I co uważasz ze ten spadek ma jakiś ważny znak? :) wydaje mi się ze jasno pokazuje, ze raport jest Ok i w ciągu paru dni będzie wzrost, dzisiaj spadek bo spada cały rynek mwig blisko 2%, ostatnio play w pare dni zrobił 10% także korekta jak psu buda się należała, już nie mówiąc ze dzisiejszy wolumen patrząc na ostatnie dni gdy rosnąl jest bardzo malutki i ma marginalne znaczenie
Polemika z takimi osobami niea sensu...cashflow niby beznadziejny a stopa dywidendy wysoka. To nie jest dywidenda, ktora jest implikacja zdarzenia jednorazowego, tylko b.madrego zarzadzania spolka. Poza tym Capex na poziomie 800 mln czeka spolke w tym roku. Radze tez spojrzec na skrajnie niska alokacje polskich pte na koniec roku vs. ofe zagranicznego pochodzenia...
Czy ja wiem czy taki boczniak? Pierw przez 2-3 miesiące trend spadkowy, który z okolic 37-38 sprowadził nas do prawie 31, od lutego rozpoczęły się zwyżki, ostatnio został przełamany górą kanał spadkowy, także można powiedzieć, że trend spadkowy zakończony. Tak jak 31 stycznia odbiliśmy się od 34 tak aktualnie od paru dni tutaj mocno walczymy, jeżeli uda się ten kurs porządnie przebić to tak naprawdę droga wolna do 36. Osobiście po ostatnich dobrych newsach itp. myślę, że nie powinno być problemu z dojściem do 36-37 w średnim terminie 1-2 miesiące
Aurea mediocritas, czyli zloty srodek. Gielda nie daje nic za darmo...Moja subiektywna ocena jest taka: sledzic raporty kwartalne, biezace i nie zapominac o at mimo wszystko. Biorac dzisiaj pod uwage sytuacje na rynku, negatywny sentyment-to akcje Playa zachowaly sie dobrze. Moja teza jest taka-to boczniak z wiekszym prawdopodobienstwem, ze wybicie bedzie gora. Pamietajcie o tym-nie musimy sie zgadzac we wszystk. Ja bardzo lubie krytyczne zdanie, ale musi byc argument...przynajmniej choc racjonalny. Prawda jest taka, ze Francuzi beda zawsze wyceniani powyzej rynky, bo to francuskie telekomy a wbrew powszechnym opiniom-tam francuski jezyk rzadzi-w logistyce i telekomunikacji, co daje tez mimo wszystko pointe, ze PLAY jest tak, czy siak notowany ze sporym dyskontem
Jak z tym boczniakiem fundy natychmiast czegoś nie zrobią ale skutecznego to pójdzie w zawstydzoną pannę. bo ta czkawka od paru dni to żenada.? Ale wiara czyni cuda. Widzę też dużo dobrych chęci. a jak wiadomo ...:) Powodzenia budowniczy " Egipcjanie".
W orange to pewnie inwestuja teraz tylko francuskie banki i fundusze, ktore maja ich obligacje. Beda ratowali ich za wszelka cene...Orange ma bardzo tani internet na telefony. Im nie chodzi o zarobek, tylko potencjalnie o inwigilacje. Za darmo umarlo...Poza tym Francja ma olbrzymie panstwowr spolki, gdzie jest najwiecej sluzb-np. Alstom i Total. Beda ich bronic, tak jak Grecji, zeby nie upadla. A w podsumowaniu powiem tak: na akcjach lub derywatach Orange tez mozna zarobic. Nie ma co sie negatywnie nastawiac.Ani do Orange, ani do Play. To jest jednak watek rynku akcji...takze w tym przypadku to jednak Play powinien byc w 'top picks', ale to tylko moje subiektywne zdanie, wiec prosze nie traktowac tego jako sugestie. Milego dnia wszystkim zycze.