na razie widzę, iż był niby obiecujący spodek, ale nie starczyło wiary i entuzjazmu, by domknąć lukę, więc nastąpił spadek...
po tym spodku każda wzrostowa korekta kończyła się ostatnio pogłębianiem spadku...
a ta oczekiwana przez ciebie orgr... - gdzie tu niby widzisz linię szyi? na którym poziomie? i kiedy ( w jakim terminie?) ma się niby zrealizować wg ciebie ta orgr? za tydzień? za miesiąc?
Dnia 2018-08-22 o godz. 10:03 ~elemelek napisał(a): > Na polimexie mieliśmy ostatnio ponowny test strefy wsparcia 5,50-5,60 > (była to przez długi czas strefa oporu=linia szyi orgr; 4 kwiecień do 16lipiec) > > Albo łamiemy 3,50 i nurkujemy w okolice 3,00 albo test szczytu 4.65; > obecnie druga wersja w grze. > (może coś pomoże? wyniki; jakaś umowa?)
Chyba żem się trochę zakręcił;) 3,50-3,60 siorki;)
Dnia 2018-08-22 o godz. 09:08 ~elemelek napisał(a): > W spadkowym tak. > Ale na T i D może być spadkowy, a na 4h czy 1h jest wzrostowy. > > Jeden widzi to, a inny widzi co innego;) czyż techniczna nie jest wspaniała;)
zgoda - at jest wspaniała, zaś na spółkach o słąbej płynność jest wręcz arcyciekawa, gdy patrzy się na reżyserowanie i rysowanie świeczek transakcjami o wolumenie kilku akcji...
zgoda - każdy widzi co innego, zależnie od tego, co dla niego jest istotniejsze
No to wykresie kilka lat obserwacji wyrabia doświadczenie, czyż nie;) Ja dopiero od kilku tygodni zainteresowany dystrybutorami, więc zapewne jestem cienki bolek. I nie wiem czemu nie interesuje mnie śledzenie arkusza o 8 rano; raczej transakcje. ;)
owszem, na dacie można było zdobyć wiele wiedzy i doświadczenia, a tacy jak janek mocno to odczuli w portfelu... ;)
ja nikogo nie zachęcam ani nie zniechęcam do interesowania się dystrybutorami, a data tym się zaś różni od innych dystrybutorów, ze ma specyficzny akcjonariat, zwłaszcza (nie?)ciekawego dominatora w postaci MCI...
no i oczywiście nikogo nie musi interesować śledzenie arkusza o 8 rano - takie rzeczy zwykle robi się z nudów przy porannej kawie, przy np. przeglądaniu porannych niusów giełdowych i okołogiełdowych
1,56... - na razie to jest (słabym) wsparciem http://at.biznesradar.pl/9fe77767ac87a7c2fe9216a408a60d5c.png