Ładnie wygląda na miesięcznym. Zobaczymy co z tego będzie, bo z jednym wykres ma rację data jest dla cierpliwych a każdy by chciał na już u na teraz. Sam zakup w tych cenach pod dywidendy jest moim zdaniem mega okazją ale każdy decyduje za siebie.
Dnia 2018-08-01 o godz. 15:22 mul_roboczy napisał(a): > Ładnie wygląda na miesięcznym. Zobaczymy co z tego będzie, bo z jednym wykres ma rację data jest dla cierpliwych a każdy by chciał na już u na teraz. Sam zakup w tych cenach pod dywidendy jest moim zdaniem mega okazją ...
czemu więc rynek nie widzi tej niby mega okazji? czemu wciąż tak sypią?
i gdzie niby napisałem, że to spółka dla cierpliwych? to ty ten kit wciskasz... tak jak o młotku, po którym dziś zobaczyłeś 1,51...
i gdzie na miesiecznym to ORGR? http://at.biznesradar.pl/f196cde8739035af793462ba557b1889.png
predzej na tygodniowym można tego sie dopatrywać
http://at.biznesradar.pl/6d0e00baf98d194c3b86d2cb054f7d40.png
tylko wolumenowo to nie pasuje do teorii i można sobie takie kreseczki rysować do woli...
równie dobrze można twierdzić, że tu RGR realizuje się z korektami
ale naganiaj dalej, skoro wtopiłeś... http://at.biznesradar.pl/2a411e64703749a9ba14a9a913a153d4.png
Widzisz wykres doszukujesz się kosmicznych teorii o wywalaniu grubasach itp itd wczoraj sam troszeczkę popuściłem bo chciałem odkupić Polimka. I nie zrobiłem tego w związku z tym, że nie wierzę w datę tylko przez to, że potrzebowałem na szybko gotówki. A ty już jaki to świat jest zły dla daty i ile grubas ma do wyrzucenia.
Jeśli zrealizuje się orgr to ludzie jeszcze na wyścigi zaczną tu kupować.
Pozdrawiam i twórz dalej swoje teorie. Ja już wiem, że żaden grubas nie wychodzi tylko zniecierpliwieni ludzie oddają gdy na wigu zrobiła się mini hossa. Na datę zaraz też przyjdzie czas
znowu fantazjujesz, bo od dawna piszę, iz teraz już takze drobnica kombinuje, jak wyjść z najmniejszymi stratami... a twoje inwestycje... - kogo to interesuje?... klawiatura wszystko przyjmie - nawet to, ze zarabiasz na dacie...
na razie do twego orgr daleko... i może być jak z twoim młotkiem...
na razie to ty tworzysz tu swe katatymiczne teorie, odkąd wdepnąłeś w datę...
a o hossie na dacie tacy jak ty piszą tu od lat... - janek piaty rok czeka na 8 zeta i zjechał z 4,4x na obecny poziom
ale pocieszaj się dalej... próbowałeś robić z siebie eksperta, ale szybko cię zgasili na forum...
rynek widzi okazję tak jak widział na Trakcji zaniżali kurs do bólu i trzymali w dołku a dziś proasze prawie 100% zysku w 3 tygodnie Każdy ma rozum i wie co teraz ma robićCzy spadnie poniżej 1.50 np. o 2 3 gr to nie ma znaczenia dla zbieracza akcji
Dnia 2018-08-01 o godz. 20:47 ~Pier napisał(a): > rynek widzi okazję tak jak widział na Trakcji zaniżali kurs do bólu i trzymali w dołku a dziś proasze prawie 100% zysku w 3 tygodnie Każdy ma rozum i wie co teraz ma robićCzy spadnie poniżej 1.50 np. o 2 3 gr to nie ma znaczenia dla zbieracza akcji
miałbyś może rację, gdyby nie było tak widocznego wywalania jak dziś i tak śmiesznych podbitek na open, a zwłaszcza na close jak dziś i nie tylko dziś...
rynek tu nie widzi okazji do kupowania, ale szuka okazji do wywalania - i to od dawna...
być może kiedyś tu będzie te twoje 100% zysku, ale na razie to ci, co kupowali 2-5 lat temu powyżej 3 zeta - są mocno w plecy...
no i czy zagwarantujesz, że tu spadnie już jedynie 2-3 grosze?... no właśnie
niedawno było tu po 1,9x i wtedy wielu krzykaczy tu naganiająco pisało, że to ostatnia okazja do kupowania poniżej 2 zeta, a teraz co?... brak chetnych do kupowania po 1,5x...
masz rację - każdy ma swój rozum i niektórzy, co wciąż widać po zachowaniu rynku, używają go po to, by pochopnie nie wchodzić w tak niepewną inwestycję...
Dnia 2018-08-01 o godz. 21:15 ~wykres napisał(a): > tak własciwie - o kim i o czym pisałeś? > o mnie? o dacie? czy o sobie? > kogo obchodzi, co kupujesz?... > > być może poniżej 1,40 kupisz i być moze powyżej 1,40 sprzedasz... > być może... > > ale pisz dalej podobne posty i bierz udział w konkursie na najbardziej bezsensowne...
Daj spokój. z Tobą i tak nie wygram. bez odbioru mądralo :)
Rzucasz się człowieku jak .... w przeręblu.
Nigdy nie pisałem źle Dacie, czasami na niej zarabiałem a czasami wychodziłem ze stratą .
Obecną sytuację opisuję subiektywnie jako okazję inwestycyjną a jak sam widzisz nie każdy się z nią zgadza i to jest dla mnie zrozumiałe a dla Ciebie jak widać nie.
Co do formacji przy małej płynności na spółce często są zaburzane i nie zawsze odzwierciedlają idealnie formacje książkowe
Dnia 2018-08-01 o godz. 23:06 mul_roboczy napisał(a): > Rzucasz się człowieku jak .... w przeręblu. > > Nigdy nie pisałem źle Dacie, czasami na niej zarabiałem a czasami wychodziłem ze stratą . > > Obecną sytuację opisuję subiektywnie jako okazję inwestycyjną a jak sam widzisz nie każdy się z nią zgadza i to jest dla mnie zrozumiałe a dla Ciebie jak widać nie. > > Co do formacji przy małej płynności na spółce często są zaburzane i nie zawsze odzwierciedlają idealnie formacje książkowe
sam się tak rzucasz (kolejny twój dowcip pokazujący poziom twej kultury osobistej, kultury języka i poczucia humoru na poziomie Ferdka Kiepskiego), odkąd inni cię wyśmiali, a fox merytorycznie wdeptał w glebę twą katatymię, bo zmyślasz i kłamiesz... i już nie dziw się, gdy twe kłamstwa oraz insynuacje wrócą do ciebie, skoro je inicjujesz...
pisałeś zupełnie inaczej i inni ci to też wypominali... twoje formacje są jak twój filmik o tobie: wmawiaj sobie, że jesteś zwycięzcą i zarobionym na dacie... wmawiaj tak długo, aż uwierzysz... ;)
na razie z twej ściemy nic się nie sprawdziło, a twój młotek - po którym zamiast wzrostów masz spadki - puknął cie w głowę skoro nie widzisz spadków na kursie i wolumenie oraz że daty nikt nie chce...
ale znów po fakcie jesteś mądry i dopiero wtedy znów zmieniasz poglądy i zaczynasz ściemniać o małej płynności itp., o czym ja i inni od dawna piszą...
ale pisz dalej, jak to zarabiasz, zmieniaj nicki i wklejaj swój filmik, który kiedyś pewnie ktoś tobie zadedykował, by cię podsumować...
Widzisz z każdego próbujesz zrobić głupka i się wymądrzasz jak samochwała to się później nie dziw ciekawych reakcji.
Każda próba dyskusji z Tobą przez osobę o innych poglądach kończy się tym samym . Tak więc po co z Tobą normalnie rozmawiać jak nie słuchasz argumentów tylko je wyśmiewasz ??
Dnia 2018-08-02 o godz. 08:54 mul_roboczy napisał(a): > Widzisz z każdego próbujesz zrobić głupka i się wymądrzasz jak samochwała to się później nie dziw ciekawych reakcji. > > Każda próba dyskusji z Tobą przez osobę o innych poglądach kończy się tym samym . Tak więc po co z Tobą normalnie rozmawiać jak nie słuchasz argumentów tylko je wyśmiewasz ??
nie z każdego, tylko z tych, co się sami o to proszą, co nie mają nic do powiedzenia o dacie, ale wypłakuja się na wykresa...
moję wymądrzanie to celowo przyjęta maniera pisarska, intelektualna prowokacja bedąca testem - madrzy się na to nie łapią i pisza merytorycznie, prostacy odbierają to jako egotyzm i narcyzm, a potem wypłakują się na wykresa...
twoje reakcje stały się ostatnio typowe dla madrych inaczej...
wyśmiewam nie argumenty, ale pseudoargumenty i pisanie ad personam, a nie ad rem