To co? W piątek wyniki i komunikat o jakiejś emisji po 1zł? Najwyraźniej spieszy się im ze średnią, aby zdążyć do końca tygodnia. Rano było jeszcze 1,02zł, teraz już pewnie około 1,00zł. Zobaczymy co z tego wyniknie
No i sypnęli i to konkretnie, ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jutro, w weekend, albo najpóźniej w poniedziałek po pół roku czekania dowiemy się co nam szykują. Za pewne jakaś emisja po 1,00zł, ale przekonamy się już wkrótce.
Data sporządzenia: 2018-05-24 Zwołanie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia WIKANA S.A. na dzień 21 czerwca 2018 r.
Działając na podstawie § 19 ust. 1 pkt 1) rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych […], Zarząd WIKANA S.A. („Spółka”) zwołuje na dzień 21 czerwca 2018 r. na godzinę 08:00 w siedzibie Spółki, tj. w Lublinie, przy ul. Cisowej 11 (20-703 Lublin), Zwyczajne Walne Zgromadzenie WIKANA S.A.
Pełny tekst ogłoszenia o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia WIKANA S.A., uwzględniający m.in. szczegółowy porządek obrad, stanowi załącznik do niniejszego raportu.
Aczkolwiek plan uchwał na to Walne nie zakłada niczego szczególnego. 10.Podjęcie uchwał w sprawie: 10.1 zatwierdzenia sprawozdania Zarządu Spółki z działalności Grupy Kapitałowej WIKANA za rok obrotowy 2017, uwzględniającego ujawnienia wymagane dla sprawozdania Zarządu z działalności Spółki; 10.2 zatwierdzenia jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2017; 10.3 zatwierdzenia skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej WIKANA za rok obrotowy 2017; 10.4 zatwierdzenia sprawozdania Rady Nadzorczej Spółki za rok obrotowy 2017; 10.5 sposobu pokrycia straty wykazanej przez Spółkę za rok obrotowy 2017; 10.6 udzielenia Członkom Zarządu Spółki absolutorium z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2017; 10.7 udzielenia Członkom Rady Nadzorczej Spółki absolutorium z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2017. 10.8ustalenia liczby członków Rady Nadzorczej Spółki w kadencji obejmującej lata 2018 –2023. 10.9 powołań na nową kadencję Rady Nadzorczej Spółki. 10.10 zmiany § 28 ust. 2 Statutu WIKANA S.A. 10.11 zmiany § 29 ust. 2 Statutu WIKANA S.A. 10.12 zmiany § 29 ust. 3 Statutu WIKANA S.A. 10.13 zmiany § 33 Statutu WIKANA S.A. 10.14upoważnienia Rady Nadzorczej WIKANA S.A. do ustalenia tekstu jednolitego Statutu Spółki. 10.15 uchwalenia Regulaminu Rady Nadzorczej WIKANA S.A.
Mój pierwszy typ był 15 mln i byłoby jeszcze bliżej tych 14,9mln, ale ostatecznie asekuracyjnie obniżyłem na 14, co do zysku to faktycznie milion mniej niż sie spodziewałem i jest to małe rozczarowanie, ale czytam własnie raport i widzę, że 1,6 mln poszło na spłatę pożyczek ( w zeszłym roku to było jedynie 360 tys), wiec suma sumarum to jest to czego sie mozna bylo spodziewac. Przejrzę dzisiaj caly raport zobaczymy co tam natworzyli, moze znajde jakies ciekawe informacje
No dramat kuźwa, niby za pewne z kieszeni do kieszeni, ale i tak nie da się na to patrzeć. Kapitalizacja w tej chwili to 10mln złotych, to oni na koncie gotówki mają więcej. Pozostaje czekać na komunikat, który się za pewne niebawem pojawi, zobaczymy co nam za super pomysły szykują...
Jeszcze dzisiaj rano obrót polroczny to bylo 390 000 sztuk, a dzis przemieilo sie polowe tego. jak dla mnie to ktoś za coś mial dostac 100k-200k sztuk po 50gr i dostał. Spodziewam sie jakiegos komunikatu najpozniej w Boze Ciało, a pewnie przed.
Nie wiem, mogę się mylić, ale moim zdaniem to przesypywanie komuś do kieszeni po 50gr, oczywiście od czasu do czasu robią przerwę, aby zasiać nutkę niepewności żeby ograniczyć popyt postronnych
Dzisiaj się skusiłem na akcje po 53 gr cena wydaje się atrakcyjna jakiś czas zaglądam sobie tutaj ale akcje kupiłem dopiero dziś mały pakiecik na razie. Jestem z obszaru działalności firmy. Ta inwestycja mowa w Rzeszowie wydaje mi się dochodową i kapitalizacja niska. Wszystko ładnie ale wiemy jak wszystko jest nieprzewidywalne. Pisał ktoś o emisji nowych akcji i liczył średnia z 6 miesięcy. Emisja ma jakąś minimalna cenę bo wydawało mi się że nie.?