• Kolejna odsłona spektaklu Autor: graalek [217.97.109.*]
    ... pt. "nawet nie śmiejcie pomyśleć o kupowaniu". Stary scenariusz: przesunięcie ukrytego zlecenia S na 7,24. Popyt pojawia się cyklicznie na 7,00. Zaczyna przesuwać się lekko w górę, a nawet "szczypać pajdę". Wtedy reakcja sprzedającego (przecież nie chce pozbyć się za dużego pakietu): poudaję, że ścigamy się w sprzedawaniu, następnie "większe" S na 7,00, ktoś nie wytrzymuje i rzuca po 6,96, następnie po 6,90 i mówi - mam dość. Znowu zastanawiamy się czy zakupy miały sens :-). Diagnoza dla naszej giełdy jest dosyć smutna. Kilka grup, funduszy rozgrywa swoje partyjki szachów. Wygląda nawet na to, że są między sobą poumawiane (ty nie wchodź mi w paradę, ja nie wejdę tobie). My na tym etapie nie mamy takiego kapitału, by o czymkolwiek decydować. A wskaźnik płynności szybkiej zbliża się już do 10 :-). 1 PLN kapitału obrotowego za mniej niż 50 gr. Czy to dobra przesłanka by przemyśleć zwiększenie zaangażowania???
  • Re: Kolejna odsłona spektaklu Autor: ~mimo [85.193.239.*]
    witam
    ktoś ( "mocno zdesperowany" ?) sprzedaje - może musi ,może chce ,może strata podatkowa.
    Ja potraktowałem to jako "okazję inwestycyjną " na dziś 13000 szt. średnia wysoka ,ale zazwyczaj w dołki nie trafiam .
    Z obserwacji notowań, mam wrażenie że podaż na razie się wycofała . (TKO)
    pozdr.

• Re: Kolejna odsłona spektaklu Autor: pandorinium [87.205.166.*]
    e, lipa. To ja myślałem, że fundy się wymieniają, a tu wychodzi ze zwyczajne ludzie kupują.
  • Re: Kolejna odsłona spektaklu Autor: graalek [217.97.88.*]
    ... tak grany papier, że wszyscy niestety mamy średnią powyżej obecnych poziomów. Ja również kupuję na każdej z ostatnich sesji - trochę mniejsze ilości. Wygląda zatem, że rzeczywiście "normalne ludzie" :-) biorą. Oby nie był to zły omen :-)
  • Re: Kolejna odsłona spektaklu Autor: ~Witam [85.193.239.*]
    To czy jestem "normalny" czas zweryfikuje . moje ostatnie zakupy (spore) średnia 7,12 wg Zasad inwestycyjnych to wielka głupota ..Liczę na zakończenie fali C .
    link
  • Re: Kolejna odsłona spektaklu Autor: distefano [77.115.98.*]
    Fala C? Nie no, rozbawiłeś mnie. Tutaj mamy wodospad, a nie jakieś fale.
  • Re: Kolejna odsłona spektaklu Autor: distefano [77.115.98.*]
    Ja jestem na etapie niedowierzania, bo to jest nieprawdopodobne co tutaj się dzieje. Cena jest pewnie na poziomie kapitulacji :)
  • NIEDOWIERZANIE bedzie po kursie 1 zl gdzie chyba pędzimy PENDOLINO Autor: ~eCLD [195.50.110.*]
    z waszych wypowiedzi wychodzi ze to DROBNICA SYPIE więc sypia z obawy przed ALTUSEM.
    obroty firmy i zyski spadły znacznie i być może to też reakcja na to. jak Altus zacznie sypać bo
    będzie musiał wypłacić kasę za umarzane jednostki to będzie tu WODOSPAD jak na innych
    spółkach gdzie Altus jest akcjonariuszem (kurs potrafił spaść nawet 75% w tydzień).
    obawiam się kursu 1 zl wiec ustawie się z zakupami po 85 gr bo po co mam przepłacać !!!
  • Re: NIEDOWIERZANIE bedzie po kursie 1 zl gdzie chyba pędzimy PENDOLINO Autor: ~panda [31.11.214.*]
    skoncz się błaznic. 75% w tydzień, co za dziecko. Na innych spółkach gdzie Altus sypał to odbierała zagranica, bo są komunikaty.
[x]
CLOUD 1,08% 74,80 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.