miał komplet to dam znać. Mieszkasz w mieście stołecznym ?
Informacja mam już 50 tys akcji a nawet ciut więcej. Realnie więc można będzie rozważyć założenie drugiego porozumienia akcjonariuszy. Inni chętni być może się znajdą. Pytam się, czy mieszkasz w Warszawie bo chętnie bym się spotkał na plotki aby omówić kilka rzeczy osobiście.
Tak w Warszawie, ale obecnie jestem w tu raz w na miesiąc albo półtora, teraz jestem do końca tygodnia i następna wizyta w kwiecień-maj jak chcesz pisz na mail pautdsa@gmail.com
Jeśli prawdą jest to co pisał informacja, to 5% jest nazbierane. Na WZA to nie ma znaczenia bo i tak Karaszewski wszystko przegłosuje, ale daje nowe możliwości nadzoru nad firmą.