• oby się nie okazało, Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    ze niektórzy tylko skorzystają z okazji do wywalenia i wyjscia z daty...

to na dzis najgorszy scenariusz...

a jesli wolumen bedzie mniejszy niz 200 K,
    to znaczy, ze jednak popyt jest słaby i nastepne sesje mogą nie byc tak entuzjastyczne

filtr 4-6 sesji wyjaśni, jak rynek postrzega od dzis datę...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: oby się nie okazało, Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    na twój móżdżek (ani nic innego) bym sie nie zamienił...

chyba jest jednak tylko dwóch spekulantów lub jeden na dwa kompy...
    za szybko pompują a inni nie dołączają się

za szybko ktoś chce na siłę wyrysować ORGR...
  • Re: oby się nie okazało, Autor: ~antywykres [94.254.189.*]
    Czyste księgi , zyski w górę , kurs zdołowany , wręcz same plusy , inne też , pomysl wpierw i nie naganiaj na spadki bo jest to nie na miejscu, jak dalej to bedziesz robił bezpodstawnie to zgłoszę cię tam gdzie trzeba maluchu ... kapisz ?
    Dnia 2018-07-24 o godz. 09:17 ~antywykres napisał(a):
    > Czyste księgi , zyski w górę , kurs zdołowany , wręcz same plusy , inne też , pomysl wpierw i nie naganiaj na spadki bo jest to nie na miejscu, jak dalej to bedziesz robił bezpodstawnie to zgłoszę cię tam gdzie trzeba maluchu ... kapisz ?

a na czym niby polega moje naganianie na spadki? - potrafisz wyjasnić?
  • Re: oby się nie okazało, Autor: ~invest [31.1.70.*]
    Wykresik staraj się bardziej bo premii za dołowanie nie będzie. Zbijaj wykresik, zbijaj bo przecież niektórzy dopiero za dywidendę mieli kupować :-).
  • Re: oby się nie okazało, Autor: ~piotrek [94.254.179.*]
    Powrot do 2zl realny bardzo szybko
  • Re: oby się nie okazało, Autor: ~Stęskniony [94.254.252.*]
    300 tysięcy w pół godziny.
    Ojej, jak mi smutno. Kolejna przepowiednia się nie spełniła.
    Dnia 2018-07-24 o godz. 09:32 ~Stęskniony napisał(a):
    > 300 tysięcy w pół godziny.
    > Ojej, jak mi smutno. Kolejna przepowiednia się nie spełniła.

wszystkie moje przewidywania się sprawdziły - wczoraj siedziałeś cicho w czasie sesji...
    po fakcie wszyscy wyłażą z norek i piszą, jacy są mądrzy...

ale jeszcze do końca sesji daleko i nie co dzień jest Gwiazdka...

jeszcze się nie ciesz, bo nie jesteś zarobiony, tylko dopiero odrabiasz straty, madralo...
  • Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbieranie Autor: ~proQra [89.76.153.*]
    wykres, tutaj 200k w kwadrans stuknęło :))) także popyt był i jest :)

Z mojego punktu widzenia scenariusz na dziś i następne dni:

-- euforia jeszcze do 10:30-12:00, ci co się rzucili PKCetem i podbili na otwarciu kurs pod informację. To zapewne Ci którzy grają na 2-3 do lub innymi słowy 10-20%. Oni korzystają z takich info sytuacji. Wyjdą na dziennym maksie. Euforia opadnie zacznie się normalizacja.
    -- zostanie domknięta min. w 50% powstałą dziś lukę, czyli przemielą w dół do 1,50-1,46. Niżej do poprzedniego zamknięcia nie dojdą bo poprzednio zeszło zeskokiem więc nie ma potrzeby "nie ma masy do ugrania czegokolwiek, jeśli to drobnica"
    -- jak luka domknięta i Ci 2-3 dniowcy wysadzeni to zacznie się fundamentalne powolne zbieranie akcji od 1,50 do 2zł i to już minimum kilka dni a może nawet i tygodni jak będą chcieli zgarnąć więcej i powyciskać jak cytrynkę.
    -- jak już do 2zł powolny wolumen będzie w solidnych rękach to wtedy dopiero kolejny skokowy wzrost pompka pod 3zł
    -- siłą rozpędu i informacji kurs sam się nakręci i ci co skupowali i skupują od 1,50-2 będą wychodzić powoli, aż do 4zł.
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    Dnia 2018-07-24 o godz. 09:46 ~proQra napisał(a):
    > wykres, tutaj 200k w kwadrans stuknęło :))) także popyt był i jest :)

uważam, iż mylisz popyt ze spekulacją i korzystaniem z okazji gry pod niusa oczekiwanego od lat...

> Z mojego punktu widzenia scenariusz na dziś i następne dni:
    > -- euforia jeszcze do 10:30-12:00, ci co się rzucili PKCetem i podbili na otwarciu kurs pod informację. To zapewne Ci którzy grają na 2-3 do lub innymi słowy 10-20%. Oni korzystają z takich info sytuacji. Wyjdą na dziennym maksie. Euforia opadnie zacznie się normalizacja.

zgadzam się z tą tezą

> -- zostanie domknięta min. w 50% powstałą dziś lukę, czyli przemielą w dół do 1,50-1,46. Niżej do poprzedniego zamknięcia nie dojdą bo poprzednio zeszło zeskokiem więc nie ma potrzeby "nie ma masy do ugrania czegokolwiek, jeśli to drobnica"
    > -- jak luka domknięta i Ci 2-3 dniowcy wysadzeni to zacznie się fundamentalne powolne zbieranie akcji od 1,50 do 2zł i to już minimum kilka dni a może nawet i tygodni jak będą chcieli zgarnąć więcej i powyciskać jak cytrynkę.

tę tezę uważam obecnie też za b. prawdopodobną

> -- jak już do 2zł powolny wolumen będzie w solidnych rękach to wtedy dopiero kolejny skokowy wzrost pompka pod 3zł

w to nie wierzę, chyba że pojawi się nowy mocny inwestor

> -- siłą rozpędu i informacji kurs sam się nakręci i ci co skupowali i skupują od 1,50-2 będą wychodzić powoli, aż do 4zł.

to już uważam na razie za sympatyczną, ale tylko fantazję...

• Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    > Dnia 2018-07-24 o godz. 09:46 ~proQra napisał(a):

> > Z mojego punktu widzenia scenariusz na dziś i następne dni:
    > > -- euforia jeszcze do 10:30-12:00, ci co się rzucili PKCetem i podbili na otwarciu kurs pod informację. To zapewne Ci którzy grają na 2-3 do lub innymi słowy 10-20%. Oni korzystają z takich info sytuacji. Wyjdą na dziennym maksie. Euforia opadnie zacznie się normalizacja.
    >
    > zgadzam się z tą tezą
    >
    > > -- zostanie domknięta min. w 50% powstałą dziś lukę, czyli przemielą w dół do 1,50-1,46. Niżej do poprzedniego zamknięcia nie dojdą bo poprzednio zeszło zeskokiem więc nie ma potrzeby "nie ma masy do ugrania czegokolwiek, jeśli to drobnica"
    > > -- jak luka domknięta i Ci 2-3 dniowcy wysadzeni to zacznie się fundamentalne powolne zbieranie akcji od 1,50 do 2zł i to już minimum kilka dni a może nawet i tygodni jak będą chcieli zgarnąć więcej i powyciskać jak cytrynkę.
    >
    > tę tezę uważam obecnie też za b. prawdopodobną

odnośnie twych pierwszych tez - zaczynają się potwierdzać w fakcie mielenia akcjami - ktoś powoli upycha w rynek po 1000-2500 akcji...
    antoś, czego tak się boisz? przecież kurs rośnie... ;)
    nie czytaj tego, co piszę i będziesz zdrowszy, panikarzu...
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~mul_roboczy [159.205.195.*]
    chyba wam się marzy domykanie luki na dzisiejszym wykresie. Sam nie wiem kto sprzedaje po takim info w okolicach 1,6x.
    No nic czekajcie może się wam uda dokupić poniżej 1,6 pytanie tylko jak dużo ;)
    Weźcie tylko pod uwagę że nie doszliśmy jeszcze nawet do zaniżonego kursu przed dywidendą !
    Dnia 2018-07-24 o godz. 10:08 ~mul_roboczy napisał(a):

> Weźcie tylko pod uwagę że nie doszliśmy jeszcze nawet do zaniżonego kursu przed dywidendą !

ano właśnie - i to akurat dziś wcale nie jest dobra przesłanka w kontekście tylko godzinnego pompowania kursu

• Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~fox [83.25.62.*]
    Chyba podtrzymam tezę o uprzednim zdyskontowaniu ryzyka kontroli skarbowej przez rynek.
    Po info wzrost o 15 groszy przy zjazdach z 4,5x przez ostatnie lata.
    Wpłacona dywidenda przy obecnym kursie, to ok. 20%.
    Zatem kurs po zakończeniu kontroli skarbowej, jako głównego czynnika ryzyka, powinien poszybować w górę.
    Już sama "spekuła" powinna podbić go znacznie wyżej.

A tu 1,6x zł.

Wobec tego wydaje się, że to nie VAT dołuje kurs.
    Tylko czynniki, które już wymieniałem wcześniej.
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: mul_roboczy [94.254.146.*]
    Popatrz na obrót. Zaraz będzie 1 mln jak na datę to bardzo dużo.
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: mul_roboczy [94.254.146.*]
    Jak na spekułę to śmiesznie mało. Czekamy być może oddają dywidendowcy bo po takim obrocie to już można by było oczekiwać jakiś informacji o zmianie stanu posiadania.
    Ja na razie dobieram bo tak jak mówiłem, wszystko do 2 zł uważam w chwili obecnej za promocję
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~proQra [89.76.153.*]
    ciekawe czy mój zakładany scenariusz się wypełni... póki co są tego pierwsze sygnały. zobaczymy ostatnie 30min i jutro-pojutrze
    pierwsze dwie tezy realizują się
    i chyba cały czas jest ten sam gracz rozgrywający drobnicę
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~ares [82.214.136.*]
    Popularny wykres jest oplacanym trollem i to dobrze opłacanym - nie mam co do tego watpliwosci. Ponizej zdjecie (nie chcialo mi sie zaladowac, wiec jest link) jak pisze z dwoch nickow z tego samego IP (ups! sam musial się pogubic). Nicki to "pol" i "wykres" - polecam ich ostatnie wpisy po pozytywnych wynikach kontroli, jak sobie sam odpowiada - jako "pol" negatywnie, jako "wykres" pozytywnie (nietypowo). Facet zwariowal, albo dostaje za to kupe siana - obstawiam to drugie. 
    !
    https://imgur.com/a/QO89USc 

Ogólnie facet pisze jeszcze z kilku IP i nickow (5?6?)... tak wiec radze brac jego wypowiedzi z duzym dystansem tzn. w ogole nie postrzegac ich jako merytorycznych, a jedynie sluzacych dołowaniu spółki, w ktorej sam akcji nie ma, bo po co, skoro ktos mu płaci tylko za negatywne wpisy. pozdrawiam
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~ares [78.28.34.*]
    do tego ten wykres pisze jako ares, więc radzę uważać na wpisy aresa, bo ares podszywa się pod wykresa i broni kursu, bo ktoś mu płaci, by pisał jak wykres i naganiał na kupowanie daty
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~ares [82.214.136.*]
    wykres - skoro hajs za wpisy sie zgadza, to co tak placzesz podszywajac sie pod innych?
  • Re: Max dzienny, wyjście 2-3dniowych, domknięcie luki 1,50 i dalej zbi Autor: ~proQra [89.76.153.*]
    Mój zakładany wczoraj sprzed 10 rano scenariusz się właśnie materializuje :-)
    Nie mogło być inaczej. W takich sytuacjach przy takich przeskokach, przy takim punchu to w 90% jest zasadą taka kolei rzeczy.

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.