Czyste księgi , zyski w górę , kurs zdołowany , wręcz same plusy , inne też , pomysl wpierw i nie naganiaj na spadki bo jest to nie na miejscu, jak dalej to bedziesz robił bezpodstawnie to zgłoszę cię tam gdzie trzeba maluchu ... kapisz ?
Dnia 2018-07-24 o godz. 09:17 ~antywykres napisał(a): > Czyste księgi , zyski w górę , kurs zdołowany , wręcz same plusy , inne też , pomysl wpierw i nie naganiaj na spadki bo jest to nie na miejscu, jak dalej to bedziesz robił bezpodstawnie to zgłoszę cię tam gdzie trzeba maluchu ... kapisz ?
a na czym niby polega moje naganianie na spadki? - potrafisz wyjasnić?
wykres, tutaj 200k w kwadrans stuknęło :))) także popyt był i jest :)
Z mojego punktu widzenia scenariusz na dziś i następne dni:
-- euforia jeszcze do 10:30-12:00, ci co się rzucili PKCetem i podbili na otwarciu kurs pod informację. To zapewne Ci którzy grają na 2-3 do lub innymi słowy 10-20%. Oni korzystają z takich info sytuacji. Wyjdą na dziennym maksie. Euforia opadnie zacznie się normalizacja. -- zostanie domknięta min. w 50% powstałą dziś lukę, czyli przemielą w dół do 1,50-1,46. Niżej do poprzedniego zamknięcia nie dojdą bo poprzednio zeszło zeskokiem więc nie ma potrzeby "nie ma masy do ugrania czegokolwiek, jeśli to drobnica" -- jak luka domknięta i Ci 2-3 dniowcy wysadzeni to zacznie się fundamentalne powolne zbieranie akcji od 1,50 do 2zł i to już minimum kilka dni a może nawet i tygodni jak będą chcieli zgarnąć więcej i powyciskać jak cytrynkę. -- jak już do 2zł powolny wolumen będzie w solidnych rękach to wtedy dopiero kolejny skokowy wzrost pompka pod 3zł -- siłą rozpędu i informacji kurs sam się nakręci i ci co skupowali i skupują od 1,50-2 będą wychodzić powoli, aż do 4zł.
Dnia 2018-07-24 o godz. 09:46 ~proQra napisał(a): > wykres, tutaj 200k w kwadrans stuknęło :))) także popyt był i jest :)
uważam, iż mylisz popyt ze spekulacją i korzystaniem z okazji gry pod niusa oczekiwanego od lat...
> Z mojego punktu widzenia scenariusz na dziś i następne dni: > -- euforia jeszcze do 10:30-12:00, ci co się rzucili PKCetem i podbili na otwarciu kurs pod informację. To zapewne Ci którzy grają na 2-3 do lub innymi słowy 10-20%. Oni korzystają z takich info sytuacji. Wyjdą na dziennym maksie. Euforia opadnie zacznie się normalizacja.
zgadzam się z tą tezą
> -- zostanie domknięta min. w 50% powstałą dziś lukę, czyli przemielą w dół do 1,50-1,46. Niżej do poprzedniego zamknięcia nie dojdą bo poprzednio zeszło zeskokiem więc nie ma potrzeby "nie ma masy do ugrania czegokolwiek, jeśli to drobnica" > -- jak luka domknięta i Ci 2-3 dniowcy wysadzeni to zacznie się fundamentalne powolne zbieranie akcji od 1,50 do 2zł i to już minimum kilka dni a może nawet i tygodni jak będą chcieli zgarnąć więcej i powyciskać jak cytrynkę.
tę tezę uważam obecnie też za b. prawdopodobną
> -- jak już do 2zł powolny wolumen będzie w solidnych rękach to wtedy dopiero kolejny skokowy wzrost pompka pod 3zł
w to nie wierzę, chyba że pojawi się nowy mocny inwestor
> -- siłą rozpędu i informacji kurs sam się nakręci i ci co skupowali i skupują od 1,50-2 będą wychodzić powoli, aż do 4zł.
to już uważam na razie za sympatyczną, ale tylko fantazję...
> Dnia 2018-07-24 o godz. 09:46 ~proQra napisał(a):
> > Z mojego punktu widzenia scenariusz na dziś i następne dni: > > -- euforia jeszcze do 10:30-12:00, ci co się rzucili PKCetem i podbili na otwarciu kurs pod informację. To zapewne Ci którzy grają na 2-3 do lub innymi słowy 10-20%. Oni korzystają z takich info sytuacji. Wyjdą na dziennym maksie. Euforia opadnie zacznie się normalizacja. > > zgadzam się z tą tezą > > > -- zostanie domknięta min. w 50% powstałą dziś lukę, czyli przemielą w dół do 1,50-1,46. Niżej do poprzedniego zamknięcia nie dojdą bo poprzednio zeszło zeskokiem więc nie ma potrzeby "nie ma masy do ugrania czegokolwiek, jeśli to drobnica" > > -- jak luka domknięta i Ci 2-3 dniowcy wysadzeni to zacznie się fundamentalne powolne zbieranie akcji od 1,50 do 2zł i to już minimum kilka dni a może nawet i tygodni jak będą chcieli zgarnąć więcej i powyciskać jak cytrynkę. > > tę tezę uważam obecnie też za b. prawdopodobną
odnośnie twych pierwszych tez - zaczynają się potwierdzać w fakcie mielenia akcjami - ktoś powoli upycha w rynek po 1000-2500 akcji...
chyba wam się marzy domykanie luki na dzisiejszym wykresie. Sam nie wiem kto sprzedaje po takim info w okolicach 1,6x. No nic czekajcie może się wam uda dokupić poniżej 1,6 pytanie tylko jak dużo ;) Weźcie tylko pod uwagę że nie doszliśmy jeszcze nawet do zaniżonego kursu przed dywidendą !
Chyba podtrzymam tezę o uprzednim zdyskontowaniu ryzyka kontroli skarbowej przez rynek. Po info wzrost o 15 groszy przy zjazdach z 4,5x przez ostatnie lata. Wpłacona dywidenda przy obecnym kursie, to ok. 20%. Zatem kurs po zakończeniu kontroli skarbowej, jako głównego czynnika ryzyka, powinien poszybować w górę. Już sama "spekuła" powinna podbić go znacznie wyżej.
A tu 1,6x zł.
Wobec tego wydaje się, że to nie VAT dołuje kurs. Tylko czynniki, które już wymieniałem wcześniej.
Jak na spekułę to śmiesznie mało. Czekamy być może oddają dywidendowcy bo po takim obrocie to już można by było oczekiwać jakiś informacji o zmianie stanu posiadania.
Ja na razie dobieram bo tak jak mówiłem, wszystko do 2 zł uważam w chwili obecnej za promocję
Popularny wykres jest oplacanym trollem i to dobrze opłacanym - nie mam co do tego watpliwosci. Ponizej zdjecie (nie chcialo mi sie zaladowac, wiec jest link) jak pisze z dwoch nickow z tego samego IP (ups! sam musial się pogubic). Nicki to "pol" i "wykres" - polecam ich ostatnie wpisy po pozytywnych wynikach kontroli, jak sobie sam odpowiada - jako "pol" negatywnie, jako "wykres" pozytywnie (nietypowo). Facet zwariowal, albo dostaje za to kupe siana - obstawiam to drugie. ! https://imgur.com/a/QO89USc
Ogólnie facet pisze jeszcze z kilku IP i nickow (5?6?)... tak wiec radze brac jego wypowiedzi z duzym dystansem tzn. w ogole nie postrzegac ich jako merytorycznych, a jedynie sluzacych dołowaniu spółki, w ktorej sam akcji nie ma, bo po co, skoro ktos mu płaci tylko za negatywne wpisy. pozdrawiam
do tego ten wykres pisze jako ares, więc radzę uważać na wpisy aresa, bo ares podszywa się pod wykresa i broni kursu, bo ktoś mu płaci, by pisał jak wykres i naganiał na kupowanie daty
Mój zakładany wczoraj sprzed 10 rano scenariusz się właśnie materializuje :-) Nie mogło być inaczej. W takich sytuacjach przy takich przeskokach, przy takim punchu to w 90% jest zasadą taka kolei rzeczy.