Polecam zobaczyc: https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/rybny-uklad-jak-cba-odkrylo-naduzycia-w-rzadowej-agencji-i-dlaczego-nikt-za-to-nie/xc9hqyj Jako zywo przypomina mi biznes bylego LS, nawet zmienili nazwe, jakby to mialo cokolwiek zmienic. Ile dotacji poplynelo?
Takich spółek-widmo są setki, a może nawet tysiące. Widziałem firemki dostające kilkaset tysięcy na strone www albo miliony na kiepściutką kopię skype. Powiedziałem znajomemu kiedyś, że wg mnie 95% dotacji UE jest przekręcanych, nie zgodził się, 98-99% powiedział.
Teraz beda podwyzszac kapital bo po cudownych dzialaniach okazal sie byc ujemny. I jedna przeslanka zniknie. A swoja droga ciekawe kto kupi te smiciowe akcje? Cena rynkowa ok 0,23 a emisyjna? Nawet za darmo nie ma co brac bo tylko klopot na glowie. Ta szemrana poliyka firmy nie poprawia sytuacji. A moze nie dojdzie do podwyzszac kapital i prezes "laskawie" zlozy wniosek?
Nie ma wniosku, bo kazdy sie boi go zlozyc. Kazdy ma nadzieje ze cos sie urodzi , ze cudownie nagle spolka zarobi i splaci dlugi, wierzyciele (ci na duze kwoty) boja sie dotknac zgnilego jaja. I tak kolowrotek sie kreci! Podwyzszenie kapitalu to oklejanie skrawkami tapety i tak juz rozlatujacej sie sciany. Takie proby to sa jedynie na przeciagniecie w czasie, moze jakis "kontrakcik" ??? Nowa nadzieja? Naiwnosc nie zna granic, nawet skrajna glupota nia nie jest.
To dojna krowa, beda ja pasc az nie padnie sama. Kto by tam sie przejmowal upadloscia? Na wiosne znow oglosza (o ile dotrwaja) jakies niebywale kontrakty i ktos tam znow sie nabierze na finansowanie tego wehikulu. I karawana jedzie dalej.