• Za sprawą kompletnych ignorantów dojnej robi się na GPW coraz ciekawiej Autor: ~Switch [31.182.161.*]
    Można już stwierdzić po trzech latach rządu ignorantów że właśnie wstajemy z kolan, jakkolwiek by to nie brzmiało i wyglądało w obecnej sytuacji. Jest śmiesznie i straszno. Kurs Newagu też idzie w przewidywanym kierunku.
  • Re: Za sprawą kompletnych ignorantów Autor: ~diana [37.128.118.*]
    wg mnie to kursu nie mozna przewidziec, bo maja duzo zamowien ,wykonuja je na czas a kurs spada,wiec tylko cwaniacy szukaja naiwnych ktorzy puszczaja akcje ponizej 18-20 zl.
  • Re: Za sprawą kompletnych ignorantów Autor: ~Ech [37.249.142.*]
    Diana rób swoje. Nie zważaj na bzdury, chociaż moby ostrzegał przy kursie 17, za zakup teraz to najgłupsze, co można było zrobić. Skąd wiedział, pewnie z kresek i wskaznikow. Ale tu na forum spadki uzasadniano wszystkim, nawet sytuacją w Ursusie. Tylko porównanie NEWAGU do Ursusa ha ha ha. Wyniki już wkrótce.
  • Re: Za sprawą kompletnych ignorantów Autor: ~Switch [31.182.161.*]
    A nie przyszło ci do głowy że rynek kapitałowy to nie tylko Newag? Czy tenże działa na rynku w oderwaniu do rzeczywistości i otoczenia? Zastanów się kto powinien nadzorować rynek i czym zajmował się do tej pory przedstawiciel wytypowany przez dojną? Liczysz w tej sytuacji na wzrosty " bo maja duzo zamowien ,wykonuja je na czas " ? Naprawdę liczysz, że rynek rozwija się sam bez udziału cwanych polityków? 
  • Re: Za sprawą kompletnych ignorantów Autor: greyss [5.173.160.*]
    Masz rację to wszystko biznes ...to nie ma nic wspólnego z kondycjami spółek ...
    " jak dojni " chcą tak jest ... tak samo jest z klerem to nie ma nic wspólnego z wiarą z Bogiem tu jedynie liczy się pieniadź - to wielka machina finansowa .
  • Re: Za sprawą kompletnych ignorantów Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    A ja mam inne pytanie. Czy tak silne odreagowanie spadków to reakcja na odwołanie szefa KNF?
    Kto wie, czy "grubym misiom" lub inaczej "tłustym misiom" z innych firm nie składano podobnych propozycji... A może ten spadek to była właśnie realizacja takiej propozycji nie do odrzucenia. Bo jakoś dziwnie te nagłe spadki są od zawsze powiązane z pakietowymi transakcjami. Czyżby po odwołaniu Prezesa KNF, ustalenia przestały być aktualne? A może ktoś boi się nagrań, jak ustalono poziomy sprzedaży? Bo nawet moi najwięksi oponenci na forum, którzy mnie uważają za "ekonomicznego ignoranta" przyznają, że spadkom zawsze towarzyszyły solidne pakietówki. Tak było również ostatnio. Ktoś, kto nie musiał sprzedawać nigdy by tego nie zrobił przed publikacją b.dobrych wyników...

Będą jaja, jak powrócimy do realizacji "przeglądu opcji strategicznych", tylko na zupełnie innych zasadach.
    Switch, faktycznie robi się ciekawe... :)
[x]
NEWAG 0,50% 100,40 2025-11-28 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.