•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Ostatni sygnał ➕ data wystąpienia ➕ kurs 13.04.2018 r. przy kursie 10,86 zł . ... ( czyli dzisiaj , zaczęło się na dobre . .. ) ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Siła relatywna ➕ Mocne Kupuj , tylko nie piwo . ... •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Najbliższe linie oporu : a) 11,76 zł. ... b) 13,24 zł. ... c) 14,44 zł. ... >>> Akurat , tą linie będzie ciężej pokonać ⁉️⁉️⁉️. ... ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Praktyczny zasięg kursu 13,44 - 14 zł. .... ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Pozdr. ===== ♻️♣️❤️♠️♦️♻️
a kogo aresztowano z zarządu wyłapując ich w całej Polsce ? Pokazywali w TV Jeśli te osoby narobily wałki to gdzie są wykazane straty tym spowodowane Podobno kupili ruiny elektrociepłowni i aby sobie wyobrazić skale to wyszło, że kupili starego zezłomowanego malucha za cenę samochodu Jamesa Boonda
Stary numer wajchowego na tym papierze. Wzrost przy spadku LOP z 1500 na 1080. Następnie klasyczne sygnały na arkuszu zleceń - na K po 10.69 było kilkaset akcji. Sypnęli i od razu na S ustawiło się 8000 akcji i coraz niżej jest tak samo. Taka sama gra na arkuszu toczy się tutaj od stycznia, polecam poobserwować tym, którzy mają ochotę.
Franku naprawdę życzę ci powrotu do 14+++ abyś zarobił tzn. odrobił straty.
I więcej mi się nie baw na giełdzie !!!!
Ja robię REPLAY jadę od dna na 14++ i znowu spadam.
Pamiętasz jak się śmiałeś ze mnie jak pisałem, że idzie na wiosnę zwała ;-))))))))
Dam ci darmową bardzo cenną radę na jesień 2018r. spierd... z giełdy !!!!!!!!!! Jak USA i GErmania zaliczą MEGA zwałę znowu będzie 10 lat spokoju !!!!!!!!!!!!!!
Antywskaźnik masz na twojej spółce Getback , od paru godzin zawieszono
kurs , bardzo dobra spółka kupić na samej górce , a potem sprzedać za marne zwykle złotóweczki , przecież na tej spółce zawsze coś się dzieje . ...
Pewnie teraz wielu spekulantów sobie pogrywa. Ja odpuszczam, za dużo niepewności w obecnym momencie. Proszę Cię, napisz coś o spadkach na PGE to poleci w górę :) Co za gość, PZU, PKO, a teraz PGE. Pisał posty sam do siebie przez cały weekend, a tu sruuuu w dół haha Rozumiem, że w portfelu Ci przybywa? :)
Już niedługo upijesz się tanim winem owocowym i zaczniesz skamlać na forum, że sprzedajesz przy najbliższej okazji. Wtedy sobie kupie drugie tyle akcji, to będzie sygnał :) No, a jak sprzedasz to polecę do najbliższego banku w okolicy i wezmę nawet kredyt hahaha
A tutaj wrzucam link jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości dlaczego nagle sypnęły się obroty, kurs to padaka, a jednocześnie napływają rewelacje z ministerstwa :)
Dalej antywskaźniku, dawaj jakąś przepowiednię bo nie wiemy, co robić :) Aaaa, no tak. W Chicago 7:25 i zaraz musisz iść na budowę dachy z azbestu układać. Ok, nie będę przeszkadzał :)
Biedny robol.... Siedzi tutaj już od wakacji chyba. Wcześniej PKO, które kupił powyżej 40zł sprzedał po 33zł-32zł. Wszedł w PGE i sruuu, PKO wypaliło na 47zł, a PGE spadło na 9zł-10zł. Hahahaha to dopiero nieudacznik.
Typowy bajkopisarzu , powinneś się skolegować z tym śmiesznym Zuberkiem , a za chwile uwolnią Ci kurs Getback , to będziesz srał w gacie na rzadko . ...
Uwielbiam czytać tak merytoryczne wpisy jak twoje, naprawdę aż raduje się serce... że nie muszę nawet przechodzić obok takich gwizd ( nie mylić z gwiazdami i sobie zrymować ) parkietu jak ty... znalazł sobie jakiegoś tam FCh i poprawia sobie nastrój. Powiedz jedną, mądrą, merytoryczną rzecz w zakresie tego waloru panie ynwestor. Nie bądź głęboki jak kałuża moczu za biedronką, nie błyszcz, nie płacz, nie obrażaj innych. Pokaż jaki to z ciebie yntelygentny zawodowiec - finansista bo póki co to pol - bruk panie, pol - bruk i łopata żółtego piachu - tak się zobrazowałeś.
Ja już tutaj napisałem masę trafnych opinii o PGE (nawet w tym wątku). Co Ty napisałeś? Niejaki Franek sam zaczął na mnie najeżdzać, ale Ty jesteś taki "yntelygentny" i masz wybiórczą pamięć, że nawet tego nie widzisz. "Trabeusz", "Ci..peusz", " Słabeusz", "Pi...zdeusz". Nie mam pojęcia, jak tam na Ciebie wołają, ale mam jedną radę. Naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem krytykuj. Chyba, że jesteś kolegą nieudacznika, który atakuje wszystkich dookoła to spoko, rozumiem.
1. Przestań łykać czopki. 2. Puść ten wazon który 3masz okrężnica to odkryjesz, dlaczego czopków się nie łyka. 3. To, że w twoim mniemaniu coś jest mądre lub nie, to uwaga ... wcale nie musi takie być .
Poza tym używając w tak niewyszukany sposób, względem innych użytkowników forów, słów powszechnie uznawanych za obelżywe możesz wypełniać znamiona art 216 par 2. kk. Panie mm1212. Ktoś niezwykle znudzony może sobie zrobić wydruk z forum albo złożyć zawiadomienie i zażądać wydruku w formie zabezpieczenia dowodu od administratora portalu. Sądzisz, że twój pożal się posze wpis zrobił na mnie wrażenie?
Jest takie powiedzenie: nie rozmawiaj z idiota bo najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem. Biję czołem niezwykłemu doświadczeniu i wyobraź sobie, że muszę teraz wstać gdyż rozmawiając z tobą musiałem zejść do piwnicy i położyć się na podłodze twarzą do ziemi aby różnica poziomów nie rozerwała ci umysłu.
Drogie dziecko.... Po pierwsze, to nie moja wina, że śmiesznie się nazwałeś (wzbudzasz śmiech). Po drugie atakujesz bezpodstawnie bo nawet nie znasz sytuacji, a się wypowiadasz. Po trzecie chcesz uchodzić za człowieka konkretnego, a nawet pisać po polsku nie potrafisz. Po czwarte artykułami z KK to sobie możesz jakichś buraczanych chłopków od pługa oderwanych straszyć pod sklepem u siebie na wsi. Po piąte, pokaż mi jakiekolwiek słowa "uznawane za obelżywe" w stosunku do Ciebie. No chyba nie pójdziesz do prokuratury/sądu z wyrazem "Cip....eusz". Występuj z wnioskiem do administratora, bardzo proszę :) Naprawdę, ogarnij się chłopie, wstań od komputera, weź ręcznik i wytrzyj te monitor, który oplułeś. Następnie weź miotłę i pozamiataj pod krzesłem tą słomę, co Ci z butów wypadła. Potem wyjdź i ochłoń. Następnie, jak się ogarniesz to pisz, jak człowiek i przestań pierwszy obrażać ludzi.
Do "Ech". Masz rację, nic nie wiadomo. No, ale dzwinym trafem dzisiejszy powrót padaki zbiegł się z tym info. Przypadek czy znowu zacznie się jazda w dół z tym samym scenariuszem? Patrz, dziwnym trafem cały zeszły tydzień było cicho.
Na tą chwile obroty słabiutkie , bardzo słabiutkie , zakładam ze to jest korekta .Jedynie Energa ma spore obroty ale ona sporo urosła w tydzień a nasze PGE raczej marnie . Zobaczymy co najbliższe dni przyniosą .
Do "Ech". Według mnie ciągle jest grany ten sam wariant, który powtarzam, jak mantrę na forum. Podbitka, spadek LOP. Następnie sygnał na arkuszu typu zjazd na (-1,5%) przy niskich obrotach i trzymanie tam kursu. Ustawianie większych pakietów na S, niż na K żeby nikt nie wybił kursu. Taka sesja kończy się na (-1,5%) lub (-2%). Następny dzień (-3%) na większym obrocie typu 20mln zł. Zejście o 5%-6% i ładowanie LOP przykładowo z 1000 na 1300. Podbitka 2% i wkoło Macieju. Scenariusz grany od grudnia-stycznia.
Plus do tego jakieś info od Tchórza i już, kiszonka gwarantowana. Masz rację, PGE jest relatywnie słabsze od WiG-Energia. Dlatego dziwiły mnie tu opinie jakiś Trąbeuszy czy kogoś tam o 20zł. Jasne, z punktu widzenia rynkowego Enea i Energa to spółki, które ważą mniej i powinny mieć większe odchylenia. Aczkolwiek to nie działa w dwie strony bo przy spadkach PGE zachowuje się, jak wspomniana dwójka albo jeszcze gorzej. Nie ma zbytniego sentymentu do PGE i też trzeba to napisać wprost. Jasne, cena jest niska i jeśli ktoś ma większe środki to może za część kupić i czekać. Aczkolwiek mamy tak: w perspektywie 15 lat powolne odchodzenie od aktywów węglowych i zastępowanie ich nowymi mocami "czystymi". Wiąże się z tym być może budowa elektrowni atomowej i prawdopodobnie elektrowni morskich. Tchórz chce budować atomówkę z kapitału spółek, bez kredytowania. Nie jest trudno się domyślić, że taki scenariusz pozwala zapomnieć o dywidendzie przez najbliższe 15 lat. Ceny uprawnień do emiscji CO2 niepokojąco rosną. Trochę koryguje ten czynnik wzrost kontraktów na TGE, ale nie do końca. Zarząd chyba nie ma za bardzo wizji rozwoju i strategii dla spółki (słaba strategia dla ciepłownictwa). Rynek mocy pozostaje dalej niewiadomą i inwestorzy go olali. Ustawa wsparcia dla Kogeneracji to obecnie tylko śpiewka, bez żadnych konkretów. Znowu idzie lato, stare jednostki będą zagrożone (Blackout). Przykładów jeszcze trochę jest. Wszystko pisałem na forum, ale powtarzam żeby Trąbeusze zobaczyły i przestały pluć jadem. Według mnie akcje pomimo tego są tanie, jeśli ktoś nie szuka zarobku w tydzień bo średnioterminowo trudno przewidzieć czy coś tu się zmieni. Tym bardziej, że polityka jest bardzo nieobliczalna i inwestorzy się jej obawiają.
mmm1212 : Dokładnie jest tak jak piszesz i na tą chwile to nic nie wiadomo ,są tylko szczątkowe wypowiedzi Tchórzewskiego i nie ma konkretów a tego inwestorzy nie lubią stąd marne obroty , wyczekiwanie i kombinacje . Nikt tak naprawde nie zna perspektywy energetyki .
Dlatego na tych ostatnich "wzrostach" też nie było kapitału. Nie widać było agresywnego ataku popytu tylko wycofującego się wyżej sypacza, który postanowić rzucić z wyższych poziomów.
Z ciekawości spojrzałem na wykres godzinowy. Sami zobaczcie, że ostatnia mocno spadkowa świeca na godzinowym powstała na obrocie największym od 2-3 tygodni. Upychanie towaru w ulicę, wolumen wyższy, niż na tych ostatnich "wzrostach". Do tego mamy powrót do "starego" zaniżania na fixingach.
ja już dziękuję Dziadkowi Tchórzowi, czas na emeryturę. Obiecywał wypalonym urzędasom w Brukseli atom w Polsce i teraz opowiada dyrdymały. Najbardziej podoba mi się ostatnia sekwencja w artykule -" w tym roku albo nigdy". To nigdy jest najpewniejsze.
Co poradzisz? Ludzie i tak będą na niego głosowali. Dzisiaj PGE 3%, Energa 2%. Jutro Enea i takie są realia. Obiektywnie PGE cały czas kręciło się na poziomach około 10zł-10.05zł. Z małą przerwą na 9.80zł. Poszło mało bo spółka nie ma siły. Pamiętam był tu taki wzrost o 2,5% przy obrocie 12mln zł. Wtedy napisałem: "spółka, która spada przy 20-30mln zł, a rośnie przy 12mln zł nie może być mocna i odbić w tym momencie". Byłem przez niektórych wyśmiany, ale taka jest prawda, jak się okazuje. 3% z tamtego wzrostu już oddane.
Nie no, ale teraz poważnie. Ten Franek to jednak jest ananas. Płakał tydzień temu to poszło. Kurde, facet tylko w piątek zdążył napisać o wzrostach i podać jakieś tam (pewnie przypadkowo po pijaku je wymyślił) poziomy oporu i nagle w poniedziałek sruuuu o 2,6%. Cały weekend pisał, wklejał linki, gadał sam ze sobą. No, a tu klops. To trzeba mieć talent, co się odezwie to jest zupełnie inaczej. Najgorsze jest to, że porusza ludzi, którzy nic mu nie zrobili i udaje kozaka giełdowego. Po spadku uciekł z forum skompromitowany. Śmiech na sali :)